2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@80üstamadnnmsz siyasi tarih Avrupa tarihi Dış Politika yoğunluk çalışın bakın hocam kuruluşlara bakın uiş mezununa
-
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunlarına da daha çok Türk siyaset tarihi, siyasi tarih ,çağdaş türk tarihi ve siyaset bilimi sorulacağını düşünüyorum. Sizin fikirleriniz var mı bu konuda bölümden arkadaşlar?
-
@sbfmezun ben de ky mezunuyum o konulara ek olarak mevzuat işleyiş anayasa idare hukuku ve insan hakları demokratikleşme ağırlıkta olabilir ky mezunu için ama sonuçta bir bölüm ayırımı yok yazılı sınav konularından sorumluyuz yani iktisat maliye ve diğer hukuk konularından da gelirse şaşırmam iyi çalışmalar
-
@kemankeşş2 aminn insallah hocam
-
@Pinky teşekkürler size de iyi çalışmalar
-
Arkadaşlar peki şu güncel sorulardan ne gelebilir çok geniş bir şey ne sorulabilir bu konuda fikri olan var mı?
-
@Pinky herkes bekledigi sorulari yazarsa bi havuz oluşturabiliriz aslında güncelle alakali
-
Hocalarım mülakat tarihinde 1 aylık asker olacağım izin alıp gelicem asker olduğumu belirtmem bana bi dezavantaj sağlarmı sizce
-
@emrecan1636 hocam sizin herşeyinizi biliyorlar net olun söyleyin
-
@emrecan1636 ben olsam söylemezdim. Sorarlarsa söylerdim. Yine de siz bilirsiniz
-
Çıkmış sorularda pareto etkinlik ve pareto optimum arasındaki fark sorulmuş. Bunlar aynı şey değil mi?
-
işletme mezunlarına ne soracaklar hiç bilmiyorum çoğu mülakatımda denk gelmedim işletme sorularına
-
@Elnogate pareto optimum başkasının refahını azaltmadan bir başkasının refahını artırılmasının mümkün olmadığı refah seviyesini yani birisinin refahı artırılabilcekse diğerinin azaltılması pahasına olur bu noktada pareto optimum der pareto etkinlik ise bu seviyeye gelmeden ki her iyileştirme dönemi yani başkasının rehahı azalmadan diğerinin de refahı artırılmaya devam ediyor bu imkansız hale gelince pareto optimum oluyor diye biliyorum hocam
-
@Pinky pareto etkinliği iyileştirme kelimesi olarak düşündün yalnız eğer etkinlik eşittir optimum ise soru böyle sorulmuş ise soru yanlış olur iyileştirme ve optimum arasındaki fark olmalıydı ya da etkinlik iyileştirme anlamında kullanıldıysa soru doğru olur
-
@Pinky aynen sorunun yanlis yazilma ihtimali daha fazla gibi. Çünkü optimum ve etkinliğin aynı olduğu yaziyo kaynaklarda. Muhtemelen optimum ve iyileştirme farkı sorulmus o zaman
-
Arkadaşlar 6458 sayılı kanunun md.64 fıkra1/c: Burada kastedilen sözleşme hangisidir
-
@özmerlin_06 kanunda 3. Maddede yaziyor. Mültecilerin hukuki durumuna dair sözleşme
-
@sntn35 teşekkür ederim hatirlatmaniz için
-
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar öncelikle.Kabul ve barınma merkezlerine dair GİGM sitesinde sadece yozgat yazıyor ancak başka kaynaklara baktığımızda ya da paylaşılan soru-cevap kısmında erzurum,kayseri,izmir,tekirdağ şeklinde geçiyor.Hangisi doğru bilemedim.Sizler ne düşünürsünüz bu konuda?
-
@djarumcherry Sitede yazanı baz almak faydalı olacaktır