2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
-
@80üstamadnnmsz asıl senin geri kalan 200. 300. 400..800. olmuş kişileri demoralize etmeye hakkın yok adamlar ilk 800 de olanı mülakata çağırdım diyor sanki kpssden 50 alanları çağırıyorlar şimdi burada liyalatı sadece ilk 100 dekiler mi temsil ediyor burada ilk 800 olmuş her aday yüzbinlerce adayı geride bırakıp çeşitli sınavlardan aşamalardan geçerek geldiler ben ilk 100 deyim yazılıda bana daha kolaylık sağlasınlar diyenlere lafım bu absürt değil mi bana kolay sorsunlar öbürüne zor sorsunlar diyorlar ben soruların ve değerlendirmelerin olabildiğince adil şekilde yapılmasını savunuyorum o anlamda 1=800 yani soruların zorluk kolaylık kıstasları olabildiğince objektif eşit olmamalı diyorum yoksa ortalama alındığında 1. tabi ki 800. yü geçmiş olacak
-
@Manchester eşit olmalı yanlış yazılmış
-
@Manchester ben demoralize etmiyorum madem sizin zannettiğiniz gibi bu kader liyakatli bi mülakat ortamı varsa yüksek puan almış olanların daha çok şansı olması gerektiğini savunuyorum ben adil bi mülakat için .ha siz adaletin tecelli etmesini istemiyorsanız bilemem .ben sizin düşündüğünüz gibi düşünmüyorum zaten liyakata önem verilmiyor uygulamada en başta yazdığım gibi verilseydi bu tartışmaları yapmıyor olurduk .en başta yazacaksınız saçma saçma argümanlar insanları tahrik edeceksiniz cevap yazınca da yağ gibi üste çıkmaya çalışacaksınız .Kusura bakmayın da ben önce KPSS puanımla diğerlerini sınav puanımla da sizi geçmişim tabi ki sizden daha çok hakediyorum . Uygulamada her olasılık var .Ama şunu anladım ki bu liyakatsiz mülakatları kaldırılmasına demek ki en çok torpilli düşük puanlılar karşı gelecek .Bu yüzden benim bu sitemlerim .
-
biri bi tas atiyor 50 kisi cikaramiyor o ilk 100un avantajli oldugunu soyleyen arkadas hangi kurumun mulakat komisyonunda onuda soylesin
-
Arkadaslar bu konuyu başlatan benim ama masumane bir soru sormuştum ortalık karıştı kusura bakmayin
-
@80üstamadnnmsz ben adaletin tecelli etmesini istiyorum ama siz anlamak istemiyorsunuz ne demek istediğimi ORTALAMA ALINDIĞI İÇİN DAHA ÇOK PUANI ÜST SIRADAKİLER ZATEN AVANTAJLI diyorum örnek verecem şöyle ki 95 alan kişi ve 90 alan kişiar diyelim girdiler mülakata ikisine de olabildiğine objektif şekilde 5 er soru sordularlar diyelim 90 alan 4 doğru cevap verdi 95 alan 4 doğru cevap verdi diyelim bu mümkün değil mi mümkün ikisde 80 aldı diyelim 95 artı 80 büyüktür 90 artı 80 olacak buna bir itirazımız var mı yok işte ben mülakatta bu sordukları soruları tıpkı yazılıdaki olabildiğince adil zorluk ve basitlikte sorsunlar diyorum bunu temenni ediyorum eşitlikten kastım bu yanlış anlaşılma olmasın
-
Arkadaşlar genel olarak herkese cevap vereyim. İlk olarak kendimden örnek vereyim 93 ile girdiğim mülakatta yedek kalmıştım gerilerde hem de. bir arkadaşım 94 ile 3 soru sorulup elendi. Yine 91 puanla girip ilk onda yedek olan arkadaşım vardı. Şimdi burda kriter ne bilemeyiz komisyon takdiri deriz. Neye bakılıyor normal şartlarda zaten ilk kendinizi tanıtma kısmında anlıyorlar her şeyi gerisi biraz alan bilgisi temel bilgisi var mı diye sorular soruluyor ama bu kısmı zaten yazılı da ölçtüler bu da çok büyük bir kriter değil. Diksiyonuna bakarlar kendini tanıtırken acemice konuşursanız kem küm eder aksarsanız zaten notunuz verilir oo aşamada. Bunun etkisi olduğunu düşünüyorum. Diğer meselelere girmiyorum onlar herkesin kendi vicdanına bağlı olan bir şey. Ama 1=800 sıradakidir herkes eşit girer. O yüzden konuşma tarzı oturma kalkma temsiliyet kabiliyeti bunları geliştirmek için çabalayın. Hiçbir mülakatta bilgi ölçülmez. Bir dostum sormuş başka yer olmadı mı diye olmadı maalesef. Çoğu kurum 90 üzeri kapattı il göç puanlarım yüksek olmasına rağmen diğerleri 90 üstü değil 88 89 civarı. Sağlık teftişte de 95 ile açıkta kalmıştım küsüratla kaçmıştı. Anlıcanız kolay değil hiçbir şey. SGK Yedekteyim ama biraz gerilerde gelir mi bilemem. İl göç mülakat sonucu ve diğer 200 kişilik alım ile merkez göç mülakatını bekliyorum. Doğru bilgi aktarmaya çalışıyorum sizlere umutsuz olmayın ama asılsız söylemlere de kapılmayın. Her türlü sorunuzu da cevaplarım. Çekinmeden sorabilirsiniz.
