2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Bu sınav için koşulları sağlayan arkadaşları neredeyse dövecek buradaki birkaç kişi sanki ilanı onlar hazırlamış gibi. Neymiş 70 yds+75 alan yapmış kişilerin ne işi varmış bu alımda. Ayıptır günahtır arkadaşlar adam belki sen sadece alana hazırlanırken o hem yds hem alana çalıştığı için ve ilanlarda yds isteyebileceğini öngördüğü için ikisine aynı anda çalıştı. Bunu nereden biliyorsunuz? Eminim ki Mart ayında falan çoğunuz bu konuyu okumuşsunuzdur ve ydsli ilan olabileceği zaten konuşulmuş. Keşke bu arkadaşlara yüklendiğiniz kadar ydsye de hazırlansaydınız. (Not1: Eleştirim sadece yds puanı olan arkadaşlara yüklenen arkadaşlara karşıdır.) (Not2: İnşallah ydsli ydssiz şekilde düzenleme gelir bu alım için. İibfli hiç kimse mağdur olmamış olur böylece.) (Not3: Alandan çoğu puan türünde +85 aldım ve yds 78. Ayrıca ben de sizin gibi ilanın dolmayacağını ve 500 kişi alınmayacağını düşünüyorum.)
-
Çoğu arkadaşlar yds yüzünden değil diye diyor ama yönetmelikte gerekli gördüğü takdirde diyor. İstanbul'a alınacak uzman yardımcılığında İngilizce'nin önemli yeri olduğunu söyleniyor. Çünkü yurtdışında felan seminerlere katılınıyormuş. Hatta mülakatta İngilizce sorular da sorulmuş. Bu yüzden "bakanlık gerekli gördüğü takdirde" kısmına uygun düşüyor. İlan sayısına gelince ise verdikleri ilan çok mu az mı ya da yerinde mi bilmiyorum. Ona göre hesap yapmışlardır ya da reklam açısından da rakamı yüksek tutmuş da olabilmeleri de mümkün. Merak ettiğim şey 100 kişilik bir ilan olsaydı. Yine YDS itirazı gelir miydi?
-
@gardaş hangi cümleden tehdit anlamı çıkardın ? Sanal alemde ne tehditi yapacakmışım ? Ben görünenle ilgilenmem genelde, bilinmeyeni bulmaya çalışırım .
Saf tertemiz bir ilanla karşı karşıya olduğumuzu düşünmüyorum . Sen ekmeğin peşindesin biz de ekmeğimizin peşindeyiz . Bugün bizi harcayanların yarın sizi seveceğinimi sanıyosunuz . Sözüm sana değil " hayırlı olsun ilan "demiş geçmişim . Ve ciddiydim. Kalp kırmadıysam beni azad et . Kırıldıysan söyleki bileyim . -
Mart ayında yazmıştım. Hazineye ingilizce bilmeyen giremez diye. Üzülen ve bana kızan arkadaşlar olmuştu.
Bu kurum artık hazinenin de dahil olduğu birimlerden oluşan bir kurum. Maliye değil yani. Hazine tarafında ingilizce bilmeden çalışamazsınız adama gülerler sürekli uluslararası kurumlarla koordineli çalışıyorsunuz. Dünya bankasından oecd’den birileri aradığında, telekonferanslara katıldığınızda ya da yurtdışına tek başınıza görevlendirildiğinizde ne yapacaksınız?
70 yds bir ölçü mü diyeceksiniz Hazinedekilere sorsan gönül ister ki 90 yds istensin ama eğitim kalitemiz belli 70 yds alanı bile bulmak zor. O yüzden 70 Yds alana en azından ingilizce anlıyor denilerek alınıyor.
Hazine uzmanlığı gereksiz İstihdam kasma yeri değil ingilizcesi olmayan guy vmy vb. Bişey olabilir ama hazine uzmanı olmasın. İstanbulda çalışan birimler borçlanma genel müdürlüğü (yabancı yatırımcıdan borçlanılıyor çoğunlukla) ve finansal piyasalar genel müdürlüğü onlar da çoğunlukla uluslararası kuruluşlarla istişare halinde Yds olmadan oralarda nasıl ve ne şekilde çalışacaksınız?
