24 Ekim 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Hazırlık Platformu
-
Hayırlı olsun arkadaşlar. Sınava dair dökümanı aşağıda bulabilirsiniz;
2011 - 2020 yılları Gelir Uzman Yardımcılığı taban puanları;
Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 alım takvimi;
https://www.tercihiniyap.net/haber/gelir-uzman-yardimciligi-sinavi-2020-ne-zaman-h9563.html
Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı hazırlık rehberi;
Gelir Uzman Yardımcılığı Meslek Tanıtımı;
Gelir Uzman Yardımcılığı sınav konuları;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/gelir-uzman-yardimciligi-guy-sinavi-konulari-nelerdir-h9562.html
Gelir Uzman Yardımcılığı Maaşı;
https://www.tercihiniyap.net/maas/gelir-uzman-yardimciligi-guy-maasi-2020-ne-kadar-h9564.html
-
@albertcamus 2020 kpss sınavı ile başvurulamaz sanırım tarihlere bakılırsa, değil mi ?
-
Hovam erken degil mi?
-
iktisat konu anlatımı olarak önerilerinizi almayla başlayayım dostlar. iktisatı zerre sevmiyorum. bu yüzden en azından sıkılmadan çalışmak istiyorum. zeynel dinler, yüksel bilgili, erdal ünsal, analiz elimde olan kitaplar.
bunlardan farklı olup, hızlı çalışabileceğim kaynak önerilerinizi beklemekteyim. mesela a kadro yayınlarına bakış açınız nedir? -
@mbguy ha tabi bir de soru bankası
-
@mbguy Bence iktisat medresesi YouTube kanalından mikro iktisat dinlerseniz önyargınız kırılabilir. Ben mikroyu sevemeyen biri olarak bu kanaldan çalıştım.
-
@albertcamus açılmış başlık var zaten @paretowilfredo
-
Merhaba dostlar. Taze, yeni bir başlıktan devam etmek bence daha sağlıklı olacaktır. Diğer başlık oldukça uzun sürece yayıldı. Burada taze bir başlangıç olması adına yakında orayı kilitleyebiliriz.
Gelelim sürece dair yorumlarıma. Bununla alakalı tekrar aynı şeyleri uzunca yazmak yerine flood'u buraya aktaracağım. Hemen hemen aklınıza takılan her hususa yanıt vermeye çalıştım.-
Öncelikle herkese hayırlı uğurlu olsun. Bahar dedik ama bu bahar güldürmedi. Öncelikli olarak etkinliklerde emeği geçen herkesin eline sağlık. Çünkü bu açıklamayı yayınlatan sizlersiniz emin olun. Bu da şu demek, dahası için de devam etmelisiniz.
-
Sayı gerçekten çok az. Takvime takılmak yerine sayıya odaklanarak talepler devam etmeli. Şu rakamın duyduklarımla birleştirdiğimde dağılım en iyi ihtimalle;
-1300 GUY
-400 VMY
-200 DUY
-50 HMUY
-50 Avukat biçiminde olacaktır. Bu da bunca beklemenin, çabanın karşılığı değil. -
Bu yüzden 2000 kişilik Gelir Uzman Yardımcılığı talebi ile etkinlik ve talep sürecine devam etmek zorundasınız. Özellikle puanım iyi, ben nasılsa süreçte kendime yer bulurum diye düşünen arkadaşlar varsa, bunu izleyecek olan süreç kurum içi sınavı olacak.
-
Ve zannediyorum hiçbirinizin mülakat başarısız garanti değil. Bu yüzden daha fazla kazanım elde etmek, daha fazla şansa sahip olmak adına durmaksızın talep etmeye devam etmelisiniz. Bu yönüyle süreçten çekilmeyi planlayanların uzun vadede kaybı daha çok olacaktır.
-
Aklınıza takıldığını düşündüğüm hususlara değinmek istiyorum;
Sınav tarihine bakarak sürecin 2018 puanlarını kapsayıp kapsamayacağını öngörmek zor. Çünkü tam sınır tarihte başvurular alınacak. Bakanlık inisiyatifi burada devreye girecektir. -
Siz 2018 puanlarınızla haklılık iddia ederken 2020 puanlılar da kendilerine sonraki süreçte alım gelmeme ihtimali ile hak iddia edecektir. İki yönlü bir tazyik olacak burası muhakkak. Dediğim gibi çok sınır bir takvim. Soruşturmaya çalışırız süreç yaklaştıkça.
