Coronavirüs Salgını
-
Umreden dönen 1 vatandaşın testi de pozitif çıktı, önümüzdeki haftada 21 bin kişilik kafilenin gelmesi bekleniyor şayet onlara yönelik zorunlu bir karantina uygulamayıp, "14 gün kendinizi izole edin, dışarı çıkmayın" şeklinde soyut telkinde bulunursak, geçmiş olsun halimiz italyadan beter olacaktır. Keşke bu dönemde umreye gitmeselerdi de bu riske maruz kalmasaydık.
-
21 bin kişi gerçekten çok büyük bir sayı. Bu insanların ülkenin dört bir yanına dağılacağınıda hesaba katarsak bir anda ALLAH korusun ülkemizin her ilinde bu illet görülebilir. Bence emniyet ve sağlık bakanlığı Sudi Arabistan'dan gelen yolcuları tespit edip uçakları belirlenen iki havaalanına indirip. Örneğin İstanbul ve Ankara sadece. Ve iner inmez de ambulanslara koyup direkt 14 günlük karantinaya almaları gerekiyor. Eğer gidin evinizde kendinizi karantinaya alın derlerse bizim millet buna uymaz. Ayrıca çevrenizde eş dost yaşlılar varsa uyarın. Bizde adettendir hacca umreye gidip dönenlerin yanına hoşgeldin ziyaretine gidilir. Bu aralar yapmasınlar bu ziyaretleri.
-
Yozgatli Mehmet Abimiz yoğurtun içine Arap Sabununu katıp yemiş afiyet ile Corona Virüsten korunmak için. Zehirlenmiş hastaneye kaldırmışlar adamı. Biz kendilerini karantinaya alsınlar diyoruz:)
-
@LioN bu doğru mu ya Yok artık 21 kişiyi bu haberden sonra karantinaya almak şart
-
Gelenler ankara gölbaşinda kyk yurtlarinda karantinaya alinmaya başlanmiş.
-
Dostlarım görüşlerinizi merak ediyorum. Harbiden bu hastalık yüzünden guy vs gelmeyecek mi diyorsunuz? Boşuna mıydı yani ? Öyle yatıp beklesek neyse, ders çalışmak gerekiyor beklerken. Ama şu ortamda şu psikolojiyle insan boşa çalıştığını düşünüyor ve çalışmakta zorlanıyor. Ne yapacağım şaşırdım kaldım & daraldım artık.
-
@sbf1983 süperbhaber
-
@lannisterjk gerek özel sektörün gerekse de kamu kurumlarının şuanda tek odaklandiklari aksamalara ve kayıplara rağmen operasyonlarını bir şekilde devam ettirebilmek, bizde süreç ne kadar uzar hastalık ne kadar yayılır öngörmek zor ama şu durumda bir ilan, alım beklemezdim ben olsam erteleme muhtemeldir, eğer ciddi bir yayılım olursa ki inşallah olmaz ösym takvimini bile guncelleyebilir(sadece kendi görüşlerim)
-
Yalniz son 15 gün içinde umreden gelen vatandaşlarimiz ile ilgili sanirim biraz geç kalindi. Çevremizdeki insanlari, tanidik vs uyarmakta fayda var, bugünlerde tanidiklarimizdan ziyarete gitmis olanlari takip etmek gerekli. Sadece devletlerin aldiği önlemler bir yere kadar, bugün Özbekistan'da yanilmiyorsam ilk vaka Fransa'dan gelen birinde görulmus. Önümüzdeki gunler gercekten cok onemli olacak, endişe etmemeli ancak azami özeni her birimiz göstermeliyiz.
-
@sofuoglu kesinlikle nasıl yapılacak bilmiyorum ama hepsine ama istisnasız hepsine yetkililer kontrolünde karantina uygulanmalı yoksa dediğin gibi kendi hallerinde 14 güne uyun uyarısı yapılıp bırakılırsa içlerinden en az 1 tanesi buna uymayacaktır ki 21000 kişide en az 100 tane belki daha fazla buna uymayan da çıkar öyle olursa ayvayı yediğimiz gündür
-
@Manchester İtalya suanki durumuna 2 haftada geldi halk baştan tedbirlere uymadığı için şuan önüne geçemiyorlar günde 3000-4000 yine vaka 150-200 ölüm haberi geliyor. İnşallah sonumuz benzemez disarda halk çok umursamaz davraniyor anlamsız bir ozguven var.
-
@gençler23 hocam ben yine iyi götürüdüğümüzü düşünüyorum halk bilinçli bir nebze istanbulda toplu taşıma duraklar boş denecek kadar kimse çıkmıyor zorunlu olmadıkça
-
@kemankeşş evet şimdiye kadar iyi yönettik ama bu 21000 kişinin dönüşü önemli ve bence diğer yurtdışından gelenler de kontrol altına alınmalı uçuşlar durmalı filan kısacası tamamen sonlandığından emin olunmadan rehavete kapılmamamız gerekiuor inşallah tez zamanda hepsi geçer
-
@kemankeşş aynen doğru kardeşim. Aynı abimiz Çin'de bu virüsü ilk kim bulaştırdıysa diye başlamış. Yedi sülalesine kadarda kaymış haberlerde gösterdi:)
-
Futbol dünyasında arsenal td arteta ve juventus tan daniele rugani den sonra milan dan zlatan İbrahioviç korona olmuş
-
Maske bulunamıyor piyasada.
-
Bugün İtalya'da 368 kişi hayatını kaybetmiş. Gerçekten çok ama çok üzücü. Virüs Çin'den sonra İtalya'yı kırdı geçirdi. ALLAH Türkiye'mizi korusun. İçişleri bakanlığı yeni tedbirler almış eğlence yerleri gece klupleri vs yarından itibaren kapatılıyor. Toplu organizasyonlardan uzak durmakta fayda var. Özellikle çevremizdeki belli yaşın üzerinde olanları uyaralım. Devletimizin aldığı tedbirlere riayet edip azami ölçüde bizlerde elimizden gelen özeni gösterelim. ALLAH bütün insanlığın yardımcısı olsun. Bu illet tez zamanda gezegenimiz den defolup gitsin.
-
@Blueberry hocam maskelerin hiçbir koruyucu özelliği yok sadece eğer hastaysanız aksırıp öksürdüğünüzde vs damlacıkların yayılmasını önlüyor
-
Çevremizdeki kişileri uyaralım yapmaları gerekenleri anlatalım. Hala daha işin ciddiyetinde olmayan Türkiyede bir şey yok. Allah korur bizi öleceksek ölürüz zaten tarzı şeyler işitiyorum yaşlı kişilerden. Annelerimizi uyaralım yaptıkları günleri ertelesinler. Yakın sayılabilecek yerlere yürüyerek gitmeyi tercih edelim toplu taşıma yerine. Ev ziyaretlerini bir süre erteleyelim. Kalabalıktan mümkün olduğunca uzaklaşalım. Kapı kollarını sirkeli suyla silelim. Odalarımızı sık sık havalandıralım. Unutmayalım ki alacağımız önlemler yalnızca bizim değil çevremizdeki kişiler için de önemli. Telaşa kapılmayalım ancak işi ciddiye alalım. Allah ülkemizi korusun.
-
@kemankeşş karşıdakinin nefesini koklamak istemiyorum