Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
-
@profberlin e devletten olabilir
-
-
@Averroes çok teşekkür ederim
-
90.7256 ' da kapatır başarılar...
-
mimarlıkta 89 de kapatır
-
P48 91 puan ile başvurdum. Umarım düşük kapatır.
-
94,28 puanla başvurmama kararı aldım arkadaşlar .... hak edenlerin kazandığı bir mülakat olur umarım.
-
@iktisat2009 Mülakatta İngilizce olduğu için mi?
-
POSTA İLE GÖNDERMEMİZ GEREKEN BİR FORM VAR MI
-
Başvuru evraklarını elden teslim edebiliyormuyuz? Yoksa posta ile mi gönderilecek.
-
@Reşo Gönderilecek mi ki hocam bir şey ben göremedim de
-
@Claark sözlüye kalanlar açıklandıktan sonraymış
-
Konuştuğum herkes İngilizcesi olanda olmayanda başvuruyor. muhtemelen mülakata girmeyen çok olacak.hakimlik ve sayıştay da açıklanırsa bi feragat dalgasıda onlardan gelir. keşke mülakata kalabilsem.
-
@Reşo ingilizcesi olmayıp, simültane çevirinin olduğu sınavda 70 puan alacağını düşünenlere anlam veremiyorum. Geçemeyecek zaten, bir de üstüne mülakata girmezse o kişiye söylenecek bir şey yok artık. Hata kurumda, direkt dil sınavı koşulu ile ilana çıkacaktı.
-
@ahmetozcelik35 kurum yaklaşık 3 yılda bir sınav yapmış az çok geleceklerin ingilizce seviyesini tahmin ediyordur.
-
Şimdi benim anlamadığım birşey var arkadaşlar birşey sormak istiyorum
Sınavlar genelde 2 bölümden oluşuyor İngilizce ve Alan
Nasıl ki İngilizcesi olmayıp alanı yüksek olan arkadaşa İngilizce var neden başvuruyorsun kardeşim deniliyorsa ?
O zaman alanı yüksek olan adam da kardeşim seninde İngilizcen iyi olabilir ama alanı geçeceğin ne malum diyemez mi ?
Yani böyle saçma bir mantık görmedim ?
Adamın hiç İngilizcesi yoksa başvurması absürt eyvALLAH ama az miktar da olsa kendini yeterli hissedip başvurabilir yani
Nasıl ki senin 70 üzeri yds puanın 80-90 aralığında KPSS puanın var kendinde bu hakkı görüyorsan kusura bakma da
Adamında 90-95 arası KPSS puanı belki yds is 70 olmasa da kendinde yeterlilik gördügü az düzey bir İngilizcesi olabilirArkadaşlar hiç nefis yapmayın ben ADALETLİ konuştum kimsenin kırmak da istemem
RABBİM herkese helaliyle hakkında hayırlısını ve hakettiğini versin -
@YunusEmre_58 hocam başvurmak en doğal hakkınız ben sadece beklenilenden yüksek kapatabileceğini belirtmeye çalıştım,sonradan hüsran olmasın diye.
-
@YunusEmre_58 hocam görüşünüze saygılıyım. size şu soruyu sormak istiyorum: 500 kişilik hazine ve maliye uzman yardımcılığı sınavında, en son alımda olduğu gibi yds şartı olsun dediğimiz zaman bize niye tepki gösteriliyor o zaman? herkes ilk senesinde 93-94 puan alamıyor. tecrübe, sınav şansı vb. bir sürü etmen var. işsiz olmama rağmen her ilana başvurmuyorum. bahsettiğiniz kişiler, kurumun kendi yaptığı ve basit olan sınavlarda barajı geçemiyorlar. demek ki ingilizce seviyeleri, bu sınavları geçmeye yetmiyor. o sınavları geçemeyen bir kişi, simültane çeviriyi yapamaz. yapamayacağını bile bile ilana başvurulmasını art niyetli buluyorum ve bunun için yabancı dil isteyen kurumların dil sınavı koşulu ile ilana çıkmaları görüşünü destekliyorum.
-
Yani ben de ahmet hocama katılıyorum çünkü 95 ve üstü puan alan arkadaşlar zaten neredeyse başvurduğu her sınavın listesinde oluyorlar. Yaklaşık 10 sunav ve 3-4 mülakat görmeleri neredeyse garanti oluyor. Ha ona rağmen işe girememiş olmaları tabi ki nasip kısmet. Ancak kendim de dahil birçok arkdaşım ise ilk yılında o kadar yüksek puan alamamış ancak en az 1 yıl emek verip 70-80 gibi yds puanları almış olabilirler. Bu gibi arkdaşların yılda 4-5 tane gelebilen dil puanlı ilanları tek umut kapısı olarak gördüğünü unutmamanızı istiyorum. Hele ki simultane tercüme dediğimiz olay 80 yds alsanız bile kesin başarabileceğinizin garantisi olmayan bir şey. Ki kurum mülakatta bu tercüe bölümünden 70 almayı zorunlu kılmışken bu çeviriyi yapma ihtimali olmayan arkadaşların dürüstçe ve HAKKANİYETLE bu ilana başvurmayıp bu aşamayı geçebilecek ama çok yüksek KPSS puanı olmayan arkadaşların önünü açmasının doğru olacağını düşünüyorum. ADALET sanki biraz da böyle bir şey. Yoksa buyrun her sınav sizin olsun.
-
Kurum 70 yds yi koyacakti ondan sonra görecektik kimin ingilizcesi var , kim boş yere başvuruyor.
Kurum boyle yaparsa adaylar da birbirine böyle düşer işte.