2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@Pisagor Bi kere Mart ayında sadece sınav tarihi belirlediler ancak uygulanmadı. Şimdiyse defterdarlık uzmanlığı sınav yönetmeliğini daha yeni değiştirdiler ve bu değişiklikle sınav konuları genişletildiği gibi aynı zamanda sadece mülakat ile alımın önüne açtılar. Pareto üstadın dediği bölüm bazlı sınav ilanı gelecek büyük ihtimalle ve buna ilişkin örnekleri verdim. Sınav 30 günden az olmamak üzere ilan edilir diyor yani 30 günlük süre verdilerse büyük ihtimalle mülakat ile alim olacak Kasım başında ilan gelir yani bu hafta ilan gelir Aralık ayının 10-15 arası gibi mülakat olur. Sadece benim fikir yürütmem
-
Mart ayındaki ilk ilanda yazılı artı sözlü
Diye ilan edilmiş ben bir değişiklik olacağını düşünmüyorum ama yeni yönetmeliğe göre sadece sözlü sınav yapılmasıda artık mümkün ben bu durumun daha ziyade az sayıda personel alımı için getirilmiş bir değişiklik olduğunu düşünüyorum -
@Pisagor size katılıyorum hocam yazılı + sözlü olur da çok yüksek ihtimal sınav ilanı bu hafta gelir ve bence aralık sonu sınav olur da merak ettiğim tek şey hangı puan türlerinden çağırırlar
-
@Umutlu-bekleyiş ben de size katılıyorum, puan türlerine ek olarak kaç katı aday çağıracağı da önemli.
-
@toroskaplan Ben tam tersi düşüncedeyim hocam. Bakanlık kontrolörlük gibi, müfettişlik gibi az sayılı alımları sınavla, çok sayılı alımları mülakatla yapmaktan yana. 500 kişilik hmuy da bunun bir örneği. Bu yönetmelik değişimini ben de sözlü yapacaklarına yoruyorum. Bu alıma isabet etmese bile sonraki alımda çok yüksek ihtimal.
Ayrıca yapılan ilk duyuruda yazılı + sözlü dedi, çünkü geçerli mevzuata göre başka şansı yoktu. O dönem sadece sözlü yapmanın önü tıkalıydı. Bugünse o duyurudan sonraki süreçte yönetmelik böyle değiştiyse bir düşünce var demektir bu yönde.
-
Bölüm bazlı olursa işletmeden p23ten mı çağrılır?
-
@kamusaldenetci Bu alimda niye uygulanmasın bal gibi de uygulanır çünkü yönetmelik gibi düzenleyici işlemler RG'de yayınlandığı anda yürürlüğe girer ve geleceğe etkilidir. Yani Bakanlık sadece sözlü alıma bölüm bazlı çıkabilir önünde engel yok..Bölüm bazlı alımda sadece yönetmelikte bahsi geçen bölümleri kapsar ve totalde 300 kişilik alımı bölümlere dengeli dağıtırlar hiç zor değil yani 5 dakika bile almaz.
-
@Cemre33 Yüzdesel olarak işletmenin etkili olduğu puan türü hangisiyse işletme mezunlarını o puan türünden çağırırlar. Misal işletme %40 etkili puan türü varsa ordan çağırırlar. Kamu yönetimi için p31 etkili zaten..İktisat için %40 etkili puan türünü biliyordum ama su an aklıma gelmiyor.
-
Hmuy gibi olabilir mi puanlar
-
@city-of-justice p14 sanırım
-
@EsTerGon-Kalesi p14 puan türü %60 hukuk ağırlıklı yani hukuk mezunlarından alırsa bu puan türünü tercih eder. p21 Maliye ağırlıklı, p15 iktisat ağırlıklı, p25 işletme ağırlıklı ve p31 kamu yönetimi ağırlıklı..Hepsini buldum
-
Her dersten agirlikli puan turlerinden koyacaklar bence hmuy da ki gibi bölüm bazli sozlu mulakatla olursa
-
@adam-simith Çok büyük ihtimalle bölüm bazlı sadece mülakata çıkacaklar toplam 300 kişiyi dengeli dağıtımla 4 katını mülakata çağırırlar daha adil olur.
p14 puan türü Hukuk ağırlıklı ve hukuk mezunlarından alırsa bu puan türünü tercih eder.
p21 puan türü Maliye ağırlıklı ve Maliye mezunları girer,
p15 İktisat ağırlıklı ve İktisat mezunları girer
p25 İşletme ağırlıklı ve Isletme mezunları girer
p31 Kamu Yönetimi ağırlıklı ve kamu yönetimi mezunları girer -
@city-of-justice brans bazli da olabilir hocam hmuydaki gibi mi ilgocdeki gibi
-
@adam-simith O nasıl oluyor açar mısın biraz?
-
@city-of-justice hmuy gbi olacagini tahmine ediyorum orda da 8 puam turu kullanilmis her dersten puanlar vardi iktisat isletme maliye muhasebe vs vs
-
@city-of-justice yani insanlar yuksek aldigi puanlarla basvuru yapabiliyo mesala kiminin p14 u yuksek kiminin p28 kiminin p17 hangisi yuksekse onla basvuru yapiyor
-
@adam-simith Ok anladım. Duy sınav yönetmeliğinde kamu yönetimi ve işletme de var o puan türlerini de eklerler ve branş bazlı çıkarlar. Aynı şey oluyor teşekkürler:)
-
Umarım yazılı sınav da yaparlar o kadar sevinmiştik puanımız yanacak yoksa . Sadece sözlü sınavla alan kurumların kaçla kapattığı malum yazık olacak
-
@city-of-justice evet evet bende oyle dusunuyorum