2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@paretowilfredo ankarada yaşıyorum ancak başka yere gitmem mümkün değil çok istediğim bir meslek. Teşekkür ederim
-
@kleonard hocam bu kaçla kapatır diyeceğin bir sınav değil yada guya çalışamam diyebileceğin sınavda değil. Çok sıkı çalışma gerektiriyor. Puanına güveniyorsan hiç başvuru tarihi falan beklemeden oturup bugün başlaman lazım.
-
@urfaspor63
muhasebeyi kasması da doğal hocam ya. mükelleflerin muhasebe kayıtlarını inceleyeceksiniz devlet adına. kısaca bir muhasebeciden daha iyi muhasebe bilmeniz gerekir. işin çakallığı çok fazla sahada.
okul zamanı bizim okulda yüksek lisans yapan bir vergi müfettişi ile sohbet etmiştik uzunca. neler var neler. ayrıca eğitim kısmı zormuş. afedersiniz eğitimde ağzınıza muhasebe tükürüyorlar demişti bir yerde öyle de olması lazım. -
İlanlarda hep üst üste geldi bi nefes alsaydık ':)
-
@kizilderili, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
Merak eden arkadaşlar var sanırım bir kaç bilgi paylaşmak istedim;
Meslekte gireceğiniz tüm sınavlar klasik usuldür
Yazılı sınavı geçen arkadaşlar öngörüşme sonrası mülakata alınır.
Sözlü mülakat sonrası Yetkisiz Vergi Müf Yrd olarak Ankara’da 9 ay civarı Temel eğitime alınır
Temel Eğitim sürecinde mevzuat bombardımanı yapılır ve temel eğitimde vize final gibi düşüneceğiniz sınavlar olur.
Temel Eğitim başarı sıranıza göre açılan grup başkanlıkları (şuanda 9) içerisinden tercih yapılır
Temel Eğitim bitmiş olur ve Refakat dönemi başlar.
Üstat refakatinde 18 ay (temel eğitim dahil) tamamlanıncaya kadar bir nevi çırak misali mesleği öğrenirsiniz. Teori pratiğe dökülür bu süreçte. Daha sonrasında yetki arefesinde hizmet içi eğitim denilen bir eğitim programı için Ankara’ya tekrar çağrılan müfettiş yardımcıları burada ortalama 1.5 ay kadar eğitim görür.
Sonrasında yapılan Yetki Sınavı ile başarılı olan müfettiş yardımcıları Yetkili Müfettiş Yardımcısı olur ve refakat dönemi biter.
Yetki alındıktan sonra performans temelli iş yoğunluğu başlar. Yeterliliğe girmek için puan toplanır ve meslekte son sınav sayılacak ve en önemlisi olan Yeterlilik Yazılı sınavına girilir. Başarılı olan müfettiş yardımcıları sözlü mülakata alınır ve sürecin tamamını başarı ile tamamlayan müfettiş yardımcıları artık müfettişliğe atanamaya hak kazanır.
Yeterlilik sonrası başarılı olunur ise atama beklemeden il tercihi alınır ve açılan grup başkanlıklarında puanınıza göre yerleşirsiniz. Puan; tüm yardımcılık döneminde yapılan giriş sınavı, temel eğitim sınavları, hizmet içi eğitim sınavları, refakat puanları, yetki sınavı, yapılan işler vs vs belli bir hesaplama ile oluşturulurEn kısa özeti bu olsa gerek, soru işareti kalan kısımlar için yazabilirsiniz
-
@kizilderili, içinde söyledi: 2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
@yolosapiens %15 %25 bantlarında başarısızlık olabiliyor. Mesleğin güzel yönleri olduğu gibi zor yanları da var, bir kaç hususu paylaşabilirim;
Öncelikle meslek çok dinamiktir, farklı kurumların yıllardır uygulanan sabit mevzuatı gibi durum söz konusu olmadığı gibi her gün her an değişiklik gösteren bir mevzuat var. Bu da Vergi müfettişinin diğer kurumlara nazaran daha dinamik olmasını gerektiriyor. (Bu sanırım zor olarak görülen yanlardan birisidir, temel eğitimde öğrendiğiniz bilgi bir bakmışsınız hizmet içinde değişmiş olabilir)
Ayrıca yapılan işler bir çok farklı alanlardan gelebilmekte bu da sürekli ufku genişletiyor, bi bakmışsınız kendinizi bor üretimi hakkında araştırmalar yapıyor bulursunuz bi bakarsınız güneş enerjisi panelleri üretiminin içinde bulursunuz kendinizi. (Bu kısım özellikle entellektüel birikimi de artırmakta)
Meslek üstat yanında öğrenilir, geleneklerine bağlı bir yapıya sahiptir kurul, bu yüzden disiplin her daim en önemlisidir. (Bu kısımla ilgili ne duyduysanız doğrudur diyebilirim. Takım elbise üniformanızdır)
Maliye bakanlığının bir müfettişinin temsil kabiliyetine sahip olması çok önemlidir. Doğrudan bakana bağlı olmanın ve geleneklerin sanırım etkisi çok büyük bu konuda. Fakat bu korkutmamalı aksine gereklidir.