Adama gülerler arkadaşlar. Bu arada bu ilan dolmaz evet zaten amaç da doldurmak değil. Şu an istanbul’da toplasan 60 kişi ancak çalışıyor. 60 kişinin yanına 500 kişi zaten gelemezdi muhtemelen istedikleri kişileri (Nasıl bir kriter beklediklerini bilemiyorum) seçebilmek için açmışlar bu ilanı ama yine de yds’si olan daha doğrusu iyi ingilizcesi olan ya da ingilizcenin yanında bir kaç dil bilen arkadaşların ciddi bir avantajı olacaktır keza istanbuldaki genel müdürlüklerde mevcut personelin önemli çoğunluğu bir kaç dil biliyor.
-
YDS m var; ancak gerçek anlamda sevinemedim. Bu ilan çoğu kişininde mutabık kaldığı gibi reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum . İşte ilan biz verdik; ama siz yoksunuz der gibi. Keşke bir kısım YDS Li bir kısım YDS siz oldaydı; ancak niyetleri 500 kişilik alım olmadığı için bu yola gittiklerini düşünüyorum. Allah bilir YDS si olanlardan kaç kişiyi alacaklar. Vmy den bile 25 kişi kısıp hali hazırda her sene gelen hazine stajyer kontrolörlüğü ve hm müfettiş yardımcılığına bölüştürmüşler güya. 2 gündür YDS den ziyade kurumiçine verilen 3000 kadro için yapılan haksızlığı düşünüyorum. 3000 kişi daha bu süreçten kurtulabilirdi diye...
-
@Keynesinho borçlanma genel müdürlüğü ağırlıklı olarak iç borçlanma üzerine çalışıyor. İngilizce bilen bir kaç kişiyi dış borçlanmaya verirsin diğerlerini iç borçlanmada çalıştırırsın.zaten 3 yıl içinde 70 yds almak zorunlu. herkes her işi yapmıyor iş bölümü diye bi şey var.
-
Arkadaşlar birbirinizi yemenize gerek yok. Öyle birileri tarafından iddia edildiği gibi iibf dışında bu ilana başvuracak kişi sayısının fazla olacağını düşünmüyorum, sınava aşina olmayan iinsanın göze alacağı iş değil bu. Yine birilerinin hazineye isnad ettiği gibi, iftira veya iddia ne derseniz deyin artık, art niyetle sırf açmış olmak için açtıkları bir ilan da değil bence. Ama diyelim ki sırf laf olsun diye açmış olsalar zaten sizin aramanız bir işe yaramayacak hebele hubele deyip geçiştireceklerdir sizi. Ya da yine dediginiz gibi sadece daha fazla insan görüp daha çok seçme-eleme işlemi yapabilmek için böyle bir sayı verdilerse, tıpkı Bddk gibi, o zaman da yine sizin arayıp telefonda dert yanmanız bir işe yaramaz. Tabi ki yine arayın içiniz soğusun, hakkım var diyen hakkını arasın tabi, ama biraz makul olun. Adam gelmiş inşallah mülakatı geçemezsin diyor, sonra da derdim iibf kadrosu yanmasın diyor. Kendi kendini yalanlamanın âlemi yok. Kalp kırmanın âlemi yok. Takım elbisenin içine girebilmek için insanlıktan sıyrılmanın gereği yok. Rekabet kurumu sınavına başvuru yapanların yarısı gitmemiş diyorlardı nitekim. Bu sebeple yds nin olması her daim kötü diye bir şey yok. Bende 88 küsurat ile girememiştim o sınava. Belki de hazine başvuru yapıp gelmeyenleri bu şekilde engellemek istiyor. Allah bilir
-
@Hasso kendi işimizi bizden iyi biliyorsun tebrik ederim
İç borçlanmada çalışmak demek ingilizce kullanmayacaksın demek değil
İç borçlanmaya ilişkin alınan tüm eğitimler ingilizce, İç borçlanmada kullanılan programlar ingilizce, konferanslar toplantılar vs bir çoğu ingilizce.
