21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@frieddmann 60-19 kapatacak bak göreceksin
-
@frieddmann ben her sene girerim ama ciddi bir hazırlığım daha önce olmadı geçen seneki sorularla o yuzden kıyaslayamıyorum zorluk derecesini. Ama şunu net söyleyebilirim medeni hukuk ve mali-iktisat zorlarsam belki ceza borçlar ( bunlarda 5 tane yaptırdı zaten) dışındaki bölümler kpss bilgisiyle yapılacak düzeydi. Bu sebeple 60 alan üstü çok
-
@oğuz-kağan busene 60 alanın altına inmez gibi duruyo. Burdan şunu çıkarmayın sonuç açıklanınca burdan yüksekten attılar tuttular ye. Adam 57 alan 28 kültür yetenek yapmıştır kalır mülakata ki toplam doğru sayısı 85 ediyor. Minimum yani doğru sayısıyla girişebilecek alan doğru sayısını söylüyorum
-
@oğuz-kağan 60 alanda hem fikiriz minumum doğru sayısında mülakata kalma alan doğru sayısı 60 olacak gibi
-
@saitulukurt katılıyorum söylediklerine. Zaten sınava kolay diyenler kpss bilgisiyle sınava girip totalde 75 doğru yapanlar sınava kolay diyor. Zaten dediğin derslerde kpss bilgisiyle alan başı 4 veya 5 doğru yapılabilecek sorulardı..önemli olan zaten her alandan 5 doğru sayısının üzerine çıkmaktır ortalama olarak
-
silinmiştir
-
@frieddmann anladığım kadarıyla hukukçular adına vergiyi kolay sorup ikt mali zaten yapamıyorlar orayıda kasalım dengeleyelim demişler.
-
@saitulukurt Verginin neresi kolaydı sınavın en zor kısmından biriydi. Tarih, Türkçe, Anayasa, Vergi, HMK, Borçlar ve İktisat zordu kardeşim.
-
@saitulukurt ya normalde kasmamışlar maliye iktisatı. Kpss ye göre hepsi kolaydı. Ama her sene standart Bi şekilde sorulan soru tarzını değişmişler o kadar. Beklenenin dışında soru tarzlarlarıydı. Normal şartlarda hiç biri zor değildi. Ama vergiyi hakketten çok çok kolay sormuşlar. Ben bukadar kolay beklemiyordum. Geçen seneki sorular bu sene sorulan soruların 3 düğme üstündeydi. Geçen sene ücretten bir soru vardı yüzde 70 yanlış yapmıştı o soruyu.yine geçen sene resen tarhiyat idarece tarhiyat sorusunu yüzde sekseni yanlış yapmıştı. Hele ki idarece tarhiyat sorusu hiç tartışılmadı bile. Cevaplar açıklanınca millet şok olmuştu. Bu gibi sorular yüzünden geçen sene hemen herkesin 2 doğru aşağıda geldi toplam doğru sayıları. Bu sene tartışılan soru yok. Hemen hemen ankette yazılan doğrulara göre bir sonuç çıkacak bu yıl
-
@oğuz-kağan vergi dışında diğerlerine katılıyorum. Vergi geçen seneye göre çok çok kolaydı. Hiç tartışalacak Bi tarafı yok. Bir tane vergi usul hukukun en kolay sorusunu sormuşlar tipiklik diye. Sadece bu soruya zor derim oda çalışmadıpımdan. Diğerleri hepsi geçen seneye göre kolaydı
-
@oğuz-kağan kolaylık zorluk tabiki göreceli bir durum soru tartışmayacagım idari yargıya ciddi hazırlanıpta sınav anında olağanüstü bir durum olmadıysa en az 11-12 yapılmıştır.
-
@frieddmann Verginin neresi kolaydı ya azalan bakiyeler, geçici vergi, tipiklik, kıst dönem defter tasdiki, süre sorusu ve 1 tane daha sıkıntılı soru vardı. Vergi geçen yıl daha kolaydı.
-
@frieddmann Vergi geçen yıl daha kolaydı kardeşim 1 yanlışım vardı. Bu sene vergi kasmışlar. Ceza kolaydı desen normal de vergi zordu yani.
-
@oğuz-kağan azalan bakiyelr en basit soru bir iibf iye göre. Defterde süre soruna zor demiştim ama kime sorsam o soruyuda doğru yapmış. Kaldı bir tane zor soru oda tipiklik ki onuda çoğu yapmış.
-
@frieddmann Tipiklik falan kolay diyemezsin çoğu kişi tiplestirme ile arasında ikilemde kaldı. Geçen sene sen sınava girmedin galiba geçen sene çok basittir vergi soruları.. Geçici vergi sorusu dahi burda günlerce tartışıldı v.b sorular da öyle..
-
@oğuz-kağan ya ben senin metini merak ettim bu üçüncü yazışım cevap vermek istemiyorsan anlarım
-
@frieddmann Bende kalsın kardeşim
-
@frieddmann 61-18 defalarca yazdığıdan unutamıyorum
-
@oğuz-kağan ya illaki bir iki soru bana sana zor gelmiştir veya diğerlerine zor olabilir ama yani geneline baktığın zaman geçen seneye göre çok daha rahat yapıldı. Hele ki sevk irsaliyesi sorusunda valla ha okuyacaklarını bilsem şıkların yanına şerh düşer buraya neden taşıma irsaliyesi koymadınız diye yazardım. Yarısı yanlış yapardı bu soruyu o zman derdim biraz kasmışlar diye.
-
@saitulukurt sağol kardeşim