2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@hayırlısı035 twitterim yok.Pareto artık ordan mı yazıyor?
-
@zenginmemur Wilfredo Pareto( @TY_WilfPareto ) adıyla herkese açık ordan bakabilirsin.
-
Merhaba dostlar. Yapılanmaya dair bir kaç ciddi adım daha atıldı. Bu adımların VDK ve VMY'yi ilgilendiren kısmı tabi ki 5-95 ayrımını fiilen ortadan kaldıran düzenlemeler. Bu düzenlemelere göre;
-Küçük ve Orta Ölç. Mük.
-Büyük Ölçekli Mük.
-Organize Vergi Kaç. ile Müc.
-KDV İade İnc.
-Örtülü Serm. Trans. Fiy. ve Y.Dışı Kaz.ibareleri kaldırıldı. Bunların yerine;
-Denetim Daire Başkanlığı
-Vergi Kaçakçılığı Denetim Daire Bşk.
-Vergi İadeleri Denetim Daire Bşk.
-Sektörel Denetim Daire Bşk.hükümleri geldi. 5-95 ayrımının kaynağı olan yukarıda yer alan ve ilga edilen hükümlerin bend isimleri olan a / bcç ayrımıydı. Denetmenlik kökenliler ile yeni alımlardaki 95'lik kesim a'da yer alan işleri yaparken eski teftiş ve kontrolör kökenliler ve yeni alımlardaki %5'likler üç bentte yer alan işleri yapıyorlardı. Artık son nokta yönetmelik değişikliği. Geç de olsa yapılanmaya dair en önemli adımlardan birisi daha atıldı. Bundan sonrasında Maliye alımları bir nebze daha düzene girecektir diye düşünüyorum.
-
@paretowilfredo dostum artık twitterdan mı yazacaksın ilk forumdan okurduk bilgileri.
-
@paretowilfredo ünvan değişikliği bekliyor musun?
-
@zenginmemur Burada olmayışımın sebepleri vardı. Orası da bizim, burası da. Bakalım yakında forumda da bir şeyler yapmaya döneriz geri. Ortamın hazır olduğunu görelim yeter ki
-
@zenginmemur Olacak olsa bu değişiklikte olurdu diye düşünüyorum. Kaldı ki bunun bir önemi yok, özlük ve şu an belirlenen çizgi içerisindeki konum korunacak her şartta.
-
Arkadaşlar vergi müfettişleri nerede görev yapıyor. Yani atamadan sonra ikamete göre mi belirleniyor yoksa tercih mi yapılıyor. Eş durumundan ikamet göre görevlendirme yapılır mı. Bilen varsa cevap verirse çok sevinirim
-
@Spesifik2019 grup başkanlıklarında görev yapılıyor yani Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Adana, Antalya ve Gaziantep. Eş durumunu bilmiyorum hocam.
-
arkadaşlar 83 kusur puanla bu seneki vmy sinavina girme şansim olur mu
-
Sınavın test yahut klasik ne şekilde olacağı hakkında bilgisi olan var mı?
-
@pabloescobarr net bir bilgim yok ama 200 kişi olduğu için klasik olur.
-
@pabloescobarr klasige göre hazırlanmakta fayda var geçmiş yıllara baktım sorulara yorumdan ziyade çok net klasik sorular zaten
-
Vmy yeni puan türlerinden sonra ilk defa çıktığı ilanı malum iptal etti. Burada asıl mesele şu ki gelecek olan ilanda en son belirledikleri puan türlerine göre mi ilanı verecekler yoksa bir değişikliğe gidecekler mi? Bakanlık ve kurum esasen 2 ay önce yaptığı ilan açıklamasını yavaştan detaylandırsa artık çok isabetli olur.
-
@pabloescobarr sınavlar aynı gün olsaydı test olabilirdi lakin farklı günlerde olacagı için eski usül devam eder bence.
-
@LioN hazine alımıda belirsiz yds olayı olacak mı?
-
@paretowilfredo 2018 puanları dahil olmaz değil mi hocam ? sınav eylül de ve ilana 45 gün önceden çıkacağı için böyle bi soru sordum ona göre çalışmaya başlayacam.
-
Arkadaşlar VMY de çalışacağımız grup baskanligi neye göre belirleniyor bilen varsa sevinirim
-
@Willsmithh kardeşim malum %5 %95 muhabbeti yakın tarihte kalktı. Yeni alımda son 3 yıldır olmadığı için bu konu net değil. Lakin öyle sanıyorum ki kurum kendi insiyatifine göre adayların çalışacağı grupları belirler. Herhangi bir sınavdan alınan puana göre gruplar belirlenmez yoksa yine eski kast sistemi ortaya çıkar.
-
Merak eden arkadaşlar var sanırım bir kaç bilgi paylaşmak istedim;
Meslekte gireceğiniz tüm sınavlar klasik usuldür
Yazılı sınavı geçen arkadaşlar öngörüşme sonrası mülakata alınır.
Sözlü mülakat sonrası Yetkisiz Vergi Müf Yrd olarak Ankara’da 9 ay civarı Temel eğitime alınır
Temel Eğitim sürecinde mevzuat bombardımanı yapılır ve temel eğitimde vize final gibi düşüneceğiniz sınavlar olur.
Temel Eğitim başarı sıranıza göre açılan grup başkanlıkları (şuanda 9) içerisinden tercih yapılır
Temel Eğitim bitmiş olur ve Refakat dönemi başlar.
Üstat refakatinde 18 ay (temel eğitim dahil) tamamlanıncaya kadar bir nevi çırak misali mesleği öğrenirsiniz. Teori pratiğe dökülür bu süreçte. Daha sonrasında yetki arefesinde hizmet içi eğitim denilen bir eğitim programı için Ankara’ya tekrar çağrılan müfettiş yardımcıları burada ortalama 1.5 ay kadar eğitim görür.
Sonrasında yapılan Yetki Sınavı ile başarılı olan müfettiş yardımcıları Yetkili Müfettiş Yardımcısı olur ve refakat dönemi biter.
Yetki alındıktan sonra performans temelli iş yoğunluğu başlar. Yeterliliğe girmek için puan toplanır ve meslekte son sınav sayılacak ve en önemlisi olan Yeterlilik Yazılı sınavına girilir. Başarılı olan müfettiş yardımcıları sözlü mülakata alınır ve sürecin tamamını başarı ile tamamlayan müfettiş yardımcıları artık müfettişliğe atanamaya hak kazanır.
Yeterlilik sonrası başarılı olunur ise atama beklemeden il tercihi alınır ve açılan grup başkanlıklarında puanınıza göre yerleşirsiniz. Puan; tüm yardımcılık döneminde yapılan giriş sınavı, temel eğitim sınavları, hizmet içi eğitim sınavları, refakat puanları, yetki sınavı, yapılan işler vs vs belli bir hesaplama ile oluşturulurEn kısa özeti bu olsa gerek, soru işareti kalan kısımlar için yazabilirsiniz