14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@baykuş Ayrıca barajın kaldırılması da söz konusu olamaz bunun için yönetmelik değişikliği yapılması gerekiyor. Kurumun bir seferlik karar verebileceği bir şey değil bu.
-
@baykuş
Yazılı sınav
MADDE 12-
(5) Yazılı sınavda başarılı sayılmak için yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alınması şarttır. Yazılı sınavda başarılı olanlar arasından, en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen atama yapılacak kadro sayısının en fazla dört katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puana sahip olanlar dâhil) sözlü sınava girmeye hak kazanır.Yine yönetmelik hükmü yine Hukuk müşavirliğinin yorumlayacağı bir husus söz konusu değil açık ve net.
-
@keynesinvarisi Hocam geçen sene barajın altında puan alan kişiler sözlü sınava mı kalmışlar?
-
Ilk sınavda 70 barajı geçilmiş ve ilk sınavda 70 barajı geçildikten sonrada kurumun direk mülakata alma gibi bi seçeneği var ben şu an kamu kurumundayım ve bu konularda insiyatif kullanılabiliyor geçen seneki alımda olduğu gibi
-
@baykuş Hocam inisiyatif değil o hukuka aykırı işlem tesis etme diyoruz biz ona bu durumda.
-
@SBF11 Hayır hocam
-
Hayır on eleme sınavin da 70 barajını geçenler sözlüye alınmışlar şu an olduğu gibi ki diğer bölümlerde yığılma olmasaydı bu senede aynısını yapacaklardi
-
konu çok kisisellesti gibi. burda kizilan durum yuksek puanli iibf liler-hukukcular mulakata kalamayip dusuk puanli baska bi kadrodan birinin direk ise alinmasi olur sadece..onun disindakiler varsayimlarimjz sadece
-
@baykuş Bu seçenek var evet paylaştığım yönetmelik hükmünde yazdığı şekliyle "giriş sınavı duyurusunda belirtilmesi kaydıyla" yapılır. Neden anlaşamıyoruz hala anlayamadım.
-
Neyse ben uzatmayayım biz anlaşamayacağız.
-
Şunda anlaşamıyoruz hocam benim sunduğum somut örneği bile siz kabul etmiyorsunuz ve hukuksuz diyorsunuz
-
Ben onun üzerine bina ediyorum tezimi ve kanunları yönetmelikleri yorumlama konusu teknik bi işdir ve belli atıflar olabilir ve cumhurbaşkanlığına bağlı bi kurum böyle büyük bi hata yapmaz diyorum
-
@baykuş Hocam kabul ediyorum evet geçen yıl ön eleme sınavı sonrası direk sözlü sınav yapılacağı giriş sınavı duyurusunda belirtilmediği için hukuka aykırı bir işlem tesis etti kurum bunda şüpheye düşecek bir durum yok. Kurum bu yıl da aynı şekilde hukuka aykırı işlem tesis edebilir. Ama bu kez biz dava açarız ve kolaylıkla kazanırız Mahkeme işlemi iptal eder.Çünkü yönetmelik hükmü açık ve net.
-
@baykuş Hocam vallahi pes ben hukuk diyorum yönetmelik diyorum yoruma kapalı bir husus diyorum. Siz hala kurum yapmaz diyorsunuz. peki hocam pes sizsiniz haklısınız.Ben uzatmıyorum
-
bu yil ikinci sonav yapildigi icin iok sinavi geceni direk mulakara almalari imkansiz ve sacma
-
O konuyu çok uzatmayacağım siz öyle bi durum olursa dava açabilirsiniz hocam benim asıl vurgulamak istediğim nokta kontenjanlara başka bölümden kaydırma hususu adil değil 10 kişilik iletişim fakültesi kontenjanında 2 kişi mülakata kalacak ve hiçbiri alınmayacak baska bolumlerden kaydırılacak ve siz bunu adalet üzerinden tartışacaksınız asıl yazdıklarımın ana fikri buydu
-
Saçma değil hocam geçen senede yeterli sayi saglanamadiginda size gore saçma bi uygulama oldu ve direk mülakata alındıysada şimdi de ilk sınavda baraj geçildiği için iknci sınavı sadece sıralama olarak kullanıp 3 katı kadar adayi mülakata alabilirler bilgi işlemde iktisatçı mi calistiracaklar
-
@baykuş Bunu tartışırım işte. O meslek o 2 kişiye anasının ak sütü gibi helaldi almadılar. Bu adil değil. Bu kul hakkı.Çok yazık ettiler o arkadaşlara.Ben de bu sistemin mağduruyum.Mülakatlarda yapılan her türlü haksızlığa karşıyım. Ben bundan bahsetmiyorum. Kontenjan kaydırma işinin nasıl yapılacağını düşündüğümü de önceki iletilerimde ifade ettim.Başka da bir şey söylemeyeceğim.
-
Bende son sozumu söyleyeyim gerçekten çok uzadı son olarak her kontenjan ilanda belirtilen bölümlerin hakkı ve on eleme sınavında 70 üstü asgari şart ki (bunu ilk alımda gördük) bunu sağlayan ve eğer alinacak kontenjan sayısı kadar kişi bile mülakata kalmadiysa bi alanda asgari şart sağlandığından 2. Sınavı bi sıralama sınavı olarak düşünüp 3 katı kadar kişiyi mülakata almalilar.
-
@baykuş tam olarak ben de bundan bahsetmiştim aslında.