14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
rica ederim arkadaşlar umarım faydalı olur
-
geçen sene iibf den 108 , hukuktan 15, iletisimden 2, mühendislikten 5 kisi mülakata kalmis.
iibf den 24 , hukuktan 2 ,mühendislikten 3 kisi alinmis. -
@beirutde Evet hocam. Ben bu sene de alımların geçen sene gibi olacağını düşünüyorum. Belki İİBF/SBF'den 24 kişi alınmaz ama gene en az 15 olacağı kanaatindeyim. Muhtemelen de 20 civarında olur
-
@SBF11 evet bu sene de sürpriz olmazsa ilk 120 ağırlıkla iibf den olusur sanirim
-
Diyelim ki tüm bölümlerden 120 kişilik bir liste oluşturuldu. Olası soru iptalleri konusunda nasıl bir yol izlenecek peki? Alan soruları 2 puan ve bir soru dahi olsa, iptali ve herkesin doğru kabul edilmesi gibi. Bu iibf sorusu da olabilir mühendislik sorusu da. En başından söylediğimiz gibi kurum nasıl isterse öyle yapacak biz ne dersek diyelim. Ama açıkcası ben hukuki yollardan takip etmeyi düşünüyorum süreci böyle bir yol izlenirse.
-
@3pruu yani ne konuda tepki gösterdiğinizi anlamadim tam. soru iptalinde herkesin dogru kabul edilcek . hukuki sürece nasil bagladiniz konuyu
-
@beirutde 120 kisilik bi liste olusturulmaz. her alandan 40 ar kisilik olusturulur. fakat sosyolojidir iletisimdir muhendisliktir bu bolumlerde yeteri kadar dolmazsa liste 70 i gecen diger alanlardaki insanlari da mülakata alirlar muhtemelen
-
@beirutde tahmin tabi bunlar sadece. ne yapcalarini biz de merak ediyoeuz. puanimiz yeterse tabi mülakata
-
@beirutde arkadaşım 5 kişilik kadro varsa 20 kişinin o bölümden çağrılmasından yanayım ben. 6 kişi varsa barajı geçen 5i alınmalı bence. Yani 6 kişiyi çağırıp 14 kişi başka bölümlerden çağırılmasına gönlüm razı değil. mülakatla 3ü elenip 2 kişinin başka bölümlerden alınmasının İlan metnine de hukuğa da aykırı olduğunu düşünüyorum. Her bölüm için ayrı mülakat listesi açıklanmasının doğru olacağını düşünüyorum iptal edilen sorular konusunda da bu durumda. Diğer bütün ihtimaller şu an motivasyonu etkiliyor bence.
-
@beirutde aynen
-
@3pruu hocam dediğiniz şöyle olur 20 kişinin atıyorum 10 kişisi 70i aştı diğerleri aşamadı 10 kişi mülakata çağrılır fakat diğer 10 kişi diğer listeye eklenir diye düşünüyorum eğer ki öyle bir durum olursa öncelikli tabi o alan olur
-
@delikupeli geçen yıldan yola çıkarak öyle olacak gibi görünüyor evet hocam. Ama öncelik konusu tartışmalı işte. Çünkü daha önce de konuşulduğu gibi 2 kişi barajı geçen iletişim mezunları onlar için ayrılan kadrolara yerleşemedi ne yazık ki.
-
@3pruu hocam bolum bazinda olursa tabi ki sizin dediginizle benim dedigim ayni kapiya cikiyo zaten. 6 kisi gectiyse baraji iletisimden o 6 si da mulakata kalmali bence. bos kalan kismi iibf den tamamlanabilir diyorum ben sadece.
-
@3pruu o kurumun takdiri hocam ona bir şey diyemiyorum ne yazık ki
-
@beirutde siz baraji gecen iletisimci sosyolijici direk mulakata alinmadan ise girsin mi istiyosunzu anlamadim?
-
@beirutde kadro sayısından daha az geçen varsa öncelik verilmeli diyorum. Herkes senelerce eğitim aldı. Bir kısmımız hala alanda emek veriyoruz. Sonuçta en basitinden bir mühendis kadrosuna işletme mezunu almak pek mantıklı gelmiyor takdir edersiniz. Yani o zaman 30 iibf kadrosu ilan edilsin mesela. İl dışından ankaraya gel git yapıp iki sınavın barajını da geçtikten sonra sosyoloji için ayrılan kadroya başka bölümler yerleştirilirse-ki ihtimal var-harcanan emeğe,zamana yazık diyorum.
-
@beirutde ama hocam en nihayetinde bekleyip göreceğiz. Şu an için elden birşey gelmiyor.
-
@delikupeli olsun hocam bu da bir çeşit sağduyu sonuçta. Teşekkür ediyorum kendi adıma
-
@3pruu soru iptali konusunda, örneğin mühendislik alan sorularından biri iptal edildi. Bu artı iki puan herkese mi verilecek yoksa sadece mühendislere mi? Ben aynı alana eklenir diye düşünmüştüm.
-
@spark sadece o alana eklenirse ve 120 kişilik liste tüm bölümlerden hazırlanırsa hem hukuki hem insani bir hata yapılmış olur diye belirttim ben de hocam.