21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@adanalı diğer dersler full veya bir eksikse avantajlısınız. Benim de öyle. Üç derse yığılmış durumda yanlışlarım.
-
@saitulukurt nasıl yok hocam yapmayın lütfen:)
-
@jasisss vergiden 1, iktisatan 6, ceza 2, hmk 1, medeni 3, alan bu şekilde hocam,
tarih 12/10, türkçe ve matematik berbat
-
@adanalı iktisat benim de 5 maalesef
Nasıl böyle bir şey yaptıysak -
@saitulukurt hiçbir şey anlamadım. 2018 kaçla kapadı?
-
@jasisss 81 doğru 81 puana denk gelmiş.81 ile kapamış
-
@saitulukurt sayıştay mı?
-
@jasisss İktisat 5 yanlış mı yaptınız hukukçu musunuz
-
@oğuz-kağan hayır aksine iktisat kökenliyim. Bu kadar olur işte
-
@jasisss yok hocam tam izah edemedim sanırım.sayıstay 2018 martta 2 sınav yaptı tek sonuç açıkladı o yuzden 68 69 doğru ile kapadı.ilk sınav e sınavdı pcde kimin soruları acıldı kiminki açılmadı iptal etmedi isteyen agustosta bir daha yapacam ona girsin dedi. Tek sonuç açıkladı. Onun dışında hep 64 65 doğru ile kapadı bu sene ama 68 69 doğru ile kapadı. Kaymakamlıkta zor 70 dolmaz deniliyordu 72.75 ile kapadı bunları göz önune alarak hakimlikte 2-3 doğru fazla kapatacak diye yorum yaptım.ama umarım 78 le hatta 77 ile kapatır.
-
@saitulukurt Sayıştay sorularını baktım inan ki hakimlikten çok daha basitti. Çünkü Sayıştay için asıl önemli olan klasik sınavdır. Sayıştay ile Hakimlik sınavı asla kıyaslanamaz bile. Hukuk ağırlıklı ve kolay denilen sorularda dahi hata yapılabilecek bir sınavdı hakimlik. Hakimlik çok aşırı zordu demiyorum çok da kolaydı demiyorum. Orta halli ve dikkat gerektiren bir sınavdı.
-
@jasisss Çok kötü olmuş cidden hayırlısı artık.
-
@oğuz-kağan teşekkür ederim hayırlısı..
-
@saitulukurt Kaymakamlık sınavı tarihinin en zor sınavı 2018 yılında yapıldı ve 70 net yapan ilk 400 kişi bulamadılar. Ben de o sınavı kıl payı kaçırmıştım mevzuatla alakası olmayan sorular da vardı. Ancak 2019 ve 2020 kaymakamlık soruları pekala yapılırdı orta halli sorulardı 2020 kaym. 72,75 net ile kapatmasını birçok kişi bekliyordu. beklenen gibi oldu.
-
@oğuz-kağan ben de sayıştay ve kaymakamlığın bu sınavla karşılaştırılmasını yanlış buluyorum. Ki yanlış zaten. Öncelikle içerik olarak sayıştay maliye ve iktisat ağırlıklıyken, kaymakamlık anayasa ve idare ağırlıklı bir sınav. Bu iki sınava bakanın hakimlik için vakti kaldığına da sanmıyorum. Süre azdı sınavlar arasından seçim yaptı insanlar. Mesela kaç kişi var burada hem sayıştay hem kaymakamlık hem de buna sınava giren? Varsa bizi de aydınlatsın oradaki netleri neymiş burada ne yapmış?
-
@oğuz-kağan sayıstayda hukuk ve iktisat kasmamışlar. Maliye bir tık daha zordu muhasebede genel muhasebe yazmasına rağmen maliyet muhasebesi sormuşlar buna ek olarak tarih zordu. Sayıstay ile hakimlik sınavını kıyaslamadım ona hazırlanan kitle ayrı hakimliğe hazırlanan kitle ayrı kolay zor ayrımından ziyade tüm sınavlara daha fazla çalısılmış onu anlatmaya çalışıyorum.
-
@jasisss 3 muhteşem sınavı giren kişiler bir adım öne çıkabilir mi rica etsek bir çıkarımda bulunabiliriz.
-
@oğuz-kağan ben girdim işte sabahtan beri ne anlatıyorum güzel kardeşim kaymakamlık ve sayıstay beklenenden yuksek kapadı. Alışılmışın dışına çıktı. Yuksek ihtimal hakemlikte öyle olacak 2-3 doğru fazla kapaması muhtemel
-
@saitulukurt ohoo muhasebe diyorsun maliyet diyorsunuz sonra da hakimlikle karşılaştırıyorsunuz ama olmaz ki bambaşka bir sınav o. Kaymakamlık bir nebze olabilir ama onda da özel hukuk yok.. İYUK yok. Ceza yok. Medeni yok. HMK hiç yok insan hakları filan var
-
@saitulukurt olmayacak görürsünüz