21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@oğuz-kağan inşallah hocam hepimiz için öyle olsun
-
@oğuz-kağan elbette hocam SS etkili biz tabi SS yı şuan bilmediğimiz için ortalama doğru üzerinden konuşuyoruz kaldı ki alan daha etkili olacak sözüne katılmıyorum yapılmayan çok puan verir bu gk gy de olabilir nitekim geçen yıl çok etkili idi
-
@oğuz-kağan bu arada hocam kesin demedim Bence 80 doğruyu geçmez dedim hatta en altta inşallah yanılmam dedim yani bu benim temennim
-
@hanibalbarca alan kafadan kat sayı olarak daha yüksek bir katsayiyla carpiliyor bu sınavın zorluğu veya kolayligiyla alakalı bir şey değil. Ha ss gky de getirebilir fazla o farklı bir olay
-
@hanibalbarca Güzel kardeşim ham puan hesaplanırken dahi etkisi ve çarpanı gygk'dan daha fazla nerdeyse 2 gygk sorusuna denk geliyor alandan bir sorunun etkisi. 55-25 yapan ile 61-18 yapan denk değildir sınav sonucu açıklandığında göreceğiz ki 61-18 yapan 55-25 yapan kişiye göre daha fazla puan alacaktır.
-
Ss konusunu çözmüştük sanki. Full yaptığınız testlerde daha doğrusu ortalamanın üzerinde olduğunuz testlerde kendinize +0,5 - 0,9 arası ekleyin ham puanın üzerine. Olay bu.
-
@oğuz-kağan 300. Adayın alan puanına bakın aynı netleri yaptık onun gk gy yüksekti geçen yıl ilk 300 de idi ilk değerlendirme sonucunda ben 311. İdim icra müdürlüğünde de durum aynı idi başıma geleni söyledim ilanda yazan alan şu puanı verir vs o standart sapmasız olan durum neyse çokda gerekli. Bi durum değil bu arada açıklanınca bakmaya gerek yok bu yılda kazanırsam 3.te 3 oluyo idari yargı durumu biliyorum 3 senedir neyse SS bilinmediğine göre çok önemli konu değil bu sene alan fazla verebilir. Ben sadece neyin fazla vereceğini açıklanmadan bilemeyiz demek için yorum yapmıştım.alan 8/7 diğeri 7/8 ilanda yazan bu haliyle alan elbette çok verir ama bu sapmasız hal sapma işin içine girdimi işler değişir
-
@hanibalbarca ss konusunda geçen sene 67 netime 6 puan ss gelmişti. Peki yüksek netlere 75-85 arasına da bu kadar ss gelir mi yoksa yığılma olan aralık için mi ss etkisi yüksek olur?
-
@hanibalbarca hocam sapma yapılmayanı yapmaya bağlıdır.alt gruplarda sapma daha yüksek olur çünkü yapılmayan soru daha çoktur SS daha fazla verebilir üste nazaran
-
2021 de idari ilanı gelir mi acaba
-
@hanibalbarca alt gruptan kastın nedir tam anlayamadım. Her bir test grubu alt gruplara ayrılıyor misal medeni, iktisat, tarih v.b alt grup böyle mi ve bu gruplara göre full veya full yakın yapan daha mı avantajlı oluyor?
-
sonuçlar ve tablo 2018 yılına çok benzeyecek
ss 2018 yılında - 1/+1 arasında gelmiş tabi ortalama Gk-Gy ile yüksek alan Netleri olana hariç. bu yıl ve 2018 yılında yapılan listeleri karşılaştırip incelemenizi tavsiye ediyorum. -
Sıralama için listenin 5/6 katı yaklaşık bir tahmin verir BENCE
-
@kamikaze 2018 de de alan ağırlıkli 78 le kapadi diye biliyorm
-
@friedman-25
2018 veri analizi
1- 24-31-26 sıralama 326
2- 25-30-27 sıralama 265
3- 20-30-30 sıralama 250
4- 18-33-28 sıralama 284
Puan ağırlıkları ve ss - 1/+1 etkisi söz konusu.
Şunu da göz ardı etmemek lazım 2020 yılında bir çok sınav daha yüksek kapattı bence 2018 yılından ayrıldığı nokta bu. -
Merhaba. Daha önce iki kez adli mülakatından elendim idariye ilk defa giriyorum. Acaba ikisini de kazanmamız durumunda șansımız artar mı ya da hukuk mezununun idari mülakatını gecme ihtimali daha fazla mıdır bilgisi olan var mı acaba?
-
@gugukkusu1 İdari hakimlikte hukuk mezunlarına pozitif yaklaşım söz konusu ancak iş tabiki de torpilin gücünde bitiyor. Torpilsiz gözünün yaşına bakmazlar. Bu gözler neler gördü neler sıfatına baksan derbeder, serseri, avare ancak nasıl bir torpil bulduysa artık cübbenin sahibi oldu.
-
@kamikaze 3 ile 4 sıralaması 30 kişilik boşluk var. 60-20 yapanlar mı var yoksa 61-18 ile de doldurulmus olabilir mi?
-
@gugukkusu1 geçen sene ankara hukuk mezunu sınav birincisi elendi hocam. Sorunuzu cevapladım sanırsam
-
@kamikaze Verdiğin bilgilerin doğru olduğu varsayımında bulunarak şöyle bir yorum yapma ihtiyacı duydum:
Aday, 2018 yılında 57 alan + 24 gk-gy toplam 81 doğru ile 326. olumuşsa, Ahmet hoca neye dayanarak “bu sene 77-78 ile kapatır, 79-80 doğru bana yazmasın bile”diyebiliyor.
Bu tür bir sınavda yani ss olan bir sınavda 78 yapıp kazanan ama 81 yapıp kazanamayan da olabilir. O yüzden 77-81 aralığı sınırlarda kaybedebilir de kazanabilir de. Hangi soruyu doğru ve yanlış yaptığına göre değişebilecek bir durum.
Geçen sene 54 alan + 24 gk-gy toplam 78 yapan arkadaş 300. idi. Muhtemelen bu arkadaşla alan ve gk-gy bazında bire bir aynı doğru sayılarını yapıp ama farklı sorularda doğru ve yanlışları olan başka bir arkadaş ilk 300’e giremedi. Hatta belki 80 doğru ile dışarda kalan arkadaşlar da oldu.
Bence bu SS’lı sistem kafada şüphe uyandıran bir durum yaratıyor. Her sorunun aynı puanda (alan kendi içinde gk-gy kendi içinde aynı puan) olduğu sınavlarda kaç doğru ile kapattığı nettir ve son kişi ile aynı doğru sayısı olan herkes mülakata çağrılır. Bu sistem bence daha şeffaf olan sınav sistemidir. Umarım hakim ve savcının alındığı bu sistem daha şeffaf bir yapıya kavuşur. Allah sınırdan kaybedenlere sabır versin.