Tavsiyem kurul içinden birisiyle sohbet etmen, benim burada söylediklerime katılan da olacaktır katılmayan da, farklı kişilerden dinlemen faydalı olacaktır. Yazdıklarım temel düzeyde mesleğe ilişkin bilgiler,
Ayrıca özelden yazan arkadaşlar oluyor burada verdiğim cevaplar onlar içinde yeterlidir sanırım, yine kafanızda soru işareti kalan yerler olursa sorabilirsiniz, vakit buldukça yardımcı olmaya çalışırım -
@Spesifik
hocam vdk nın şu an 9 büyük ilde grup başkanlığı var. buralarda görev yapabilirsiniz. ancak buralara atanmanız turnelere çıkmayacağınız anlamına gelmez. ankaraya atansanız bile yılın yaklaşık 3-4 ayı turnede başka illerde geçecektir. zaten hemen her müfettişlikte turne benzeri il dışı görevleri mutlaka olur. sabit kalamazsınız. yanlış anlamayın çok istediğiniz meslekmiş ancak müfettişlikler özellikle vmy, vm pek sabit bir hayat sunmaz. -
Bu ilanlar son ilanlar seneye maliye alım yapmaz:)
-
Monografi isteyenler ilhan kılıç monografiye baksınlar. Alaninin en iyisidir
-
Son bilgi . 2017 de 300 kişilik ilan geldi 1500 kişi çağırıldı. 1000 kişi sınava girdi . Yaklaşık 334 kişi mülakata girmeye hak kazandı. 300 kişilik ilandan toplam 181 kişi alındı. Vmy ciddi bir meslek , ciddi bir sınav sonra üzülmeyin çalışın şimdiden herkese iyi çalışmalar
-
@paretowilfredo Sıralamam 1450 civarındadır.Bu mesleğe girmek isterim ama şansım karikatür durum gibidir.
-
@urfaspor63
hocam bu iletiye ayrıca şunu eklemek isterim.
öğrendiğim kadarıyla önceden yeterlilikten kalan adaylar bakanlıkta düz memurluğa alınıyordu. ama artık o kalktı sanırım. zaten o zaman da adaylar idari dava açarak adaylığa tekrar dönüyorlarmış. -
@KamuAdayı bu sorrunun muhattabı kurumda çalışan üstad @kizilderili
-
@urfaspor63 doğru çok ciddi meslek 2013 yılında 5000 kişi bi senede bi anda test olarak alındı
Öğretmeninden fen edebiyat mezunu girdi
Soran olursa çok ciddi meslek dersiniz -
@merasim34 hocam o zamanlar öyle bir hata yapıldı ama o hatadan dönüldü. Şuan kurum teamüllerine geri dönmüş durumda. Bana göre Türkiye cumhuriyetinde iki tane teamüllerine bağlı kurum vardır; askeriye ile vdk.Ast üst ilişkisi ikisinde keskin çizgilerle belirlenmiştir.
-
@KamuAdayı valla böyle diye diye biz de zamanında pek ilgi gostermedik mesleğe .Turne var aile hayatına uygun değil dediler .Ne hikmetse çalışan en az 10 tane arkadaşım var 1 gün turneye gitmediler .Çalıştıkları iller istanbul adana ankara .Hepsi de çok sabit hayat yaşıyorlar .
Bir tanıdığımızın 2 çocuğu var onunla yeterliliği kazandı .Yani armudun sapı üzümün cöpü diye diye kaldık böyle .O müfettişilk geziyor ,bunda bürokrasi var , hakim olmam adalet işi çok ,kaymakamlık zor .kusura bakmayın ama belli başlı merkez uzmanlıkları hariç meslekler böyle artık .Mus un bilmem be ilçesinde guy olacağına ,git vmy ol .adın müfettiş olur . -
Klasik sınav alışkanlığım olmadığı için 84,6 puanla başvurmayacağım.Gerçi bu puanlara düşer mi bilemem.Sinava girmeyecek olan arkadaşlar başvurmamasını bu konuda hassas olmasını isterim.Bugün bana yarın sana.
-
Abartma vdk yı çok iyi bilirim
-
Arkadaşlar samimi soruyorum 80 bandına kapatma ihtimali var mı
-
@merasim34 olabilir hocam benim bizzat abim 12 yıllık meslek mensubu.