21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@alp9292 "Her öykü bir şehirden ayrılma ile ya da bir şehre bir yabancının gelmesiyle başlar." Buna göre öykülerin ortak noktası ile ilgili hangisi söylenebilir? Gibi bir soruydu hocam.
-
@dlkaptan evet hatirladim merak yazan bi secenek vardi onu isaretlemistim yanlış olmus tesekkurler
-
@azy
gibisi mi var hocam yapıştırmışsınız soruyu maşallah güzel hafıza -
Geçtiğimiz senelere gore matematik ve turkcede çok yanlışım var.4 senedir bu sınavdayım genellikle 1 max 2 yanlis cikardi bu sene çok bocalamışım hayirlisi olsun
-
@atillaa bu sene baraj biraz yüksek kapatır gibi geliyo bana ama tabi belli olmaz 3 seneden beri giriyorum 1 yada 2 soruyla kaçırdım hep herkes için hayırlısı olsun en çok hakeden, hakimlik mesleğini hakkıyla yapacak olana nasip etsin inşallah
-
@trkunc sanmıyorum yukselecegini hersene ayni muhabbet oluyor 78 kapatmisti hadi bu senede 79 olsun
-
@alp9292 tabiki belli olmaz ben tahmin yaptım sadece bi çok değişken var ama şöyle bi gerçek var puanlar sıramalar değişiyor ama 78-80 bandında hep çok oynmıyor
-
@azy hangisi siyasi haktır olacak. Yanıt da dilekçeydi.
-
Herkese hayırlı olsun az kaldı sabah ösym soruları verir benim tahminime gelecek olursak 2014 yılında ilk defa denemiştim bu sınavı ki o zamanlar sayı 200 mülakata ise 600 kişi çağırılmıştı sonra ise bir sonraki yıl baktım kazanamayınca da başkaca sebeplerden bıraktım geçen sene 78 doğru yaptım (alanım 55 olduğu için alanı daha yüksek olupta aynı soru sayısı ile kazanan kişiler var diye biliyorum) benim tahminim şu ki çok uçmaya kaçmaya gerek yok arkadaşlar 79-80 bandı mülakata kalır alan ağırlıklı her sene de bu böle olmuştur bir aşağı bir yukarı
-
Ayrıca vergi hukukunda ben mi yanlış okudum diyorum tipleştirme ve tipikliğin tanımı;
Vergi hukukunda tipleştirme, kanun koyucunun vergiye ilişkin genel, soyut kurallar koymasıdır. Vergi hukukunda kıyasın önüne geçilebilmesi için, yasama organının daha kanunları hazırlarken mümkün olduğunca geniş ve esnek tip kavramlardan kaçınması gerekir. Vergi hukukunda, soyut tip olan vergiyi doğuran olayın gerçek hayatta somut olarak gerçekleşmesine tipiklik denir. Ortaya çıkan sonuç vergilendirmedir.ösym nin sorduğu soruda da soyut tip olan vergi doğuran olayın somut olarak gerçekleşmesi diye biliyorum ben soruyu ama böylemiydi arkadaşlar böyleyse cevap tipiklik olur
-
@kamuadayı
Estağfurullah kardeşim ne hatalar yapılıyor -
@adanalı
Hocam valla ben tipiklik yaptım ama bu soruda Bi iddiam vesaire yok ikisi arasında kalmıştım derse bir soru gider ben zaten garanti olsun diye yanlış sayıyorum onu ama açıklamalardan tipiklik olduğu ortaya çıkıyor sanki -
@vi̇nni̇e-jones bir de benim kafam medeni hukukta verilen farklı cevaplara takıldı birincisi şıklarda eğer ki taşınmaz satış vaadi onaylama diye bir ibare varsa cevap bu olur. Sadece her iki taraf tarafından istenibilirse derse bu da yanlış olur. Bir de benim yanlış işaretlidiğim ben soruyu yanlış okuduğumu farz ediyorum şerh süresi 10 yıldır gibi. Bu adamlar neyi sordu ya
-
@kamucu06
Şerh süresi 10 yıl ön alım sözleşmesi idi sanırımOnaylama şeklinde yapılmaz düzenleme şeklinde yapılır yanlıştı yanlışı soruyordu
Bunlar bana çok net gelen soruları dikkatli de okudum
Tek takıldığım yanlış kabul ettim ama çok dikkatli okuduğum ve iyi bildiğim halde ihaleye teklif vericek kişi sayısını 3 yaptım 3 çıkarsa benim için ekstra olucak
-
@vi̇nni̇e-jones
kamu ihale kanunu madde 20, 4. fıkra
davet edilen sayısı 5 olmalı, teklif veren 3 olmalı en az. -
@kamuadayı
pardon 3. fıkra -
@kamuadayı evet davet edileni soruyordu soru ben de takıldım bunda bir kaç kere okudum öyle değil mi davet edilen?
-
"Teklif veren istekli sayısı " eğer soruda bu ibare geçiyorsa cevap kanuna göre 3 ama farklı Bi ibare varsa bilmem teklif veren istekli sayısı 3 tür.
Yaptığım doğru iddiasında değil amacım soruyu sanki böyle okudum o yüzden böyle kalmış aklımda
-
Davet edilen diyorsa tabi ki cevap 5
-
@vi̇nni̇e-jones
anladım neyi sorduğunu hatırlamıyoruz yani cevapta sıkıntı yok. soruyu ben de hatırlamıyorum bekleyeceğiz o halde.