Ayrıca böylesi dış kaynak ihtiyacının olduğu bir dönemde bırak da dış borçlanmada biraz daha personele ihtiyacımız olsun
-
arkadaşlar gerçekten 40 sayfadır hala yds kavgası mı yapıyorsunuz alan 90 puanım var yds yok diye giremiyorum. olsa iyi olurdu ancak ilan böyle geldi. ülkenin en ciddi sorunlarında bile yetkin insanların tavsiyeleri dikkate alınmazken bizim taleplerimizi mi dikkate alacaklar. ilan böyle geldi ve artık yapabileceğimiz birşey yok. niye tartışıp duruyorsunuz. salın artık şu konuyu lütfen
Rasyonel insan değiştiremeyeceği, gücünü ve iradesini aşan konularda çaba sarf etmemeli arkadaşlar. Başka mesleklere ilanlara yönelin. Yoksa oralar da kaçacak hepten yazık olacak bu sefer.
Herkes için hayırlısı olması ve hak edenin hakkını alması dileğiyle... -
@sagropa gelmezdi. 100 kişi öyle ya da böyle dolar. İnsanlarin canini sikan şey 500 kisilik kadronun dolmayacağı. 1 kisi bile bos kalsa hepimizin emeklerine yazık. Kaldi ki 200 300 kişinin boş kalmasi gözüküyor. Yazık gercekten yoksa olay yds değil. Sayı.
-
@KamuAdayı 'bizim taleplerimizi mi dikkate alacaklar.' bana göre yanlış cümle.Dikkat ederseniz öğretmenleri,sağlıkçıları,esnafları vb. seslerini yükseltince dikkate alınıyor.Kurumiçinin nasıl geçtiğini sanıyorsunuz?Kurumiçilerin baskısı ve belli iibf'lilerin susmasıyla geçti.Şimdi ise kurumiçiler bunu devamlı hale getirmek istiyorlar.Nasıl olsa geçti bekleyelim mi?Az kadro verildi ilan böyle geldi bekleyelim mi?Öğretmenler beklemediği için bu kadroları aldı.
Yıllardır ''Başka mesleklere ve ilanlara yönelim.'' bu mantıkla zaten KPSS-b iibf verilen kadrolar azaldı ve 4001 sorunu ortaya çıktı.Tepkilerle 3001 kodu kaldırılırken 4001 kodu hala devam ediyor.Bugün maksat reklam olsun diye büyük alım gibi gözüken ama 2000 kişilik 1700 düşüren ilanı itiraz etmesem yarın aynısı yapmacağı ne malum. -
@hayırlısı035
Şöyle ki;
İİBF adaylarının girmek istedikleri organizasyon kamu. Şikayetçi oldukları konuların muhatabı da kamu. Böyle olunca kimse cesaret edip de kendini fişlemek pahasına yüksek ses çıkarmak istemiyor hocam. Olacağı varsa da oldurmaz etmeyelim diyor insanlar.
Şunu da diyebilirsiniz, öğretmenler de kamuya girmek istiyor, kurum içi atananlar zaten kamuda. Onlar nasıl itiraz ediyor diyebilirsiniz? Bana göre kurum içi atamalar idarenin de işine geliyor. Öğretmen vb meslekler de ise yapılacak iş ve yapılması gerekenler herkes için aynı. Ayrıca sendika, meslek grupları vb destekleri de var. Organizeler yani. Bizde iibflileri doğrudan destekleyen bir organizasyon yok. Çünkü çok alternatifli ve dağınığız.
Hal böyleyken görüyorsunuz ki yds konusunda bile ikiye hemen bölünürken statükoya nasıl itiraz edeceğiz?
O nedenle ben iibfnin bu şartlar altında hep böyle devam edeceğini farklı atılımlar olması gerektiğini düşünüyorum. Twitterla aramalarla olmaz bu işler.
