14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@gfbserkangfb, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
Gercekten inanilmaz bir durum var ortada. Tum bolumleri ortak degerlendireceksen 2. Sinavi neden yaptin ? İlk sinava gore degerlendirseydin alan muhabbeti neden var ? Bu nasil bir degerlendirme sekli gercekten inanamiyorum.
İletisimden 3 soruyu universiteden hocalara attim onlar bile iptal olmali derken oldugu gibi siralanmis. İptal edilen soru vs yok
Bence iletişimcilerden 3-4 kişi itiraz ettiği için, yani sesimiz fazla çıkmadığı için bizim itirazlarımızı kale dahi almadılar. Medya okuryazarlığı sorusuyla birlikte, uluslararası iletişimin önündeki engeller sorusu o kadar bariz ki hatalı olduğu. Kendi kaynaklarını gerekçe göstererek itirazda bulundum. Buna rağmen ilk hesapladığım puanımla iptal edilmesi gereken sorularla birlikte alacağım puan aynı çıktı.
-
Puanım hesapladığım gibi gelmiş, mülakata çağrılmışım ama kesinlikle bu çağrı listesinin oluşturulma şeklinin yanlış olduğunu düşünüyorum. İlandan kadro sayıları her bölüm için ayrı ayrı belirtmişsin, üzerine ayrı alan sınavı yapmışsın, sonuç olarak aynı listeye koyamazsın. Madem koyacaktınız tek ilan olur başvuru şartı her bölüme açık olur, tek sınav olur. Yani şu pandemi döneminde sınav üstüne sınav yapıp ortaya bunun çıkması çok garip bir durum. İtiraz etmiştim bir soruya, çok önemli de değil ama keşke bir sonucunu yazsalarmış, boşuna itiraz için para ödedik gibi hissediyorum. Demeyecektim ama dedirttiler. Galiba kadro sayısını ilk başta belirli verseler de bir alandan önden referansla ismi verilen daha çok kişi oldu
-
kurumu arayıp bu adaletsizlikten bahsetmekte fayda var.
-
Ben kurumu iki kere aradım. Ama ulaşamadım. Var mı ulaşabilen? İptal edilen soruları. Bölümleri ve bu iptal edilen soruların puanlamasının alan bazında etkisini meraklardayım.
-
Ben de aradım. Yönetim Hizmetleri'ne bağlandım. Konuşan kişi "eğitim bölümüne bağlanın" dedi. Ama öyle bir bölüm yok. Halkla İlişkiler Dairesi'ne bağlanmayı denedim açan olmadı. Aramayı sürdüreceğim 3 gün vakit var.
-
@zorkar +903125835889 bu numarayı aradım hocam. Öğleden sonra tekrar ararım fırsat bulursam.
-
-
@zorkar Anadolu üniversitesi itiraz sonuçlarını açıklamış. Dil sorusu itiraz haklı görülmüş olup iptal edilmiştir yazıyor.
Medya Okuryazarlığı sorusuna "İtirazınız değerlendirilmiş ve soruda doğru cevap güncelleme işlemi yapılarak sınav sonucunuza yansıtılmıştır." demiş yani iptal edilmemiş doğru seçenek değiştirilmiş.
ingilizce 23. soru : (subject of study in the field of) "İtirazınız değerlendirilmiş ve soruda doğru cevap güncelleme işlemi yapılarak sınav sonucunuza yansıtılmıştır."
Mikroblogging sorusu hatalı görülmemiş. Şaka gibi. Fakat ben sınavdan sonra 68 hesaplamıştım. yukarıdaki değişikliklere rağmen Başkanlığın açıklamasında yine 68 yazıyor.
Herkesi aynı listede sıralama olayı ise tam anlamıyla haksızlık. İlk ilanlarında "Sözlü: Alan bilgisi sınavında kendi grubu içinden başarılı olan adaylardan, kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır." yazıyor. Kendi açıklamalarına bile ters bir durum söz konusu. Umarım yaptım oldu demez düzeltmeye giderler. Ama hiç ihtimal vermiyorum bu duruma. Mülakata kalması gereken birkaç aday olmalı ki bu liste ortak değerlendirildi.
