2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı için buradan devam edelim...
-
Evet arkadaşlar sizce yds istermi son ilanda istedi ama büyük ihtimalle o arkadaşlar hazine de gorevlendirilecek unvan ayrımı kalktığı için acaba alımda alıma ilan farklılık gösterir mi ?
-
@Willsmithh Hocam o bakanın paylaşımında sadece "sözlü mülakat" diyor. Bir önceki alım yazılı+sözlü oldu. Bence ayrı bir hmuy alımı olmayacak öyle olsa yazılı sınav tarihi de yazardı, orada kastedilen alımı mevcut süreç diye yorumluyorum ben.
-
@Baelish hmuy başlığında aramışlar ve yeni 2020 kpss sonrası olacak sizinle.ilgisi yok demişler
-
@Willsmithh Anladım hocam, o başlığa bakmamıştım. Böylesi daha iyi oldu. O zaman diğer ilanlarda 2020 kpss sonrası gelecek demek ki.
-
inşallah bu sefer ilan metnine kamu yönetimi de eklenir
-
Arkadaslar defterdarlık uzm yard. Hangi puan türleri ile alır sizce ?
-
Taban YDS puanını yükseltirler mi?
-
@Willsmithh
Merhaba hocam bu pozisyon için kaç puanla başvurabiliyoruz acaba ? -
@bykeynes hocam bir önceki ilan başlığına bakabilirsiniz benim bölümümden alım olmadığı için incelemedim fazla
-
Arkadaşlar selam. Hmb uzman yrd 26 ekim yaziyor ve sanırım bu senenin başında da ilan verilmişti. O sene başında verilmiş olan ilanın sözlüsü değil, değil mi 26 ekim ?
-
@ege-mahmut hayır, yeni ilanmis
-
@Willsmithh tamam hocam çok sağol oraya bir bakayım
-
Merhaba dostlar.
Öncelikli olarak Sayın Berat Albayrak tarafından yayınlanan görsele ve yaptığı duyuruya dair aklınıza takılan çok fazla husus ve ortaya çıkan bir çok soru olduğunu gördüm. Bana da ulaşan soruları da düşünerek bir genel metin hazırlamak istedim. Biraz rehber, biraz benim yorumlarım, biraz da objektif bilgiler ve yönlendirmeler içeren bir metin oldu. Umarım her 4 sınava dair aklınıza takılan hususlara bir nebze yanıt olur.
Diğer yandan ilandaki eksik ve sakıncaları da değerlendirmeye çalıştım. Bunları da belirterek yapılabileceklere yer verdim.Buyrunuz;
-
Bu 500 kişinin 20 katı sınavlı bölüm ayrımı ve yds olmadan eski usulle sınavı yaptırmamız lazım. İnanılmaz bir sayı ve harika bir meslek.
-
@beveridge-eğrisi yeterlilikte ister mi sence yds?
-
500 HMY umarım YDS istemez aksi takdirde alım sayısını doldurmaz bile. Bu konuda birşeyler yapalım arkadaşlar.
-
@eomer daha sonra yeterlilikte istiyor mu yds?
-
@beveridge-eğrisi hocam ben sayıdan dolayi geçen alımda talebin az olması düşük puanlarla kapamasindan dolayı bunun eski maliye uzmanı şartlarında alım yapacağını çok iyimser bir bakış açısıyla bekliyorum.Ben sbky mezunuyum bu konuda da mail atıp burda paylaşacağım bölüm bazlı olmasın diye.Daha önce belkide en prestijli uzmanlık olan hazine uzmanligi maliye uzmanlığı son yıllarda değerini yitirdi bunun sebebi zaten istediği şartlar da olan öğrenciler üst kurul tercih ediyorlar eğer iyi seviyede personel istiyorlar ise yds şartını kaldırıp 90 üstü öğrencileri kuruma cekebilirler.
-
@eomer bencede hocam HMB personele mail atabiliriz.Yönetmelikte dil şartı idarenin takdirinde galiba hukuki olarak bir düzenlemeye gerek yok sanirim