14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@beirutde ben de aynı şekilde zeminde girdim evet orası iibf sbfydi
-
@delikupeli b nin tamami mi oyleydi yoksa sadece orasi mi acaba hocam
-
bi de giren 600 kusur kisinin toplasan en fazla 100 tanesi iibf hukuk disindandir tahminimce
-
@beirutde bence katlara göre ayrılmıştır hocam
-
peki ilk sinav nerdeyse 60 70 kisi yazmis puanini. veya basliga girmis. bu sefer nicin az kisiyiz sizce. foruma yazdiklarinj mi unuttular acaba:)
-
@beirutde hocam herkes sorulara bakmış ya da bakmak zorundaymış gibi konuşuyosunuz ama ben mesela forumu takip ediyorum ilk sınav puanım listede var ama sorulara bakmadım bakmayı da düşünmüyorum belki benim gibi yapan arkadaşlar vardır bu anlamda sizi bilgilendirmek istedim
-
@hkt sağolun hocam. herkesi kendimiz gibi sanıyoruz demek ki.
-
@beirutde kimse sorulara bakmak zorunda değil tabi ki. fakat ilk sinava yazip bu sinava neden yazmadilar acaba sirf meraktan sorduydum. yoksa ister bakin soruya ister bakmayin bizene!
-
@beirutde işte yazmamasının sebebi bakmamasıdır onu açıklıyorum hocam ama açık olmamış pek galiba bakan da zaten bakmış olsa neden puanını saklasın değil mi heyecanınızı anlıyorum ama 2 hafta sonra net ve tartışmasız sonuçlarla burda daha sağlıklı iletişim kurarız diye düşünerek sakince beklemeyi tercih ediyorum
-
@hkt inşallah hocam. ben biraz meraklıyım sanirim:))
-
80.50 civarına iibf sıralama gelir mi sizce?
-
@Joseph ayni soruyu bi daha sormustunuz sanki:) hocam buna gelmezse zaten foruma 2 hafta bosuna girmis olucaz ajaj
-
@beirutde hocam güldüm:) inanılmaz takiptesiniz. Ya ben belki yeni liste yapmışsınızdır diye 3 gündür bakmıyorum da.
-
@Joseph yok hocam cok az kisi yazdi diye yapilmadi liste. insallah gelir yani size yoksa hepten yandik
-
Bu başlıkta bir iki kişi bahsetmiş mülakat taki ortamdan.
-
Paylaşmak için mülakatların gelmesini bekliyodum ama madem bahsi açıldı son mülakatta bana gelen soruları yazayım:
Son dönemde Türk-Amerikan ilişkileri hakkında neler söylersin, son zamanlarda hangi konularda görüş ayrılıkları var? O dönemde Trump'ın Golan tepelerinde İsrail egemenliğini tanıması gündemdeydi, o bahsi açınca Trump'ın neden böyle bir karar aldığı da soruldu. f35-s400 konusundaki gerilim ile ilgili de bir şey sormuşlardı, ABD ne istiyor biz nasıl cevap veriyoruz gibi.
Türkiye-İsrail ilişkileri ne durumda, kopma noktasına getiren olay neydi, Davos'ta kimler vardı neler yaşandı?
Türkiye'de son 15 yılda yaşanan önemli siyasal gelişmeleri say. Fetö 15 Temmuz sürecine gelene kadar neler yaptı, nasıl yükseldi?
Neden halkla ilişkiler biriminde çalışmak istiyorsun, başkanlığımızın halka ilişkilerini sağlayan temel araç nedir? CİMER nasıl bir mekanizmadır, işleyişi nasıldır başvuru nasıl yapılır? Doğrudan sorun çözücü bir mekanizma mıdır?
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'nin sorunlarını çözebilir mi?
Hatırlayabildiğim sorular bunlar arkadaşlar, sbky mezunuyum gördüğünüz üzere güncel siyasi gelişmeler ağırlıklı bir sınav oldu, kurumla ilgili bilgilere de hakim olun. Mülakata girdiğimde gördüm ki komisyon üyeleri seta vakfından. Oradaki yazılanları takip etmeniz faydalı olacaktır. Ortam biraz soğuktu. Başarılar herkese.
-
@mulkiyeli_93 sağolun hocam
-
Arkadaşlar cb iletişim başkanlığı uzman yardımcısı olanlar cimerde mi çalışıyor, başkanlığın kendi daire başkanlıklarına yapılmıyor mu alımlar, örn: strateji geliştirme dairesi başkanlığına personel alınmıyor mu? Burda yazılandan yanlış mı anladım?
-
@margaret hayır cimerde çalışmıyor, dediğiniz gibi çeşitli daire başkanlıklarına atanıyorlar. benim mesajıma istinaden söylediyseniz ben cimerde çalışıldığını yazmamıştım.
-
@mulkiyeli_93 teşekkür ederiz