Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@jeanpaulsartre Evet enteresan sorular vardı gerçekten. mesela 46. Soruyu yapabilen varsa takdir ederim gerçekten
-
enterasan sorular ve enterasan cevaplar moratoryum mu konsalidasyon mu:)
-
@yalnızkurt röfinansmanın tanımlamasıda yanlış gibi gelmişti bana
-
@Marsiyal banada oyle gelmişti ama simdi okuyunca mantıklı geldi
-
@zz ben bilmiyorsan hepsi dogrudur mantıgıyla 1 2 3 yaptım ama tutmamıs
-
@jeanpaulsartre ben de öyle düşündüm
-
@Marsiyal bana da öyle geldi
-
@Marsiyal Hocam kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Röfinansman;borcun tekrar borçlanılarak kapatılması şeklinde yazıyor 4t maliye kitabında.
Ayrıca , yine dış borçlarla ilgili olan B kitapçığı 44. soruda maastricht kriterinde "ülkelerin kamu borç stoğunun Gsmh'ya oranı %60'ı aşmamalıdır"şeklinde tanımlanmış. Ama cevap anahtarında bunu yanlış kabul etmişler.
Belki ben yanlış anladım soruyu ama bir gariplik var -
@Maslow sorunun cevabı yanlıssa kesinlikle itiraz edelim ben bu sekilde barajı geciyorum
-
@jeanpaulsartre ''Üye ülke devlet borçlarının GSYİH'sına oranı %60'ı geçmemelidir.'' ama şıkta dış borç demiş hocam soru doğru. Benim de cevabım yanlış, yanlış okumuşum.
-
@Maslow bende röfinansman yaptım yanlış çıktı
-
@icav hocam su an notlarımı kontrol ediyorum kamu borç stokunun gsyih oranı yüzde 60 aşmamalıdır diyor. yani o şık dogru oluyor ben mi yanlış anlıyorum acaba
-
@jeanpaulsartre hocam doğru. Şıkta dış borç ifadesi geçtiği için yanlış oluyor o yüzden.
-
borcun borca ile kapatılmasına röfinansman deniyor diye biliyorum. ama soruda süresi dolan dıs borç ödendikten sonra diyor yani borc ifa edilmiş kredi ile ifa edilmiş denmiyor
-
@icav hocam su an kafam kazan gibi o yüzden sizin dediginizi pek idrak edemiyorum yani soruya yanlış mı diyoersunuz itiraz edelim mi
-
@jeanpaulsartre hayır soru doğru. ben de sizin gibi D şıkkı dedim
-
@icav Hocam peki nasıl doğru inanın kitaptan bakıyorum , tanımlama olarak röfinansman borcun tekrar borçlanılarak kapatılması yazıyor kitapta. Ayrıca maastricht kriteri ile ilgili şık doğru , notlarımda öyle yazıyor...
-
ben itiraz edicem kabul olursa barajı geçiyorum kaybedecek bi şeyim yok nasılsa
-
@Maslow itiraz edin hocam o zaman ben de D şıkkı yaptım bir soru daha doğru olur
-
@icav hocam siz b şıkkında borç konusunu savunuyorsunuz ama d şıkkındada borcun vadesi gelmiş ve ödenmiş deniyor borc alarak odenmis demiyor hani kelimelere göre bakacaksak d şıkkıda size göre hatalı ya da eksik olmuyor mu