2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@Pinky mülteci statüsü almış ya da alabileceği ülkeden gelen demek
-
@elif55 kim anlamadım
-
@Pinky size yanlışlıkla alıntılamışım kusura bakmayın arkadasın bir sorusuna yanıt veriyordum
-
Türkiye'de doğan suriyeli çocuklar türk vatandaşı olarak kabul ediliyorlar mı?
-
@Elnogate çok orijinal bir soru tebrikler nesnel olarak sorunun cevabını bilmiyorum öznel olarak vatandaşlık kanunundan hatırladığım bilgiyle yorumladığım zaman vatandaşlığı kazanması gerekir kesin cevap ne bilmiyorum
-
@Elnogate vatansız kişi statüsündeler diye biliyorum
-
Türkiye de vatandaşlık ABD gibi doğumla verilmiyor. Türk ana veya Türk baba gerekir.
-
Türk vatandaşlığı kanunu madde 8de doğum yeri esasını anlatıyo. Ama vatansız olarak kabul edilen ana ve babanın çocuğu doğumundan itibaren türk vatandasidir diyo. Suriyeliler vatansız değil geçici koruma statüsünde. Bundan dolayı türk vatandasi olmamaları gerekiyo bana göre
-
-
@Elnogate evet ben de onu düşünerek söyledim ama statülerinin diğer yabancılardan farklı olduğunu dikkate almadan söyledim baktım da vatansız oluyorlarmış
-
@Elnogate Geçici Koruma Yönetmeliği'nin 21.maddesinde bu çocukların da tıpkı geçici koruma altındaki anne ve babaları gibi kayıt işlemlerinin yapılacağı yazıyor. Yani bu çocuklar Türk vatandaşı olmaya hak kazanmazlar. Bu çocuklar da anne ve babaları gibi geçici koruma statüsüne dahil edilirler.
https://www.goc.gov.tr/kurumlar/goc.gov.tr/gecicikorumayonetmeligi.pdf
-
Arkadaşlar mütekabiliyet esasının ilk geçtiği uluslararası belge hangisi biliyorsanız cevaplarsanız çok sevinirim
-
Göç idaresinin genel müdürü değişmiş. Bilgilerimizi güncelleyelim arkadaşlar. Yeni müdür Savaş Ünlü
-
@Elnogate buradan bir idare hukuku sorusu türetilebilir mi görev yeri değişen ya da yeni atanan üst düzey bürokrat/genel müdür kaç gün içinde iş başı yapar?
-
@Pinky bence çok ayrıntı olur. Çıkmış mülakat sorularını incelediğimde çok genel yerleri sormuslar
-
@Pinky kaç gün içinde oluyor hocam 15 filan mı
-
@Elnogate nereden incelediniz soruları?
-
@kemankeşş2 ben de bilmiyorum ki hocam ben normal memurları biliyorum acaba üst düzey olunca farklı mı oluyor belki güncel diye sorarlar dedim resmi gazete filan var çünkü yoksa aynı mı bilmiyorum ama yeni başlayan ya da kurumu değişen bir memur aynı ilde ilçede ya da kurumda ise ertesi gün işe başlar farklı bir şehirde ise evet 15 gün sonra
-
@güneşşş hocam burada gecmis sayfalardan ve facebookta bi grup var oradan inceledim
-
Sa Ayın 22sinde Erzurumdan Ankaraya özel araçla yola çıkacam inşaallah. Erzurumdan veya yol üzerinden katilmak isteyen varsa özelden yazabilir.