2020 Vergi Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı
-
@misiko Hocam cümleleri nasıl kuruyordunuz birde örnek vermek gerekirse vmy sınavında boş kağıtlar verilecek kaç sayfa tutmuştur yazdiklariniz?
-
@karar
ben henüz bakmadım hocam monografiye -
@zenginmemur kaç sayfa tutmuştur onu hatırlamıyorum 1 yıl oldu çünkü. Zaten öğrendiklerimiz kalıplaşmış cümleler aklıma geleni yazmıştım. Muhasebede hesap kodları ile yazmıştım özellikle. Bence tecrübe alınacak kadar başarılı olmadığım bi sınav. Başarılı arkadaşlara sormanızda fayda var.
-
Monografi için elimde Ercan Beyazıt'ın kitabı var. İlhan Kılıç alıp almamakta kararsızım. Bunlardan başka kitaplar da olabilir bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var.
-
@onuktekin benim de elimde ikisi var hocam tavsiyem tek kitaptan gidin ben ilhan hocayı daha akıcı buldum .
-
Sinavda yalnizca yevmiye defteri mi tutuluyor yoksa 3 defter kaydi da yapiliyor mu
-
@karar İlhan'ı da alıp bakayım o zaman. Monografi yorucu ve zaman alıcı bu yüzden tek kitap ve en verimli olacak şekilde gitmek istiyorum. Teşekkür ederim
-
@onuktekin ercan hoca çözmüş sadece ama ilhan hocanın uyarıcı notları var dipnotları . İhmal etmeyin ben teşekkür ederim .
-
@malatyalı-sis
yevmiye dışında büyük defter de istiyor diye biliyorum ama zaten yevmiye kaydını yaptıysanız büyük defterde bişey yok. yevmiyeden alıp borca alacağa geçirceksiniz sadece.
dönem sonu bilançoyu isteyen sorular da vardı sanırım. -
Sınavda muhasebede istenecek olanlar :
db bilançosu verilip sonrasında sizden
yevmiye kayıtları
büyük defter kayıtları
geçici mizan
kesin mizan
gelir tablosu ve son olarak
ds işlemleri istenecek.Arkadaşlar buna göre çalışın.
-
@grwvh
mizan da mı isteniyormuş ya maşallah
baya zorlancam gibi muhasebede ama hayırlısı bakalım -
@grwvh geçici mizan ve büyük defter istenmiyor diye biliyorum hocam
-
@grwvh hocam dönem sonu envanter işlemlerinden sonra kesin mizan
-
Bende mizan istemiyorlar diye biliyorum. Hatta İlhan hocanın kitabının arkasında ek olarak 2012 yılı vergi müfettişliğinin çıkmış sorusu var. Açıklamalarda mizan istememiş
-
@ozcanis ben de şöyle biliyorum o soruda mizan verilmiş geçici mizan ama 31 12 için kesin mizan bilinmesi lazım yazılmamış ama bilinmeli .
-
@urfaspor63 aynen karıştırmış olabilirim
-
@urfaspor63 tecrübe ettiniz mi hocam ben hepsini yazmazsam karıştıracak mışım gibi geliyo sıkıntı olur mu acaba ?
-
@karar o şekilde sorular var hocam haklısınız ama genellikle kurumlar mizanı düzenleyin diye belirtiyorlar. Kurum açıkça belirtmediği sürece düzenlemek ne kadar mantıklı olur bilmiyorum sonuçta denklinkle alakalı bir tablo mizan ekstra bir bilgi vermiyor. Büyük defter kayıtlarıda aynı şekilde hatta bir vergi müfettişi T cetveli istemezler fakat işinize yarayacağı için en sondaki kullanmadığınız sayfalara tutmanızı öneririm demişti.
-
Başlığı takip etmedim sayıştay sınavı nedeniyle başvuru için çok fazla puan türü var. 87.5 puanla sınava girebilir miyim acaba ?
-
@ozcanis haklısınız hocam ama karıştırma ihtimalim çok yüksek kesin mizandan sonra bilanço ve gelir tablosu düzenlendiği için ve kesin mizana bakılarak yapıldığı için daha rahat yazılır aslında istenilen onu oluşturmak kolaylık sağlar gibi onlar istemese de 4.5 saat yazırım heralde . Kısmet bakalım .