2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Daha önce liste yayınlandığında, mülakattan önce teslim edilecek belgeler yazıyordu. Silmişim pdf dosyasını. Upload edip link atabilir misiniz acaba?
-
@carpe-vita hocam ben daha önceki listede görmedim böyle bir şey bulursanız bana da atar mısınız?
-
@imece-ece Önceki duyuruyu kaldırmışlar hmy sitesinden. Şimdikinde sadece başvuru formunun çıktısı diyor. Geçmiş postlara baktım, orada da birisi sadece formu teslim ettim yazmış. Belki ben başka bir ilan metniyle karıştırıyorumdur. Ortalığı karıştırmak istemem.
-
Bende hatırlıyorum. Başvuru formunu imzalayıp tarih atıp gönderecektik. Elden veya posta ile. Hatta başka belgelerde istenebilir sonradan yazıyordu. Tabii bunların tarih belirlendikten sonra yapılması gereken şeyler olduğu da belirtilmişti.
Şimdi durum nedir? Bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi?
Aslında en mantıklısı yarın arayıp sormak. -
@sasanni34 Mülakat aşaması olduğundan, güvenlik formu vs. de isteniyordu genelde ama kuruma soracaz artık.
-
Uluslararası ilişkiler bölümü için ne tarz sorular gelir sizce arkadaşlar, nasıl çalışmak lazım ?
-
Ben üniversite bilgimi siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler yerine uluslararası ilişkiler olarak girdim. Ama öyle bir seçeneğin olmadığını hatırlıyorum. Ne yapmam lazım?
Bir de başvuru belgesini elden mi veriyoruz ben öyle anladım. Ama hmb'yi aradığım halde kimseye ulaşamadım. -
Arkadaşlar cidden bilmediğim için soruyorum. Hmuy gibi Merkezi memurlukta öğle yemek+ yol olayları nasıl oluyor? Bilen var mı
-
İstanbul da yemekler mükemmel ve tuzladan bile servis var. Ankarayi bilmiyorum
-
Bu mülakata rahat 100 kişi gelmez
Mülakata girecekler çok şanslı -
@imece-ece @lilmolli yanlış bilgilendirmemek adına bir düzeltme yapmak istiyorum. Dün anayasaya falan da bakalım demiştim kamu yönetimciler için lakin mülakat konuları arasında anayasa hukuku sayılmamış hocalarım bilginiz olsun
-
@siyaset-bilimci Teşekkürler hocam düşünceniz için.Benim alanım iktisat zaten ama hukuka da hakim olmak önemli.Hatırlatma için sağolun anayasa olmadığına dikkat etmemişim ben de.
-
Arkadaşlar yönetmelikte "Daha önce uzman yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak." denmiş. Acaba bundan sonra bu sınava 1 giriş hakkımız mı kalıyor?
-
@efkanbaba evet.
-
@efkanbaba yönetmeliğin linkini atabilir misiniz?
-
"Daha önce uzman yardımcılığı giriş sınavına iki defadan fazla katılmamış olmak."
Bu ifadeye göre toplam 3 hakkımız oluyor şeklinde anladım ben. Daha önce 2 defa katılmışsan bile başvuru yapabiliyorsun anlamına geliyor çünkü.
-
@sasanni34 ben de öyle anladım hocam bir de mülga Hazine Müsteşarlığı uzm yrd sınavı da buna dahil midir acaba
-
Yönetmelik linki arkadaşlar. 5. madde
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/01/20200125-28.htm
-
Tecrubeli arkadaslar mulakat sorulari bir tek alan konularindan mi geliyor? Para maliye politikalari vs konulardaki bilgi duzeyi de olculuyor mu?
-
Önceki alımda yazılanlara göre genel ekonomi, maliye, güncel ekonomik sorunlar olarak yani genel olarak ekonomi bilgisi ve maliye bilgisi şeklinde sormuşlar. Bir de ingilizce sohbet kısmı olmuş bu sene de benzer olacağını düşünüyorum.