Halkbank Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, İç Kontrolör Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@snoopy hocam guy a başvurmam dediniz. fikrinizi almak için soruyorum. banka uzm. yard. nı guy a tercih etmekte en büyük sebebiniz nedir? siz avantaj ve dezavantaj olarak ikisini nasıl ayırıyorsunuz. ve diğer arkadaslarında fikirlerini bekliyorum.
-
@keynesyenizm Hocam ben iç kontrolör mülakatına girdim fakat uzmanlık bile olsaydı ne guy düşünürdüm ne de vergi müfettişliği. Sebeplerini sayarsam:
1-Maaş olarak gerçekten çok iyi paralar veriliyor. Uzmanların primi + senede 6 maaş fazla alması. İç kontrolör ve müfettişlerin primi olmamasına rağmen harcırahlarının olması. 10-15 sene sonra şube müdürü olma ihtimali... Maddi şartlar say say bitmez.
2- Dinamik bir kurum. Sürekli kendini geliştirmeye odaklandığın bir sektördesin. Bu sayede özel sektöre çok daha fazla maaşla geçme imkanının olması.
3- Uzmanlar için kamu bankası olduğu için baskının çok fazla olmadığı bir kurum.
Bu yazdıklarım Halk Bankasında uzman ve müfettişlerden aldığım bilgiler.
-
@yolosapiens çok çok tesekkür ederim hocam. bunları sormam net bir bilgi edinememiş olmak. diğer arkadaslarda olumlu ya da olumsuz fikir beyan ederse cok mutlu olurum. hem sayfamızda çok geride kalmamış olur
-
@yolosapiens
uzmanlığı vmy ye tercih eder miyim bilemedim hocam. bir de istanbul olması kafa karıştırıyor bende. -
@yolosapiens valla şu banka sonucu olumlu olsun kurum ilanlarını ben de salicam ama önümüzü göremedik bir türlü kim bilir kaç kişi bu sebepten liste dışı kalacak
-
@KamuAdayı ben olsam tercih ederim. Sonuçta uzman olarak başlayıp ilerleyen senelerde başka bir bankaya müfettiş olarak girme imkanınız da var.
@churcill ben de sizin gibi düşünüyorum. O yüzden son güne kadar başvurumu yapmayacağım.
-
@yolosapiens
başka banka müfettişliğine geçiş yine sınav ile mi oluyor bu girdiğimizden? -
@KamuAdayı evet farklı bankas sınavları ile oluyor. hatta halk bankasında da uzmanlıktan müfettişliğe geçiş yok tekrar sınava girmek gerekiyor.
-
@churcill bu psikolojiyi yasamayanımız var mı çok merak ediyorum. yıllardır emek veriyoruz ne ümitlerle çıktıgımız yoldu şu an bizi bu duruma soktukları için çok üzgünüm. iki yıl önce bu forum o kadar sakindi ki şimdi en küçük durumda tartısma çıkıyor. kimseye kızmıyorum çünkü hepimizin psikolojisi mahvoldu. sabrımız kalmadı. twk istediğim daha adil hakedenin hakettiği yerlere gelip emeklerin zayi olmadıgı günleri görmek. bu arada konudan alakasız duygularımı dile getirdim kusura bakmayın
-
Bende sizlere katılıyorum bu süreç hepimiz yıpratıyor.. Kpss öncesi çalışma tempoma çıkamıyorum çünkü kafamın içinde “acaba bankadan olumlu sonuç alır mıyım ?” Düşüncesi dolanıp duruyor..
İnşallah en kısa sürede açıklanır da herkes yolunu bilir önünü görür.
@yolosapiens hocam baskı konusunda bankalar hakkında hep kötü şeyler duymaya alıştığımız için tekrar sormak istedim. Bu konuda ne kadar eminsiniz ? Gerçekten çalışma koşulları söylediğiniz kadar iyi mi ? -
Hep söylenirdi sınav sonrası sürecin daha sıkıntılı olacağı da bu kadar olacağını gerçekten beklemiyordum. Ne adam akıllı ders çalışabiliyorum ne de herhangi bir aktivite yapabiliyorum. Ders çalışırken ya olursa ,dizi film izlerken ya olmazsa diye düşünmekten bıktım cidden.
-
Ben de halkbank olumlu olursa guya girmeyecek olanlardanım.Nedeni ise 3 yıldır uğraştım ve psikolojim artık kaldırmıyor. Maaşı iyi ve devlet bankası sonuçta. Bankada çalışanlara sorduğumda banka çok yoğun, guya çalış diyenler çok ama bu işsizlikte Halkbankası'na girmek benim için bir mucize olacak. Umarım artık açıklanır beklemek çok zormuş.
-
@cemresaygin belki bizlerin de işe girdikten sonra dusunceleri degisir. fakat şu anda tercih yapicak kadar rahat bir psikolojide degiliz. o yuzden neresi olsa farketmez kafasindayiz biraz. gerisini ise girdikten sonra dusunucez artik: )
-
@hsnctn bende aynı durumdayım. oturup 2 saat sabit çalışamıyorum. insallah hakkımızda hayırlısı olur.
-
Bu sene hep öyle geçmedi mi zaten, bir belirsizlik içinde bekleyip duruyoruz
-
ben de halbank olursa guy a başvurmayacağım arkadaşlar aslında forumda bankada çalışan uzman vs gibi arkadaşlar varsa böyle şartlar maaş iş yoğunluğu gibi konularda genel bi değerlendirme yaparsa çok faydalı olur bekleyenler için
-
Gelişme var mı?
-
pazartesi günü açıklanması bekleniyor. duyumdur
-
@troya hadi insallah
-