Kültür ve Turizm Bakanlığı Stajyer Kontrolör Alım İlanı 2020
-
çok güzel meslek.antalya ve istanbul arasına sık sık gidersiniz.ama
tatmin etmez.diğer sayıştay hakimlik sınavlarına başvurmaya devam edersiniz -
Bu arada bir önceki alımın kapattığı puanın yaniltici olmamasi bakımından, 2016 KPSS A puanlari bir yıl geçerli olduğu için o sınava sadece 2017 KPSS puanı olanlar başvuru yapabilmişti.O yüzden daha yüksek kapatacaktır.Son 2 sene KPSS A adayları için olağanüstü bir dönem (hatta 2017 de olağanüstüydü ama Temmuz 2017'den sonraki sınavlara 2016 puanlilar başvuramadığı icin gözden kaçtı) olduğu için puan tahmininde hic bulunamıyorum.
Basvurmam durumunda (meslekle ilgili cesitli bilgileri elde ettikten sonra son kararimi verecegim) 92,6 ile kendimi cok rahat hissetmedigimi soyleyebilirim. -
@iibfpalace 92,6 ile yerleşemediniz mi bi yere?
-
@jamiryoo Bir kurumda sozlesmeli merkez uzman yrdsi olduğum icin her kadroya başvurmuyorum.Sadece TİHEK ve Saglik teftişe başvurdum bu sene, TİHEK'te siralamaya giremedim, sağlıkta da mülakat olumsuz sonuçlandı.Sadece sozlesmeli-657 kıyası değil, birçok acıdan kiyas yaparak başvuruyorum veya başvurmuyorum.
"Zaten merkez uzman yrdsisin milletin hakkina niye giriyosun" diye düsünmeyin lütfen, kendimi de diger adayları da düşünerek ortayı bulmaya çalışıyorum..Kendi kurumumda malesef hem unvanim bazinda hem de kurumun kendi genelinde birçok belirsizlik, risk mevcut.Uzun sure bu riskleri,belirsizlikleri dikkate almayarak,görmezden gelerek hicbir sinava başvurmadım.Ama bu risk ve belirsizlik su sıralar artarak devam ettigi icin, her önüme gelen ilana başvurmadan,başkalarının hakkını da gözeterek şansımı deneme ihtiyacı hissettim. -
Herkese hayırlı forumlar. Biz 2018 de bu kadroya atandık. Elimizden geldiğince soruları cevaplayalım. Bakanlık kontrolör kadrosuna alım yapıyor. Bakanlığın dış denetim yapan tek birimiyiz. Türkiye'nin dört bir tarafında turizm tesislerini denetliyoruz. Ortalama denetim süresi resen denetim yetkisini alan bir kontrolör için ortalama ayda bir hafta oluyor. Otel pansiyon tatil köyü kamp alanı gibi her türlü turizm tesisini, genel nitelikleriyle, kalite bazlı olarak denetliyoruz. 18 ay refakat suresi var sonrasında yeterli görülürseniz resen denetim yetkisi alıyorsunuz. İstanbul Antalya Muğla İzmir civarına daha yoğun olmakla birlikte yurdun her tarafında denetim çıkabiliyor. Kurumda olduğumuz süre içerisinde de gittiğimiz denetimlerin raporlarını yazmak, yazışmalarını yapmak ve seyahat acentalari ve otellerle ilgili şikâyetlerle ilgilenmek gibi işler yapıyoruz. Kadro 3600 ek göstergeye sahip. İş genel olarak keyifli ama gezmeyi ve şehir dışı görevlerini sevmeyen birisi için doğru yer olmayabilir.
-
@Siyasallı maaş nasıl hocam.müf yar ile aynı mı.dış göreve gidilince nasıl harcırah alınıyor
-
@Siyasallı hocam yabancı dil sınavıyla ilgili bilgi verebilirmisiniz? Bide mülakat anında dil kısmı ile ilgili yardımcı oldukları doğru mu ?
-
mutlaka konu başlığında açıklanmıştır ama bu kültür bakanlığında stajyer kontrolörün tam olarak görevi nedir? gezmeli bir görev mi yoksa muhasebeciliğe mi benziyor?
-
@Siyasallı hocam teşekkürler bilgilendirme için ek olarak İngilizce mülakatta hangi seviyede sorulmakta ayrıca iş hayatında ingilizce ne kadar var
-
@gpale iki gönderi önce yazıldı.
