21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@Mambaa konsensusum var zaten o zaman müessir de alıp çözeyım. Çok teşekkür ederim bilgi için.
-
ben geçen sene konsensustan çalışmıştım çok da faydasını gördüm. konu anlatımı + tek soru bankası+ 10 lu deneme ile girmiştim sınava. bu sene de aynı şekilde yapmaya karar verdim.
-
@kendinehakime konsensus varsa gerek yok hocam. İkisi de çıkmış sorular nihayetinde. Yeni alacaksanız diye söylemiştim onun yerine özgün bir soru bankası çözün.
-
Yukarıda yazmıştım ama araya kaynadı galiba. Çıkmış sorularda müessir ve konsensus öne çıkıyor. Özgün soru bankası için tavsiyeleriniz neler arkadaşlar?
Bir de geçtiğimiz yıldan hmk harici mevzuat değişikliklerini nelerdir?
-
@Orion, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Arkadaşlar merhaba,
Yoğun bir kamu kurumunda çalışıyorum ve bu sınava girmeyi düşünüyorum. Ancak yoğun çalıştığım için konu anlatımlı kitaplara pek vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. Sadece kanun ve mevzuatları okuyup hazırlık yapsam yeterli olur mu ?Arkadaşlar günaydın herhangi bir fikri düşüncesi olan konu hakkında yorum yapıp yardımcı olabilir mi ? Tavsiyeniz neler olur ?
-
@Orion hocam elbette bunların da faydası olur ama sınav kazandırma noktasında ne derece etkili olur tartışılır. geçen bir arkadaş sizin gibi kanun+mevzuat çalışarak kazandığını söylemişti. ancak arka planında ne gibi bir emek var orası bilinmez. ben de çalışıyorum,iş yerinde bakamıyorum. eve gidince de çok halim kalmıyor açıkçası.
-
@Mambaa, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
@kendinehakime ben geçen sene müessiri kullandım. Anayasa ve borçlar hukuku dışında memnun kaldım hocam ben. Açıklamaları da bu 2 ders dışında yeterli bulduğumu söyleyebilirim. Bu seneki yeni basımında bu 2 ders düzelmiş olabilir bir bakmak lazım. Konsensusun kamu hukuku kısmı güzel olmasına rağmen özel hukuk kısmını kötü buluyorum. Konsensus yerine müessiri tercih edin derim.
Ön siparişle güncel olan Müessir çıkmış soruları sipariş vermiştim, bugün kargoya verildi. Kitap bana ulaştığında Anayasa ve Borçlar hukukundan birkaç sayfayı sizinle paylaşayım, siz geçen senekiyle kıyaslama yapın hocam.
-
@tuna-k olur hocam. Yardımcı olayım inşallah.
-
@vasathane kamu özel kadar yoğun geçtiğinden kitap açıp çalışmaya vakit kalmıyor üstüne bir de dediğiniz gibi eve gelince yorgunluk. Anca kanun ve mevzuata vakit ayırabilirim diye düşündüm teşekkür ederim yorumladığın için
-
Medeni hukukta konu anlatım kitabına ihtiyacım var. Tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar?
-
@tuna-k kitaplarınız geldi mi? İncelediniz mi nasıllar, açıklamalar doyurucu mu?
-
@hkmhkm evet hocam geldi. inceleme fırsatım çok olmadı ama bence açıklamalar gayet yeterli
-
@Orion kardeşim ben de seninle aynı durumda olan biriyim. Eve gidince baş ağırısı , yorgunluktan cok odanklanılamıyor. Ancak kalın konu anlatımlarındansa ders notları (themis veya savas hocasından ders notları, kpss hukuk ders notlarınız) +kanun(mevzuat) şeklinde gidersen bence cok daha mantıklı. Belki kısa sürmese de en azından oturtarak ilerlesin konularda.
-
Acaba bu sene 2 sene öncesinde olduğu gibi İİBF kotasının tekrar kalkması durumu olur mu ? bir bilgisi ya da tahmini olan var mı arkadaşlar?
-
@paranoid kotanın kalkma durumu olmaz hocam. Geçen sınava özgü kaldırıldı tekrar getirildi. Bakanlık içerisinde sbf/iibf kökenli idari hakim istenmiyor. Olabildiğince az almanın derdindeler.
-
@Mambaa Evet hocam maalesef öyle . Ama geçen sene idari hakimlik sınavına katılan sayısına baktığımda kotanın kalktığı yıl olan 2018'e göre 3800 daha az kişi olduğunu gördüm. Bu da osym için ciddi bir harç kaybı. Üstelik kaymakamlık sınavıyla arasında az bir zaman olması, korona risk faktörü derken bu sene katılımın daha da düşeceğini düşünüyorum. Umut fakirin ekmeği misali bizimki de sadece bir tahmin
-
@hkmhkm müessirde açıklamalar doyurucu hocam. hatta bazen alakalı olan konular neredeyse en baştan anlatılmış ki gözden kaçan bir şey olmasın. güncel olan her şey defalarca vurgulanmış. ne de olsa ağustos 2020 basım.
-
@tuna-k çok teşekkürler bilgilendirme için ben de sipariş verdim geldi bile. Bu sene müessir deneyelim bakalım.
-
@tuna-k hocam yeni baskıda ceza hukuku çözümleri nasıl 2019 başımda bazı hatalar vardı?
-
Arkadaşlar daha önce hiç medeni usul çalışmamış biri için ne tavsiye edersiniz?