14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@iletişimci hukukla iibf nin günahı ne hocam ikinci sinav yapilmayacaksa herkese yapılmaması daha adil olur. ayni sinava girdiysek herkes ayni aşamalardan gecmesi gerekir
-
Önceki sınav başlıklarına göre rahatlıkla söyleyebilirim ki kurum IR mezunu kişiler arıyor. Eğer şimdi de bu şekilde olursa sınav konuları, bize bölümde okutulan kitapları ve elimde olan slaytları buraya yükleyeceğim.
-
@Carpe-Vita valla iyi olur hocam bizim için de en azından motivasyon olur:)
-
Kitap konusunda bende yardımcı olabilirim merak etmeyin IR dersleri için türkçe güzel yayınlar var
-
Okul konusunda seçiciler bence
-
@john bunu nerden anladınız?
-
Listeyi araştırdım ve bir tanıdığında girmişti elendi daha çok odtü mezunu varmış kendiside söyledi.
-
@john odtululelerin secilmesi dil bilmelerinden kaynaklaniyo hocam ha bir de odtulu olup gecen sene mulakatta elenen arkadaslarim var ben de odtu mezunuyum ama bence sadece universiteye bakmiyolar
-
@sefa-turkdonmez bölümde önemli tabii mesela bakarsanız ulrs kamu yönetimi vardi hep
-
@sefa-turkdonmez
"24 Temmuz 2018 tarih ve 30608 sayılı nüshada yayımlanarak yürürlüğe giren “İletişim Uzmanlığı Yönetmeliği” nin 11’inci maddesinde “Ön eleme sınavı aşamasından sonra yazılı sınav yapılmayıp doğrudan sözlü sınav yapılacak ise, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sözlü sınava, girmeye hak kazanır.” hükmü mevcuttur.Bu kapsamda Başkanlığımızca yapılan değerlendirme sonucunda; alan bilgisi sınavı yapılmayacak olup mülakat sınavı alan bilgisini ölçmeye yönelik olarak yapılacaktır."
Geçtiğimiz yıl ikinci duyuru bu şekilde yapılmıştı. Eğer gerçekten alan bilgisini ölçmeye yönelik bir mülakat yapıldıysa geçtiğimiz yıl mülakata giren arkadaşlar "alan bilgisi" ifadesiyle kastedilenin ne olduğu konusunda bize yardımcı olacaklardır.
-
"3) Yazılı sınav, adayların 8 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinin alt bentlerinde belirtilen bölümlerden mezuniyet durumları dikkate alınarak;
a) Mezun olunan bölümlerin müfredatına göre belirlenen alan bilgisi konuları,
b) Başkanlığın görev alanı ile ilgili konuları,
içerecek şekilde hazırlanır."
şimdilik elimizdeki tek bilgi yönetmelikte yer alan bu hükümler ve BYEGM Uzman Yardımcılığı sınav konuları.
-
Listeye hala eklemeler yapabilirim puanını yazmak isteyen arkadaş olursa.
-
@keynesinvarisi ya umarım boyle olur alanımın dısında oldugu ıcın yazılı sınav biraz urkutucu benim ıcın. Bence uluslar agırlıklı sorulacak belki bir iki iktisat ama diger alanlara gırılecegını sanmıyorum. Kurumdan bir kac arkadasım la konustum onlar da oyle dusunuyorlar. Buyuk ihtimalle de yazılı olmaz dediler. Direk mulakat diyorlar ama kurumun yaptıgı acıklama kafa karıstırıcı
-
@sbf13 mülakatta nasıl sorular gelmiş arkadaşlarınıza?
-
@vasıflıişsiz onlar onceden gırmıstı yanı basın yayınken acıkcası onu sormadım henuz
-
@siyaset-bilimci siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü mezunları daha çok görüyor bu konuları ama zaman bol daha. İnşallah güzel neticelenir.
-
@beirutde ibf hukukun suçu yok tabii ama kadro sayısının çok üstünde kişi aşamayı geçtiği için 2.sınav yapılması gerekebilir. Sizlerde 2.sınavın yapılmamasını istiyorsanız sürecin uzamaması için direkt olarak mülakat aşamasına geçilmesi için dilekçe yazabilirsiniz. Çünkü 2.sınav bilinmezliklerle dolu direkt mülakat aşamasına geçilirse hem süreç hızlanır hem de 2.sınav karmaşasından kurtuluruz. Mülakatta sorulacak zaten alan bilgisi.
-
Ayrıca direkt mülakata geçilirse hak kaybı yaşanmaması için yazılı sınava girmeyi hak eden herkesi mülakata alırlar. Direkt mülakat aşamasına geçip 120 kişiyi çağırma gibi bir durum olmaz.
-
@iletişimci olabilir bu sınav sonucuna gore sıralama yapabilirler
-
@iletişimci kisisel olarak ben de direk mülakat isterim fakat sizin ilk yazdiginizda demek istediginiz bambaska biseydi