-
@Manchester, içinde söyledi: 2020 ilgöç uzman yardımcılığı mülakatları
@80üstamadnnmsz ben adaletin tecelli etmesini istiyorum ama siz anlamak istemiyorsunuz ne demek istediğimi ORTALAMA ALINDIĞI İÇİN DAHA ÇOK PUANI ÜST SIRADAKİLER ZATEN AVANTAJLI diyorum örnek verecem şöyle ki 95 alan kişi ve 90 alan kişiar diyelim girdiler mülakata ikisine de olabildiğine objektif şekilde 5 er soru sordularlar diyelim 90 alan 4 doğru cevap verdi 95 alan 4 doğru cevap verdi diyelim bu mümkün değil mi mümkün ikisde 80 aldı diyelim 95 artı 80 büyüktür 90 artı 80 olacak buna bir itirazımız var mı yok işte ben mülakatta bu sordukları soruları tıpkı yazılıdaki olabildiğince adil zorluk ve basitlikte sorsunlar diyorum bunu temenni ediyorum eşitlikten kastım bu yanlış anlaşılma olmasın
Ortalama hesabı yok dostum. Yönetmeliklerde yazsa da pek uygulanmıyor. Ha diyelim uygulandı sgk da ki gibi düşük verip ortalamanı düşürürler. Çok da etkinliği olmaz.
-
@GönülDağıYağmur Yüksek aldın diye elenmezsin ama düşük alanda düşük aldığı için elenmez.
-
@Ertuğrul-Bey ben okuduğumu söylüyorum öyle değilse o zaman kaldırsınlar mülakatı yarışalım tekrar adam bir sınavda 3 5 fazla soru yaptım diye sanki aramızda çok far var zannediyor ilk 200 deselerdi herkes o zaman ona göre çalışacaktı ben 7 aydır ders çalışmıyordum 2019 kpssden beri sonra ilan geldi 1 ay içinde çalışarak 90 a yakın puan aldım sanki her sınavda herkesi geçecekler sanıyorlar ben de iddialıyım hodri meydan
-
@Manchester kimse burda ilk 100 E daha kolay sorulsun demiyor ama biraz adil ve vicdani kanaatler göre karar verilseydi sürekli sınavlarda derece yapanlar öncelikli değerlendirildi ve değerlendirilmesi gerekirdi diyorum .Korkunuz nedir zaten öyle bir değerlendirme yok .ertuğrul nickli arkadaşın sürekli elenmesi adil mi şimdi.800. Gelip ben 1. Den daha çok hakediyorum diyemiyorsa benim için mesele bitmiştir .mülakat komisyonu zaten referansa göre değerlendiriyor buna yapabileceğimiz bi şey mi var şimdilik sadece adil olanı anlattım ben.kimseyi 5 dk da kendini tanıtmasından da ölçemezsin .örnek vereyim benim kaymakamlık mülakatım 10 dk sürdü ,son günlerdekinde 3 dk süren var .Nasıl ölçülecek ? Bu konuyu burda kapatıyorum .