-
Ama size önerim üzülerek şu olacaktır, bir an evvel KPSS 2020'ye odaklanarak puan almaya çalışın. Bunca emeğinizi Bakanlığın vereceği karara bırakmanız bence çok anlamlı olmayacaktır. Bu yüzden KPSS'yi ana eksene koyarak ders çalışmalarınızı hızlandırmalısınız.
-
Geleceğinizi risk altına atmak lüksüne maalesef hiçbiriniz sahip değilsiniz şu safhada. Bölüm bazlı alım olması durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcılığı için de YDS puanı olmayanların YDS puanı edinmesi için yeterli süre var.
-
Gelelim sınav takviminin nasıl uygulanabileceğine. Burada üç sınavın aynı gün olacağı gibi bir mantık çıkıyor ortaya. Bunu ben de anlamlı bulmadım. Tek çerçeve içine alınmış olmaları evet ortak bir takvim öngörüldüğünü gösteriyor. Eğer bu böyle ise;
-
İlanlar verilmeden bu takvimin değişimi için de bastırmak gerek. Alımların kaşık ucu ile verildiği bugünlerde hiçbir alım bu şekilde ziyan edilmemeli. Bu yüzden üç sınavın farklı günlerde olması adına bastırmak çok elzem. Çünkü üç sınava da hakkı olanlar girebilmelidir.
-
Dediğim gibi ETKİNLİKLER DEVAM ETMELİ. Gerek bu GUY'dan sonra kurum içi geleceği ve belki 2 sene daha öteleceğinizin bilincinde olarak gerekse aynı gün yapılacak sınavların hakkınızın bir anlamda boşa gitmesi vurgusuna odaklanarak devam etmelisiniz.
-
Unutmayın, bu görsel sizin tazyik ve çabanız sayesinde yayımlandı. Her bulduğunuz yerde Bakan Bey'e sorular iletmeseydiniz. İrili ufaklı bunca etkinlik yapılmasaydı, bu yanıtı ancak yaz döneminde alabilirdiniz. Ya da iyi seçenek duyumla veya son seçenek ilanla öğrenirdiniz.
-
Süreç tamamen Bakan Bey'in inisiyatifinde gördüğünüz üzre. Vergi dairelerinin ihtiyacı ne kadar acil olursa olsun, Bakan Bey Ekim dediyse Ekim. Kimsenin başka seçeneği yok. Bakan Bey odaklı çalışmalara devam bu yüzden.
-
-
@paretowilfredo üstad yazılı sınava kaç katı çağırılıyor? Ayrıca 3 kadro içinde aynı gün sözlü sınav tarihi verilmiş buda ayrıca değerlendirilmeli
-
@paretowilfredo Hocam Sgk denetmenlik bekliyoruz o hala belirsiz sanırım..
-
@Hayaller71 duy 20 katı 2015 alımı böyle oldu
-
@kemankeşş bayada varmış
-
@paretowilfredo hocam 2020 kpss puani gecer li olur mu ki
-
Hocam 2018 puani gecerli olur . Cunku 2020 kpss vakti eylulde aciklanacak mis o zaman 2018 gecerli olmaz mi mantik olarak. 2019 kpss girmekdim ya. Valla suan yikildim acikcasi
-
@Hayaller71 gerçekten 20 katımı oluyor. İnşallah ya onu görünce çok üzülmüştüm
-
@lannisterjk puanın kaç ki kardeş
-
@paretowilfredo hocam lutfen en kisa zamanda 2018 gecerli mi olacak yada 2020 kpss mi onu bi arastirip bilgi verirseniz cok seviniriz
-
@mrvguy arkadaslar etkinliklerde hangi yillar gecerli olacagi hakkinda soylesek netlesse
-
Arkadaslar yil hesabına dusersek kadro artirimina dikkat çekmemiş oluyoruz lutfen oncelik hedef kadro artirimi olsunnnn
-
Hmb uz. İçin kurumu arayan arkadaşa o tarih 2020 kpss için demişler