Coronavirüs Salgını
-
Salgın ne zaman biter?
-
Değerli arkadaşlar az evvel sağlık bakanı açıkladı bu illetten vefat eden vatandaş sayımız 9 olmuş. Hepside yaşlı hastalar. Bu süreçte çevrenizde anne baba dede nine vs yaşlı kimseler varsa lütfen dışarı çıkmamaları konusunda telkin edin. Maaşları vs varsa siz birsekilde çekip ulaştırın. Faturaları vs varsa sizler internet bankacılığından 2 dk da yatırın. Dışarı çıkmasınlar çok zaruri bir durum olmadıkça. Ayrıca doktor bir yakınımın tavsiyesini aktarıyorum sizlerede. Marketten aldıklarınızın eve geldiğinizde üzerlerini sıcak bir su ile silin paketlerin vs. Ve dışardan eve geldiğinizde kapıda ayakkabılarınızı çıkartıp bir poşetin içine koyun ağzını bağlayıp öyle içeri alın. ALLAH bütün insanlığın yardımcısı olsun. Miraç kandilinizde bu vesile ile mübarek olsun.
-
Tüm dünyada gençlerin sorumsuzluğu sebebiyle yayıldı bizde gençler evde yaşlılar hala sokakta geziyor, bunlara sokağa çıkma yasağı olmadan işimiz zor
-
Kaç haftadır bu film söyleniyordu ancak fırsat bulup izleyebildim. Adamlar baya 2011'de belgesel tadında olacakların tatbikatını yazmış, oymamış. Film olarak oldukça sıkıcı ama filmdeki her şeyin adım adım gerçekleşmiş olması insanı şaşırtıyor.
-
Bi kere sadece yaşlıları ya da kronik hastaları öldürmüyor .Gencler de risk grubunda .Yaşlıları koruyalım koruyalım derken kendinizi unutmayın .Virüs bi mutasyona uğrayıp genç 1 kişiyi öldürdüğü dakika artık biz gençler için onlem almak için çok geç olacak .Artık ne ilan edersek edelim kar etmeyecek .
Her gün bilim kurulu üyelerini görüyoruz .Biri farklı diğeri farklı konuşuyor .Hemfikir oldukları nokta elinizi yıkayın .bundan başka ortak noktaları yok .biri diyor yemek yoluyla bulasmaz diğeri diyor ki yemek yemeden önce elinizi yıkayın
Maske takmayın diyorlar ama İtalya ya giden Çin li yetkililer halkın maske takmamasini elestiriyor .Demekki bu maske takılmak zorunda .
Uzun vadeli her türlü etkisini zaman gösterecek umarım geç olmaz -
@plansız bunu izledim dün akşam harika
-
65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olanlar için saat 24 itibari ile sokağa çıkma yasağı getirildi. Mümkün olduğunca diğer yaş gruplarıda zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması elzem.
-
Tedbirlere pek uyulmuyor malesef, umarım durum daha da kötüye gitmez.
-
An itibariyle hayatini kaybeden sayimiz 92 olmuş. Topyekun mucadele olmadan bu isin ustesinden gelmek zor olacaktir. Bir tv kanalinda istanbul aile hekimleri dernegi baskani olan doktorun aglamakli konusmasi beni acikcasi etkiledi abisi ve iki kuzeni doktor olan biri olarak. Evde bile kendimizi izole etmek gerektigi ifade ediliyor ki donusumlu de olsa ise gidiyoruz. Bugunleri de atlacagiz insallah, ancak hepimizi cok is dusuyor. Issiz kalacak veya kisa calismadan yararlanamayacak vatandaslarimiz icin sosyal yardimlasma tarzi bir sey olsa cok iyi olurdu. Var ancak cok yeterli degil bence. Cevremizde bile varsa ihtiyaci olan birilerine ufakta olsa destek verebilsek. Nasil olur neler yapilabilir dusunmek lazim diye dusunuyorum. Bu donemler sosyal dayanismaninin onemini ortaya koyuyor bence. Eski iskur calisani olarak is aramaya gelen insanlarin psikolojisini az cok anlayabiliyorum.
-
Allah bizlere mesaj veriyor büyük bir imtihan halindeyiz Allah hepimizin yardımcısı olsun LÜTFEN temizliğinize çevrenize dikkat edin zorunlu değilse çıkmayın
-
silinmiştir
-
ileti kaldırılmıştır.
-
Saat 22 de Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapacakmış. Akşam ki sağlık bakanının açıklaması ışığında bakarsak kısmi sokağa çıkma yasağı gelebilir. Örneğin 08-17 saatleri haricinde sokağa çıkmanın yasaklanması vs gibi.
-
@LioN bende bekliyorum en azından riskli şehirlerde çıkma yasağı
olmalı bilim kurulu 5 ili riskli buluyor İST İZMİR ANK VAN ANTalya -
Büyük şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyecek gibi duruyor. Gerçekten pes doğrusu...
-
@monser Malesef ilan edilmedi ve tablo çok vahim.
-
15 kişide mutasyonlu virüs bulunmuş. Allah yardımcımız olsun.
-
@onuktekin Bakan Koca yaptığı açıklamada, "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur" dedi. ( Bilginin aktarılış şekli önemlidir. Bu yazdığın bilgi kirliliği oluyor. İnsanlar sınav,korona, erteleme vs vs gergin, stresli. Doğru aktaralım tavsiyem.)
-
@harmanhh Orta zekalı bir insan ayrıntıları merak ediyorsa ya da adını soyadını yazabiliyor foruma girecek bu başlığa bakacak kadar bilişsel yetenekleri varsa gerekli ayrıntılara bakabilir. Bilgi kirliliği olması daha fazla şey yazmam lazım.
"15 kişi de mutasyonlu virüs bulunmuş. Başka kaynaklardan edindiğim bilgiye göre daha fazla varmış. Yeni virüs insanın kafasından alevler gözünden ışınlar çıkartıyormuş." ya da "Yeni virüs bizim genlerimizi etkilemiyormuş." gibi bilgiler kirli bilgi olurdu. -
@onuktekin bakabildiğini biliyosan niye yazıyorsun o zaman böyle bir bilgi.Bakarlar öğrenirler. Ayrıntıları ver bari, öğrenelim.