-
@80üstamadnnmsz hayır ben ilk 100 e daha kolaylık sağlıyorlarmış filan o lafa itiraz ettim bir korkum yok o mantığa göre biz mülakata girmeyelim o zaman ilk 200 ü alsınlar biz de yolumuza bakalım tamam ben de kapatıyorum konuyu beni ilgilendirmez yazılı artı sözlü liyatlk bir şeklide hak eden kazansın zaten ben burayı mülakat konularıyla derslerle alakalı kullanıyordum en son göç kurulu vs bulamadığım cevapları araştırıyordum herkese kolay gelsin
-
@80üstamadnnmsz hayır ben ilk 100 e daha kolaylık sağlıyorlarmış filan o lafa itiraz ettim bir korkum yok o mantığa göre biz mülakata girmeyelim o zaman ilk 200 ü alsınlar biz de yolumuza bakalım tamam ben de kapatıyorum konuyu beni ilgilendirmez yazılı artı sözlü liyatlk bir şeklide hak eden kazansın zaten ben burayı mülakat konularıyla derslerle alakalı kullanıyordum en son göç kurulu vs bulamadığım cevapları araştırıyordum herkese kolay gelsin
Dostum ben senle aynı fikirdeyim sen sakin ol 90 ile 91 arasında fark yok diyorum zaten birinci elenip 800. kişi kazanabilir. Şunu da belirteyim komisyona çok istediğini hissettiren ve kurumda kalıcı olaacağına inandıranlar kazanır. Kurumda kalıcı personel ister. Zaten her kurum böyle değil midir.
-
@Ertuğrul-Bey bu alım biraz değişik oldu hocam yani puan scala si çok yukarıda eskiden şöyle bir söylenti vardı taşra uzmanlıkları için " yüksek KPSS pyanlı olanları tercih etmiyorlar kaçar diye " simi bu alım da herkesin neredeyse 90 üstü nasil olacak merak ediyorum.Birde özgeçmiş ve gelecek üzerinden planlar üzerinden çok sohbet olmadı çevremden ve kendi tecrübem bu konuda bu kıstas nasıl değerlendirecekler göreceğiz
-
@Willsmithh Burada düşük puanlı alma şansları pek yok zaten herkes yüksek. Geçen senede herkes yüksekti. Asillerin 14 ü dguy veya guya yedeklerinde 12 si gitmişti bir kaç tanesi de merkez uzmanlıklara ve sayıştaya yani şu an listenin çoğu bir yerelere gidebilir açıklandıktan sonra da o açıdan ilk 10 hatta ilk 20 de olmak bile avantaj olur. Ama inşallah herbirimiz asil olarak yer alırız.
-
@Ertuğrul-Bey inşallah kıymetli hocam hepimizin hakkında hayırlısı olun bu meslek için değil tüm unvanlar için hakeden kamu hizmetinin ağırlığını bilen isini layıki ile yerine getirenler listede yer alır inşallah
-
@Ertuğrul-Bey yok hocam sakinim fikrimi söyledim sadece mantıken 1. yi daha çok zorlarlar ama kendileri bilir tabi bizi zorlasınlar her neyse kendi adıma konuşuyorum buyursun ilk 100 de olan arkadaşlar önden ben çalışmaya devam edip farkı kapatıp geri kalan 100 kişinin içine girmeye çalışacam
-
@Ertuğrul-Bey yok hocam sakinim fikrimi söyledim sadece mantıken 1. yi daha çok zorlarlar ama kendileri bilir tabi bizi zorlasınlar her neyse kendi adıma konuşuyorum buyursun ilk 100 de olan arkadaşlar önden ben çalışmaya devam edip farkı kapatıp geri kalan 100 kişinin içine girmeye çalışacam
Dostum bana kalsa ben geçen sene yedektim bu sene asil olmak hakkım fakat pek bunların önemi olduğunu da düşünmüyorum. O açıdan ilk yüz olmuş şu olmuş bu olmuş önemsiz. Nasibi olan kazanır. Geri kalan arkadaşlar da başka kurumda arar nasibini.
-
@Manchester dostum aşırı gerginsiniz ve çok kasıyorsunuz. 45 lik alımda ilk gün mülakata girenlerdenim. Ve 1.olan arkadaşımız 2 dakikada çıkmıştı hiç de zorlamadılar. Size tavsiyem sabırla beklemeniz yoksa kendinize zarar.
-
@Ertuğrul-Bey Geçen yıl benim, sizin gibi aslında kalıcı olacakları elediler, görüyoruz ki dguy ve guya giden birçok arkadaş asil olmuş. Yani dediğiniz gibi kurum “Bu kişi kalıcı olacak mı?” diye düşündüğünü sanmıyorum.