21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@saitulukurt Doğru tespit. 61-18 mi 60-20 mi hangisi daha fazla puan getirir?
-
@oğuz-kağan 60 20 ham puana göre daha fazla getiriyor . Ama ss göre hangisi girer bilinmez
-
@frieddmann Ham puanlarına baktım da aralarında 0,18 puan fark var 60-20 lehine. Ancak ss önemli sanki ss hesaplamasında 61-18 bi tık önde gibi geliyor bana
-
@oğuz-kağan 58-22 desen 61-18 seçerdim de 60-20 soruyorsan 60-20 derdim sanırım.tabiki diğer parametreler sabitken.sapma olayını hele ki bu sınav için çözemedim.
-
@saitulukurt Sapma etkisi belirleyici olacak artık. Sapmada alan daha etkili neticede 1 soru fazla doğru yapmak ss için daha önemli dimi
-
@oğuz-kağan nasıl konuşuyorsun böyle, seviyeye bak.. böyle birinin hakim olmayı geçtim mülakata kalması bile üzücü olur
-
24 gkgy 58 alanı telafi eder mi
-
@frieddmann geçen sene vergi hukuku ile bu sene arasında pek bir fark görmüyorum bak basit bir örnek vereyim geçen sene rayiç bedelin tanımını sordu bu sene ise azalan bakiyeler usulü ile amortismanı amortisman sorusu daha zor bir soru bence. Sorular üzerinden tartışmaya girmeyeceğim ama geçen sene de kolaydı sadece bir hata vardı uzlaşma sorusu ösym cevabı yanlış verdi dava açıldı o soruya sonra mahkeme kararı ile iptal edildi.
-
@oğuz-kağan geçen sene 58 alanla kapatmadı. 54 alanla kapattı. Geçen sene 58 alanla kapadı o zaman 60 olur minimum diyorsunuz ancak 58'le kapatmadı. 54'le kapattı. Bu sene sınav kolay diyorsunuz ve bu yüzden ortalama 6 soru arttı mı diyorsunuz
Güldürmeyin yahu bizi. Maksimum 1 - 2 soru artar. Maksimum.
-
@jasisss Haklısın ss'in etkili olduğu sınavda şu kadar netle kapadı demek imkansız. Geçen yıl 54-24, 58-20 yapanlar girdi. Bu sene de 55-24, 60-19, 61-18 v.b daha ağır basıyor. Bekleyip görelim günlerce bilinmez ss'e göre hesaplamak cidden çok yorucuymuş. Yapay zeka bile ss hesaplamasında error verir cidden
-
@oğuz-kağan evet ss gerçekten sıkıntı bir durum. kaç dersten ortalamanın üzerindesiniz değilsiniz çok etkiliyor. aynı doğru sayısına bir başkasına +3 puan gelebilirken bir başkasına +6 puan gelebiliyor. zaten stadadart sapmanın da 2 - 6 arasında salınacağını düşünüyorum. kimine +2 gelecek kimine +6 gelecek..
-
@jasisss sen kardeşim önce yazdığım yorumları tam oku sonra cevap ver. Minumum toplam doğru sayısı ile mülakata kalmak için gerekli olan alan doğru sayısı verildi orda. Hatta yazıma örnek olarak şunu koymuştum. Sakın kalkıp adam 54 alan 29 gy yapıp mülakata kaldı. Öngörü üz tutmadı diye cevap yazmayın dedim. Min. Toplam doğru sayısından bahsediyorum. 54 artı 29 kaç yapar. 83 doğru yapar. 60 artı 18 78 doğru yapar. 83 doğru yapan ile 78 doğru yapan mülakata kalmış. Biz burda min toplam doğru için gerekli alan doğru sayısını tartıştık.
-
@kamucu06 geçen sene de girdik sınava kıl payı ile kaçırdık o iptal olan soruların hepsi aleyhime geldi 4 soru. Uzlaşma sorusu şart işle. Soruları bunlar doğru sorulsaydı mülakata kalmıştık. Uzlaşma sorusunun yanlış sorulduğunu burda günlerce tartıştım netice de iptal edildi ama bana yaramadı. Geçen sene vergi soruları çok daha zordu valla istediğiniz kadar söyleyin çevrede kaç kişi varsa max 2 yanlış yapmış. Geneli 1 yanlış yada ful yapmış. Forumlarda da aynı şeyleri duydum. Geçen sene kimse bu kadar fule yakın yapmamıştı. Senin bile max 2 yanlışın vardır. O yüzden busene kolaydı vergi
-
@oğuz-kağan ss burda hayati öneme sahip hani o yüzden birbirine yakın puanlar. Hangisinin ne getireceği bilinmez bahtın açık olsun
-
@frieddmann Eyvallah dostum
-
@frieddmann yorumda alan 58 doğru ile kapadı demişsiniz hayır 54 doğru ile kapadı. doğru okumuşum sanırım. sonrasında da alan 60'la kapar diyenlere güldürmeyin bizi dedim ki bu da doğru. alan 60'la kaparmış. yok ya bence 67 civarı filan kapatır. sınav çok kolaydı. pandemi vardı herkes çalıştı.
-
Günlerdir bu başlığı görüyorum yazılanlarıda hiç okumadım ama yorum yazma ihtiyacı hissettim. Geçen sene ilk olarak 23 56 ile mülakata kaldım iptal olan sorularla sıralamamda arttı tabi, bu sene girmedim sorular hakkında yorum yapamam ancak ösym bu arkadaşlar yani çok kolay olsa zorda olsa taş çatlasın 2 soru + - oynar o yüzden absürt Bi sonuç çıkmaz merak etmeyin
-
@jasisss sizin öngörünüz nedir ?
-
@kalemcanavarı 56-23 ile ilk başta sıralamanız kaçtı yani iptaller öncesini soruyorum ilk açıklandığındaki sıralamanız? Ordan bir netice çıkarmak istiyorum 61-18 var benim.
-
@oğuz-kağan bu şekilde çok Yüksek ihtimal kalırsınız. Sıralamam +270 diyelim ama bi hükmü yok maalesef istersen 300. Ol