Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@sagropa uzman yardımcılığı mülakatları yalnızca bu haftaiçi mi mevcut? 12 eylül haftasına sarkmıyor zannedersem
-
@sagropa öyle bisey olmaz olmamalı da zaten erken girenin suçu ne bu durumda çok istekliysen once sen paylaş sorulan soruları
-
@churcill Ben girdikten sonra paylaşacağım zaten dostum. Burada tersleyecek bir durumu andıracak şekilde yazmana gerek yoktu. Ben mülakat tarihinden sonra burada tecrübelerimi paylaşayacağım. Eğer soruları paylaşılmazsa da anlarım. En azından neler konuşuldu genel hatlarıyla söylenebilir. Hamaset olmasın lütfen. Girecek arkadaşlara da başarılar dilerim.
-
Her kul kendi kısmetini yer arkadaşlar benim mülakatım bitmiş cevaplayabilmişsem cevaplamışımdır cevaplayamadıysam cevaplayamamışımdır.Benim yerime ha burdaki bir arkadaş ha başka bir arkadaş alınır.Ama birine bir iyilik yapmak iyi bir şeye küçücükte olsa bi dokunuş yapmak benim açımdan iyi bir şeydir.Burada olmazsa başka bir yerde Allah verir karşılığını.Haklılık haksızlık olayı değil evet hepimiz işsiziz ama bunda bu denli tepkiyle yaklaşacak bir durum yok sen söylemezsin söylemek istemeyen söylemez olur biter.O zaman bu foruma gelip niye biz bilgi almaya çalışıyoruz.Mülakatın genel havası nasıl diye söylenmesi bile bir artıdır.
-
@ygmr mulakatin genel havasından bahsetmedim onlar zaten sürekli konuşuluyor mülakatta sorulan sorular mulakat süresince başlıklarda konuşulmaz mulakat bitince konuşulur kişi sadece kendisi için değil o gün ondan önceki gün mülakata giren diğer kişilerin de hakkına girmiş olur gayet basit bir konu
-
@churcill sizin söyleme şekliniz hoş değil.Söylemesin kimse soruları hiç önemli değil.Benim söylediğim şey sizin söyleme şeklinizin yanlış olduğuydu.Böyle bir kural var arkadaşım sorular söylenmez demeniz yeterlidir bence.
-
Neyin tantanası bu anlamsızca. Bilgi sahibi olmak isteyen herkes burada seviyeli bir şekilde sorusunu sorabilir. Şu sorulmaz, şu haksızlık diye bir kural koyan arkadaşım zahmet olmazsa buradan bilgi de edinme kimseden öyleyse. Deneyimlerimizi paylaşıp, paylaşmamak hepimizin tercihine kalmıştır. Kimse adalet dağıtmasın gereksiz yere.
-
@ygmr haklısınız hocam. zaten müfettiş yardımcılığı ve iç kontrol için mülakata gelmeden detaylı istihbari araştırma yapılıyormuş, yani alınacaklar aşağı yukarı belli oluyormuş bu araştırma sırasında. Herkes kendi nasibini alır. hepimizin hakkında hayırlısı olsun
-
@kuantummk Bilmiyorum Hocam. Yeni gördüm mesajınızı. 1 hafta sürer mi ki?
-
@sagropa haftaya müf yar mülakatları başlıyor ondan sonra iç kontrol. 12 ekim haftasından itibaren uzman yardımcılığı için mülakata katılacak aday yok sanırım varsa da ben görmedim bu forumda.ama bir yandan da resmi olarak en az 800 aday katılacak.1 haftada biter mi?
-
Arkadaşlar başlayan uzman yardımcılığı mülakatları için herkese başarılar, hakkınızda hayırlısı olsun. Mülakata giren arkadaşlar mülakatlarının nasıl bir ortamda geçtiğini, mülakat jürisinin tutumunu, sorulan soruların hangi alanlarda(ders olarak) olduğunu yazabilirlerse çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
-
uzman ve müfettişliği kazananlar guy ister mi ? sizce meslek tatmini olarak hangisi iyi arkadaşlar ?
-
@sahnr uzmanlığı kazanan şubede çalışacaksa ister genel müdürlükte hazine gibi bir bölümde çalışacaksa istemez mufettisligi kazanansa guyun yanından bile geçmez
-
@churcill hocam o kişiye bağlı aslında müf yardımcılığı maaşı falan iyi ama yılın 9-10 ayı şehirdışında geçiyor. herkese uygun bir yaşam tarzı değil.evli olan veya evlenmeye yakın olan biri için müfettiş yardımcılığı pek uygun olmayabilir. her mesleğin avantajı ve dezavantajı var. Kişi kendini tanımalı.Yanlış bir kariyer başlangıcı tüm hayatı mahvedebilir çünkü meslek değiştirmek için çok geç kalınabilir
-
@kuantummk öyle tabiki her şey kişinin tercihine bağlı ama iki unvan arasında büyük seviye farkı var birinde mesleki gelişim çok kısıtlıyken digerinde ileride üst düzey yönetici olabilme ihtimali çok yüksek
-
@churcill eskisi gibi değilmiş hocam.artık müf yardımcılarının sabite geçme süresi en iyi ihtimalle 13-14 yılmış. yanlış anlamayın kimseyi meslekten soğutmaya falan çalışmıyorum. maddi beklentiler,aile yaşantısı iyi hesap edilmeli. mesela müfettiş yardımcılığında yüksek lisans yapma imkanı neredeyse yokmuş. sürekli seyahat olduğu için yl dersleri takip edilemiyor. Mesela bu da mesleki gelişimin önünde büyük engel.
-
@churcill müfettişlik için mi kariyeri yolu açık olarak bahsediyorsunuz yoksa uzmanlık için mi? eğer uzmanlık için bahsediyorsanız ve bu kadar büyük fark olarak ayrım yapıyorsanız, bir çok bankanın yönetim kurulu ve genel kurul kademelerinde çoğunluk teftiş kökenli insanlardan oluşuyor. tabi ki bunu geçmişte teftiş kurullarının ezici ağırlığı olmasına bağlayabiliriz ama günümüzde ben söylediğiniz kadar fark oluşturacak bir durum olduğunu sanmıyorum.
-
@zololo müfettişlik için demiştim ama uzmanlık için de öyle iyi bir birimdeyseler onların da önü çok açık hatta bazı birimler teftişten bile iyi olabilir çünkü en azından yeri yurdu belli
-
@kuantummk 13-14 çokmuş ben en fazla 10 sene diye biliyordum hatta vakıfbankta 6-7 senede müdür yardımcılığı elde eden var diye duymuştum yüksek lisans meselesi de malesef doğru yapılacaksa da kişinin kendinden çok ödün vermesi gerekiyor
-
@churcill eskiden 6 sene falandı ama artık öyle değilmiş ciddi birikme var bir de herkese her şube veya birim uygun olmuyor yani denk getirmek de problem. sonuç olarak devlet memuru olup yüksek lisans yapıp yabancı dil öğrenip de meslekte yükselnebilir. mutlak kıyaslamalar mümkün değil.