-
Çok guzel meslekmis gezmesi bol. Puanim keske yetseydi de girebilseydim
-
@Siyasallı kardeşim gayet güzel açıklamış, bende 2018'deki alımda girenlerdenim. Merkez kadro denetim elemanı, 3600 ek gösterge, görev süresi olarak da ortalama ayda 1 hafta çıkılır ve her ay çıkılır (şuanki iş yükü ve uygulama bu şekildedir)
Görev olarak, gidilen her tesisin bir türü var ve bu türün taşıması gereken şartlar mevzuatta yer alıyor. Siz bu şartları sağlayıp sağlamadığının değerlendirmesini yapacaksınız. Bu arada şartlar derken tesisin fiziki şartlarından, bünyesinde barındırdığı ünite ve imkanlardan bahsediyorum, yoksa herhangi bir mali denetim yapılmamakta. Görevden döndüğünüzde de bu denetimlerin raporları yazılmakta, yazışmaları yapılmaktadır.
Diğer taraftan ingilizce konusu herkesin merak ettiği bir nokta olmuş, buna yorum yapmak çok sağlıklı olmayabilir neticede takdir mülakat komisyonunundur. Biz size çok önemli değil diyerek vebal de alamayız, hayır çok önem veriyorlar diyerek kimseyi umutsuzluğa da sevkedemeyiz. Sınav ilanına koyulmuş bu şart, bizim zamanımızda yarım sayfalık bir ingilizce metni okuyup çevirmemiz istenmişti, çeviri esnasında da araya girip şu kelime ne demek bu kelime ne demek diye sorulmuştu. Bildiğiniz kelime gelir açıklarsınız, duymadığınız kelime çıkar bilmiyorum dersiniz. Ama genel olarak metin zor değildi, onu söyleyebiliriz. Gerisi de komisyonun takdirinde oluyor.
Diğer taraftan bu kadro dış denetim birimi ve genel müdüre bağlı çalışır, bakanlık teftiş ise iç denetime bakar ve ayrı bir boyuttur, doğrudan bakana bağlıdır ve tüm bakanlık teşkilatını denetler. Kontrolörler (şuanki uygulama için konuşuyorum) teftiş yapmaz, yani bakanlık birimlerinin iş ve işlemlerini denetlemez, personel soruşturması yapmaz, sadece dış denetime bakarlar. İlana başvuracak arkadaşlar yönetmeliği mutlaka okuyup çalışıp az çok genel çerçeveyi ve ne iş yapıldığını bilerek mülakata girerlerse iyi olur.
Son olarak söyleyebileceğim şey ise, gireceğiniz mülakat en şeffaf mülakatlardan biri olacaktır içiniz rahat olsun. Bizim dönemimizde mülakat kamera ile kayıt altına alınmıştı, ayrıca gün içinde giren herkese aynı sorular sorulmuştu ve girişte telefonlar toplatılıp mülakattan çıkan adaylar, henüz mülakata girmemiş adayların yanına alınmamıştı. (Bu nedenle eğer size söylenilen saatte mülakat yerinde olmazsanız mülakata alınmazsınız) Dolayısıyla herkes aynı sorulara verdiği cevaplarla değerlendirilmişti. O yüzden giren herkes hakkıyla bu mesleğe girmiş olacak, tabi bazıları bunu samimi bulmayacaktır ama kazanan arkadaşlar daha sonra bu dediklerimi anlayacaktır. -
@satrab bilgilendirmeleriniz için teşekkürler meslek hayatınız da basarilar hocam
-
@satrab teşekkür ederiz sağolun.
-
@Siyasallı Bilgilendirme için teşekkürler.
Başvurmama kararı aldım, puanı 92,6 nın altında olan arkadaşlar rakiplerini bir eksik hesaplayabilirler -
@satrab @Siyasallı Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Biraz tamahkarlık edip harcırah miktarını günlük net olarak sorabilir miyim?
-
Başvurular bugün değil mi
-
@profberlin aynen ama sözlü de ingilizce var mış
-
merhaba arkadaşlar e devletten başvuru yapıyoruz değil mi_? ben arama kısmında bulamadım:(
-
@jamiryoo başvuru nerden yapılıyor ben sitede duyuralara baktım göremedim