21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@vi̇nni̇e-jones Kardesim iddet süresi içinde evlenmek tamamen serbestse bekleme süresinin mantığı kalmıyor. Hiç aklın alıyor mu senin zaten mutlak olmayan bir evlenme engeli iddet süresi. Yani belli şartlarda geçerli hale gelir. çocuk doğarsa hakim kaldırır süreyi çok net kardeşim çok net kanunda yazıyor
-
@city-of-justice
Kardeşim eğer kitap hatalı ise bilemem onda kabahatin yok ama dediğim gibi kitaba yani themis göre konuşursam cevap evlilik geçerlidir soru açıklama herşey aynı bu soruyla
Dediğim gibi bazen kaynaklar da hatalı olabilir medeni hukuk alanında çok da yetkin değilim ama kaynak bu şekilde idi -
@city-of-justice
neyse hocam doğru yapmışsınız işte kimse hangi sebeple işaretlediğinize bakmıyor doğru yapmışsınız sıkıntı yok -
Kesinlikle doğrularım artsın diye bir düşüncem yok zaten bugün yarın belli olur sadece direk kaynaktan hatırladığımı yazıyorum yoksa aksi sadece kendimi kandırmak olur maksat paylaşmak.
-
@vi̇nni̇e-jones Ben kanun diyorum sen themis kitap diyorsun. Sorular kanundan çıkmıyor da themisten mi çıkıyor da haberimiz yok. Türk Medeni Kanunda birebir yazıyor. Biraz sakin kafayla düşün bekleme süresi evlilik tamamen serbest olsa kadın her erkekle yatıp kalkardı. İddet süresinin kalmasına sebebiyet veren 2 koşul var 1. si çocuğu doğurmak 2.si eski eşiyle evlenmek.
-
kadın iddet müddeti içinde evlenirse evlilik geçerlidir. çocuk olsun veya olmasın. bu hususta tartışma yok. aynı şekilde 2 tanık olmadan evlenirseniz de evlilik geçerlidir.
-
@city-of-justice
Bakalım belli olucak inşallah bugün -
@vi̇nni̇e-jones Aynen göreceğiz ilk defa seninle ters düştük bir soruda
-
cevaplarımız aynı arkadaşlar zaten evlilik geçerlidir diyor herkes. sebebinde tartışmak bir tık gereksiz mi acaba
-
@vi̇nni̇e-jones Kardeşim Türk Medeni Kanunun 132. maddesini bakmanı öneririm. Buraya kopyalayamadım. Kanunda açık beyan iddet süresinin kalkmasını belli şartlara bağlamış bu şartlar gerçekleşmeden iddet süresi içerisinde evlilik geçerli olmaz.
-
@city-of-justice
Olur hocam zaten tam iddiam yok medeni hukuk da kanundan çalışmadım eksiklerim olabilir -
@kamuadayı TMK 132. Maddesine baksana kardeşim. İddet süresi içerisinde belki koşullar gerçeklesirse evlilik geçerli hale gelir diyor.
-
@city-of-justice o koşullardan birisi birşekilde evliliğin yapılmış olmasıdır.
-
@vi̇nni̇e-jones Belli oluyor kanun bakmadığın eksiğin var kardeşim ama buna rağmen mülakattasın. Hele şükür yanlışını ikrar ettin:)
-
@müptela69 Koşula bağlamış mı kardeşim kanun evet koşula bağlamış. Daha fazla uzatmaya gerek yok çünkü Türk Medeni Kanunu 132. madde çok açık beyan ifade etmiş. Çocuk doğarsa diye şarta bağlamış. Saygılar:)
-
@modifix, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@kleonard hocam sevk irsaliyesi dediğiniz soruda, kendi aracıyla taşıdığını belirtmişti fatura olmiycak mı o nun cevabı
Malı kim taşıyorsa sevk irsaliyesini o düzenliyor tek fark bu
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@kamuadayı TMK 132. Maddesine baksana kardeşim. İddet süresi içerisinde belki koşullar gerçeklesirse evlilik geçerli hale gelir diyor.
Evet kesinlikle cevap bu geçmiş yıllarda çıkmış bir soru zaten. Evlilik geçerli olur
-
@hayek Yani öyle olacak zaten. Türk Medeni Kanunun 132. maddesinde iddet süresinin kalkmasinin koşulları sıralanmış ve bu koşullar gerçekleşmeden iddet süresi içerisinde evlenemez diyor. Ancak "iddet süresi içerisinde çocuk doğarsa evlilik geçerli hale gelir" Kanun diyor.
-
@city-of-justice hocam verilebilir diyordu soruda ve bu doğru bi önermeydi..maalesef o sorunun cevabı bu değildi..
-
yahu madde 132 """evlenmeden önce""" memurun iddet süresinden dolayı evlendirmediği durumdan bahsediyor. bu mevcut evliliği sakatlayacak kadar ciddi bir eksiklik değil. bir şekilde kadın evlendiyse evlilik geçerlidir. iddet müddeti kanunun müeyyide bağlamadığı dandik bir şekli koşuldur. aynı tanıkların olmaması gibi.