-
@gfbserkangfb Benim itiraz metnim bu şekilde, özellikle iletişimcilerden destek bekliyorum. (Karakter sınırına göre kısaltacağım)
"30 Aralık 2019 tarihli İletişim Başkanlığının İletişim Uzman Yardımcısı alınacaktır ilanının 4. Maddesinde “Sözlü: Alan bilgisi sınavında kendi grubu içinden başarılı olan adaylardan, kadro miktarının 4 (dört) katı kadar aday başarı sırasına göre sözlü sınav aşamasına geçmeye hak kazanacaktır.” Şeklinde belirtilmiş olmasına rağmen farklı branşlarda ve farklı sınavlarda yarışan adayların aynı sınava girmiş gibi tek bir listede sıralanması sonucunda kendi alanında barajı geçmiş olan adayların mülakata kalamama durumu ortaya çıkmıştır. Bahse konu durumun tekrardan gözden geçirilerek değerlendirilmesi,
Problemli olan soruların seçenekleri adaylarda çelişkiye sebep olduğundan ilgili soruların doğru seçeneklerinin değiştirilerek işlenmesinin haksızlığa sebep olacağı düşünüldüğünden ilgili soruların iptal edilerek kendi puan değerlerinde adaylara eklenmesi,
İletişim Alan Bilgisi Mikroblogging sorusunda tüm kaynaklarda insanların mikrobloglarda kendilerini ifade edebileceği ifadesi yer aldığından ilgili sorunun da iptal edilmesi,
hususunda bilgi ve gereğini rica ederim."
-
@zorkar bu yazdığım numara ilk ilan metnindeydi dhaa önce de aradım. Ama soruları açıklamışlar sanırım itiraz sonuçlarında.
-
Tüm puanları yuvarlamışlar sanırım. Çünkü mevzuat bölümündeki tüm sorular yarım puandı.
-
Ben mulakat listesine giremedim İlk cümlenden sonrasını okumadım bile. Boşuna uzun uzadıya yazmışsın. @bezgin
-
silinmiştir
-
Kardeş neden sürekli şahsıma saldırıyorsun? Senin ilk iki yüze girdiğin KPSS de ben ilk ilk 10 a giriyorum. Daha fazla kendini benimle yarıştırma. @bezgin, içinde söyledi: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
silinmiştir
-
@işsizdegree tam 10 puan aynen.
-
@gfbserkangfb rica ederim olmaz. Arz ederim şeklinde bitirmeniz gerekli.
-
@Mambaa biliyorum aslinda bilerek yazdim. Devlet memuruyum makam onaylarinda yukariya arz ediyoruz ama su 3 soruyu sorup iptal etmeyenleri cok yukarida gormuyorum acikcasi
-
@bezgin Lutfen saygili ve ölcülü konusur musunuz ?Uslubunuz cok cirkin varsa bir derdiniz ozelden yazin lutfen
-
Ben de şimdilik birşey değiştirmeyeceğini biliyorum. Ama "Tüm alanların ortak bir listede sıralanmasından mütevellit iptal edilen sorular ve güncellenen puanların diğer alanları nasıl etkilediği hususunda bilgi almak istiyorum. Şayet" bir alandaki" herkese iptal edilen soru 2 puan olarak kaydedildiyse diğer alanlar açısından sıralamanın adil olmadığını düşünüyorum." Ben de böyle itiraz edeceğim. Dikkate alınır alınmaz bilemem.
-
@3pruu bu arada bir alanın soruları zordur kolaydır konusu başlı başına haksızlık zaten. Ama diğer arkadaş o konuya değinmiş ve bu göreceli olduğundan eklemedim arkadaşlar.