14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları
-
@littlefinger Ben de volkanik tüf olarak cevapladım ancak soruyu yanlış okumuşum. Soruyu doğru okuyunca doğru cevabın granit olduğunu anlayabildim. Granit gibi kayaçlar aşınmaya daha dirençli oldukları için çevrelerindeki kayaçlar su ve rüzgar aşınımına uğradığında kendisi aşınmadığı için onlara nazaran belirgin ve yüksek yer şekilleri oluşturuyor.
-
@littlefinger bu bence de yanlıs
-
@delikupeli hocam error verdi tıklayınca. Pegem yayınları yanlış mı yazdı yani. Gygk'de en iyi yayınlardan biri. İsterseniz özelden fotosunu atabilirim. Buraya yükleyemedim bilmediğim için.
-
@keynesinvarisi ohooo onu nasıl düşüneceğiz ya enteresan bunu düşünmemiz bekledilerse
-
Bence 600 üzerinden de sıralama yapılabilir çünkü gecen yıl kontenjan ayrımı yapmadılar
-
@asimetri hangi soru hocam
-
@siyaset-bilimci savan için ekvator bölgede yetişen yüksek boylu otlardır yaz yağışları alır kışları ılıman geçer yazıyor hocam.
-
@sbf13 üç öncüllü fao sorusu hocam
-
@sbf13 Evet soruda tam olarak yazdığım soruluyor. Hatta ABD'de bulunan çöllerde sıklıkla bu granit tepelere rastlanır muhakkak filmlerde görmüşsünüzdür.
-
@asimetri benim aktardığım bakanlığın kaynağı hocam fotoğrafı atma konusunda siz bilirsiniz fakat dışişlerinin kendi sitesinde dış politika sekmesinde uluslararası kuruluşlar ile ilişkilerimiz kısmında faoya tıklayınca görebilsiniz
-
@sbf13 Hatta buyrun bir de örnek görsel paylaşıyorum.
-
Strateji ve butcede de degidim gibi ya ucu ucuna gecer ya da ucu ucuna kalirim sanirim. Gk da cuvallamisim baya
-
Geçen yıl mülakata kalan arkadaşlar veya geçen yılki süreci bilenler yanıtlarlarsa sevinirim, 600 kişi üzerinden mi değerlendiriliyor? Max dan min e doğru mu sıralama yapıldı 70 kotası göz önüne alınmadan?
-
Hocam İngilizce de ki o soru neither ile başlıyor diyor ama yanlış değil mi sonu ya too olan yada either olan olması gerekmiyor mu. Ayrıca kinaye sorusu da yanlış bence.
-
@ankara0648 o soru doğru hocam kesınlıkle ama kinayede size katılıyorum bacak kadar boyu olan şık doğru olacak ben hepsine itiraz edicem yarın
-
@ankara0648 Hocam olumsuz bir cümle ile aynı doğrultuda kurulurken Neither ile başlar kısa soru cümlesi yapısında olur yani yardımcı fiil önce gelir ve cümle yapısı olumlu olur. Aynı şekilde olumlu bir cümle ile aynı doğrultuda kuruluyorsa başına ''so'' gelir cümle diğeri ile aynı şekilde kurulur. Yani geniş zamanda olumlu bir cümle ile aynı doğrultuda ben de diyorsak ''so do i'' deriz olumsuz bir cümle ile aynı doğrultuda ben de diyorsak ''neither do i'' deriz. Sorudaki ilk cümlemiz olumsuz olduğu için ikinci cümle ''neither'' ile başlıyor. Soruda bir hata yok umarım anlatabilmişimdir.. Olumsuz bir cümleye katılırken cümleyi olumlu yapıda kurup ''too,so,either'' kullanamayız. Gramer bu şekilde.
-
kıymetli hocam
cümle anlamca olumsuz yapıca olumlu olduğu için neither olacak
too lu cevap olması için too lu kısmın anlamca ve yapıca olumsuz olması gerekiyor. -
hatırlamadıklarımla beraber 67 doğru var ben de
-
@sefa-turkdonmez Cümle hem anlamca hem de yapıca olumsuz olsaydı dahi yine neither gelebilirdi. Neither cevabı cümlenin anlamca olumsuz yapıca olumlu olması ile alakalı değil sadece anlamca olumsuz olması ile alakalı hocam. Yani eğer cümle '' The Prime Minister has not considered
coronavirus a national threat to the society'' şeklinde kurulsaydı bile devam eden cümle ''neither have the members of the parliament'' şeklinde kurulabilirdi. Bu tamamen sizin tercihiniz olumsuz bir cümle ile aynı doğrultuda katılma cümlesi kuruyorsanız cümleyi soru yapısında kısa kurup başına ''neither'' getirebilirsiniz ya da soruyu olumsuz yapıda kurup sonuna either getirebilirsiniz. Yani ''neither have the members of the parliament'' cevabı da doğru ''the member of parliements have not , either '' cevabı da doğru. Daha birkaç farklı şekilde de kurabilirim ama uzatmak çok iyi bilmeyen arkadaşların kafalarını karıştırmak istemiyorum. Ek olarak ''too'' ile olumsuz cümle kuramazsınız bu gramere aykırı yani ''the member of parliements have not considered it a national threat to the society,too'' şeklinde bir cümle yanlıştır. Olumsuz cümlelere katılımlarda neither ya da either kullanabilirsiniz. -
Anladım hocam o zaman dediğiniz gibi öğrenmiş oldum sağolun