Ezcümle söz konusu durumun gücümüz ve irademiz dışında olduğunu - en azından bu şartlar altında şimdilik - ve yolumuza bakmamız gerektiğin ifade etmeye çalıştım kendimce. -
@Kripto1903 ben açıkcası alan kastım p24 kendi adıma dedim ocaktaki gibi alan alırlar. O da tutmadı
-
sevgili arkadşlarım boş tartışmalra girmek istemiyorum rica etsem biri bana bu sınav için kitap ve yayın önerebilir mi?
-
@lafz ''Yine birilerinin hazineye isnad ettiği gibi, iftira veya iddia ne derseniz deyin artık, art niyetle sırf açmış olmak için açtıkları bir ilan da değil bence. '' geçmişte bunu yasandı.Örneğin vergi müfettiş yardımcılığı ilanları buna örnektir..Haberlerde Maliye Bakanlığı 5000 istihdam olarak duyurdular.Ama hepimiz biliyoruz ki aslında planan 2000 kişidir.Değişiklik olmasa elde kaldı 1700.
''hebele hubele deyip geçiştireceklerdir sizi.'' bugüne kadar bunun olması birilerin sessiz kalması sonucudur.Öğretmenler mülakatın ilk geldiğinde yüksek puanları elenip düşük atanınca öğretmenler sert tepkisi sonucu mülakatlara daha adil sistem oldu.Ama iibf de yıllardır bu adaletsiz uygulanıyor twitter mülakat kaldırılsın etkinliğe sadece belli kesim katılıyor.Birçoğu uzakta izlenmekle yetiniyor.
Ben YDS'li kadroların çokluğu ve iibf dışı bölümlerin varlığından dolayı kuruma telefon etkinliği yapmak için duyuru yapınca.Birçoğu bana bu ilana tepki göstereceğine kurumiçi ve kadro azlığı tepki göster diyor.BU KADAR YÜZSÜZLÜK OLMAZ!Hem forumda hem twiterda birçok etkinliği duyurmaya çalıştım.Kurumçi haksızlığı ve kadro arttırlması ilgili dilekçe ve cimer etkinliklere katıldım ve duyurmaya çalıştım.Ama katılan hep belli kesim oldu.
''Adam gelmiş inşallah mülakatı geçemezsin diyor, sonra da derdim iibf kadrosu yanmasın diyor.'' arkadaş bana iyi temennide bulunuyor ben neden iyi temennide bulunmayım.Ayıp olur de mi?Ayrıca forumda tecrübeli birçok kişi kadronun dolmacağı dile getirdi.Hatta yakın zamanda hazine kısmında 100 kişilik ilanında bu net şekilde gözükür.
''Belki de hazine başvuru yapıp gelmeyenleri bu şekilde engellemek istiyor.'' Bunu yapmak istiyorsa daha faydalı yöntemleri de var.Örneğin Tarım Orman Bakanlığı bunu yaptı. -
@sagropa aynen katılıyorum sana ben kpss den çıkar çıkmaz o stresle yds çalışıp skoru aldım. Aşağı yukarı herkes tarafından ilanın böyle olacağı tahmin ediliyordu ve çoğu insan da buna göre hareket ediyordu zaten.
-
@hayırlısı035 konuşuluyordu dediğiniz şey burada sadece bir avuç insanın olmasını istediği talebiydi. buna bel bağlayarak hareket mi edilir? buradaki herkes kendini işsizlik belasından kurtarmak istiyor. siz kendinizi kurtarmak istemiyor musunuz da bunu söylüyorsunuz? eğer bu bir kabahat ise ve siz kendinizi kurtarmak istemiyorsanız burada işiniz ne? asıl tezatlık bu değil mi? bence siz ve sizin gibi düşünenler kurtulmayı değil "kurtarılmayı" bekliyor.
-
@hayırlısı035 beni etiketlemezsen sevinirim, sizinle polemiğe giremem üzgünüm, sadece kavga edilmesi hoşuma gitmedi. İsteyen arasın dedim zaten, hakkınızı aramayın demedim. Kimseye beddua etmeyin yeter ki.
-
Dostlar mülakata nasıl çalışacaksınız, önerebileceğiniz kaynak var mı? Malum farklı dersler var.
-
Mülakatın bölüm bazlı olacağını düşünüyorum, aksi çok mantıksız gözüküyor.