2020 1 İİBF ATAMASI
-
KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİNE AİT POZİSYONLARI TERCİH EDECEK
ADAYLARIN DİKKATİNE:
16/10/2019 tarihli ve 30920 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı
Ortaklıklarının 2020 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının tespitine dair 15/10/2019 tarihli ve
1661 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararının “Sınavlar” başlıklı 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasında; "1/1/2020
tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe
özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim
durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere
halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu
Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında
merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz,
yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz." hükmüne yer verilmiştir.
Bu itibarla, kamu iktisadi teşebbüslerine ait pozisyonları tercih edecek adayların, belirtilen istisnalar hariç olmak
üzere üç yıllık hizmet süresini tamamlamadıkça yerleştirme işlemlerine katılamayacaklarını göz önünde
bulundurmaları gerekmektedir. KPSS 2020/1 döneminde yerleştirme yapılacak kamu iktisadi teşebbüsleri
şunlardır:
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü
Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü
Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü
Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü
Ayrıca, Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarının 2018 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman
Programının Tespiti Hakkındaki 11/10/2017 tarihli ve 2017/10925 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereği; KPSS
2018/1 merkezi yerleştirme işlemlerinde kamu iktisadi teşebbüslerine ait pozisyonlara yerleştirmesi
yapıldıktan sonra göreve başlatılanların, bulundukları pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz
ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere, KPSS 2020/1 merkezi yerleştirme
işlemlerine katılmaları, katılıp yerleştirilseler dahi göreve başlatılmaları mümkün olmayacaktır. -
@cankara bu kadrolara başvuranlar 3 yıl içinde a gruba geçişte sıkıntı çıkar mı ya da 3 yıl içinde istifa ederlerse
-
@cankara hocam oek anlayamadım ben. Mesela ben kaymakamlık ve hakimlik icin hazırlanıyorum yıllardır. Diyelim ki bu sene oldu, atanamiyor muyum hakim veya kaymakam olarak?
-
@forrest hocam 7113 nitelik kodu yds 60 puanı oluyor degıl mı?
-
@2020son_ ben olmuyor diye anladım fakat tam emin olamadığım için sordum
-
@cankara bilen biri bizi aydınlatsa ne iyi olur... Çok geniş bir ifade kamu kurum vs denmesi. Tazminat varsa ona da raziyim, yeter ki asıl ideallerime atanabiliyor olayim. İşsizlikten basvurucam ben de mecbur.
-
@2020son_ bulundukları pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz olan diyor, yani sanırım daha üst kadrolar açısından sıkıntı olmaz aynı derecedeki kadrolar için galiba.
-
@2020son_ KİT'e ait kadrolara 2018/1 kılavuzunda yerleşenlerden daha üst kadrolar hariç olmak üzere 2020/1 kadrolarına yerleşemeyeceklerini ifade etmiş sanırım. Zaten KİT'lerde 3 yıl boyunca üst kadrolar hariç başka kadrolara geçiş yok diye biliyorum. Yine de bilen biri aydınlatırsa bizi iyi olur ben bu şekilde anladım.
-
@vasıflıişsiz evet hocam
-
@Pinky cevap için teşekkürler hocam
-
@crowdingout rica ederim
-
Kimse tercih yapmıyor herhalde B grubuyla ilgilenen kimse yok mu koca kurumda @Antimülakat reis sen yorum yap bari kuruduk kaldık burda
-
Devlet malzeme ofisi satınalma uzman yardımcısı maaşı hakkında bilgisi olan var mı?
87 puanım var. Uzman yardımcısı maaşi 6 binden düşükse başvurmayacağım.
-
@audit hocam ben de başvuracağım puanın kaç?
-
@cankara Darısı tüm a grubu mesleklerine.
-
Memurlar.net girin robottan maaşlara bakabilirsiniz.
-
@mrblue10, içinde söyledi: 2020 1 İİBF ATAMASI
Memurlar.net girin robottan maaşlara bakabilirsiniz.
Tercih robotu var
-
Arkadaşlar KPSS giriş yeri değiştirilebilir mi ?
-
Arkadaşlar 77 puana gelir mi işletme bölüm.
-
@mulki109, içinde söyledi: 2020 1 İİBF ATAMASI
Arkadaşlar 77 puana gelir mi işletme bölüm.
b grubu çok yüksek kapatıyor