Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
-
45 yds var. Bu yıl MTA,çevre, eüaş (kurum geçen yıl tedaş sınavını yapmış yds den zordu deniliyordu) ve İletişim uzmanlığı (geçen yıl girenler şöyle zor böyle zor diye anlata anlata bitiremiyorlardı hatta 70 yds olmasına rağmen yapamadım diyorlardı) sınavlarının İngilizce lerin de zorlanmadı yds ile uzaktan yakından alakaları yoktu.yds ösym nin yaptığı en zor sınav. daha önceki forum sayfasına baktım mülakatta İngilizce konuşacaz korkusuyla kimse başvuramamış ama konuşma yokmuş mülakatta.millet yds çalıştığı için adam akıllı konuşma ve telaffuz yok kimsede.umarım puanım listeye girmeye yeter.
-
İletilerde ki niyetim sorgulanabilir. Bende herkes gibi kendi çıkarım peşindeyim ama bunu kimseyi aldatmadan yapmaya çalışıyorum.sonuçta komisyon 70 eşiğini sınava girenlerin İngilizce seviyesine göre belirleyecek seviye düşük olursa normalde 55-60 alacak birisine diğer taraflar iyiyse 70 verirler.şu koşullarda ilana çıktıklarında göre acil ihtiyaçları var muhtemelen.70 İngilizce isteyen yönetmelik 2006 yılının o dönemde sayıştay bile İngilizce soruyordu şimdi ise BDDK bile Türkçeden İngilizce'ye çeviriyi kaldırdı. Hatta sınavlarda da siz alanı iyi yapın biz ingilizcede destek oluruz diyorlarmış.
-
@Yaş35yaş tabi tabi hatta kültürde de o yazılan 70 baraji eski yonetmelikten kalmaymis. Sinavda da oyle destekleme 70e tamamlama filan yokmus turkce konussan yetiyomus direkt 70 yaziyolarmis ingilizcene. Önceki sene mulakata girenler de ingilizce soruldugunu konusturuldugunu hep bir agizdan uydurmuşlar. Sen tum ingilizce sinavlari gectigine gore yds iyidir diyecem de 45 ydsm diyosun ama olsun her turlu yurursun sen basvur basvur.
-
@Yaş35yaş gecen yılki iletisim uzman yardımcılığı sınavının ingilizcesine öyle zor böyle zor diyorduk çünkü öyleydi. Öyle bir yazmışsınız ki sanki aslında kolaydı da insanlar başvurmasın diye öyle söylemişiz. xd
-
@Legolass '' İyi nokta mülakat ing değil, ama onun yerine yaklaşık 1/3 sayfalık ing bir metin var, onu türkçeye çevirmenizi istiyorlar.. Metin aslında basit gibi görünsede (ing bilenler için çocuk oyuncağı, onlar bu cümlelere gülmesin o yüzden) ingilizceniz çok iyi değilse, tarzanca çat pat çeviri yapmamanız için cümle içindeki bazı kelimelerin (ya da kelime gruplarının diyryim) ne anlama geldiğini özellikle durdurup soruyorlar..''
Önceki mülakat sayfasından kopyaladım anladığım kadarıyla ingilizce kolaymış ve yardımda ediliyormuş. -
@Rögaritma ben görmedim soruları belki zordur ama söylenenleride umursamadım manipülatif bulduğum için.
-
Acaba bu bakanlıkta kontrolör ve müfettiş ilişkisi nasıl bi hiyerarşi varmı?
-
Özel durumlarımdan ötürü turneleri cok olan kadrolara basvurmuyorum.Bu yuzden adalet bakanligi stajyer kontrolörlügu sinavina başvurumadım,icisleri mahalli idare kontrolörlüğü sinavina da başvurmayacağım.
Şansını denemek isteyen bir arkadaşımın hakkina evvelinden girmemek açısından ; meslekle ilgili bilgisi olan arkadaşlarımız denetim süreleri,gorev yerleri, çalışma koşulları gibi konularda bizleri aydinlatabilirse cok memnun olurum.Hepimize bol şans.. -
@Yaş35yaş hocam sen ne anlatmaya çalıştın hiç birşey anlamadım
-
@Willsmithh Bende anlamadım. İngilizce sınavlardan ydssi 70 alan zorlanmış, yds si düşük olan zorlanmamış.
Heralde hem kpps yüksek hem de İngilizcesi var. Yüksek puanlı İngilizcesi olmayan basvurursa şansının daha çok artacağını düşünüyor. -
@Willsmithh kurumda hem müfettiş kadrosu hemde kontrolör kadrosu var acaba bunlar arasında alt üst ilişkisi varmı? Müfettiş kontrolorün amiri mi?
-
İleti kaldırılmıştır.
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@Yaş35yaş 70 barajını koyan niye koymuş o zaman? İlk sayfada bir yazar arkadaşımız sınavın nasıl olduğunu açıkladı zaten. Simültane çeviri de olacak, bunun anlamı İngilizce bilmeyen mülakatın bu aşamasını geçemez demektir. Komisyondakiler, İngilizce çeviriyi yapamayan birisine niye yardım etsin? 78 kişiyi mülakata çağıracaklar ve 65 kişiyi eleyip 13 kişi alacak olan bir komisyon İngilizce bilmeyen birisine neden yardımcı olsun?
-
İleti kaldırılmıştır.
-
@Yaş35yaş Hocam sizden rica ediyorum İngilizce konusunu artık uzatmayın. Kurumun mülakat puanlaması gayet açık en az 70 puan İngilizce istiyor. Başvurun şansınızı deneyin. Konuda artık İngilizce tartışması olmasın.
-
@İnspector bende onu diyorum her gördüğünüz 70 i yds 70 her çeviri parçasınıda yds parçası sanmayın.
-
Meral Tecer-İngilizce meslek bilgisi kitabı var.bugün kitapçıda inceledim içerisinde Ekonomi-maliye-işletme ve yönetim disiplinlerine dair parça ve cümle çevirileri var ama gramer yok. Passagework yds kalitesinde değil.ama sosyal bilimler alanında daha detaylı.
-
@Yaş35yaş burada tartışmaya gerek yok. Cevabımı size mesaj olarak attım, oradan bakarsınız.
-
@mk-ank, içinde söyledi: Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
YDS kavgasına hiçbir biçimde müsamaha gösterilmeyecektir. Seviyeyi düşüren tarzda tartışma tarafları da aynı şekilde uzaklaştırılacaktır.
Gına geldi kavgalarınızdan artık.