21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
2018'de alan bazında ss vardı. O yüzden az gelmiş. 2019'da ders bazında ss vardı o yüzden fazla ss gelmiş. Bu sene de ders bazında ss olacak. Ss'i çok takmayın diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Yatın kalkın "benim ss puanım yüksek olsun" diye edin. Bu sınavda çok sürpriz olacak çoook
-
@jasisss ss bazında gk gy de matematik öne çıkacaktır. tarih ise 2 ders bazında ele alındığı için inkılap tarihi daha çok ss getirecektir. Türkçe de etkili olabilir onu tam kestiremiyorum. Ortak alanda ise idare hukuku, medeni ve anayas sırasıyla bence en çok ss getirecek alanlar. hmk ve iyuktan iyi yapmanız çok anlam ifade etmeyecektir. Asıl köken olarak adlici olduğum için iktisat maliye ve vergiye yorum yapmak istemiyorum. ceza orta halliceydi fakat geçen seneden böyle yarım tık daha zor olduğu düşüncesindeyim fakat borölar genel geçen seneye göre 1-2 soru daha zordu. ordan ful 1 y yapanlar güzel nasiplenecek
-
@jasisss
o zaman ortalık karışır vaziyet almak lazım :)) -
@ozbekfrkn ben anayasa idare hukuku dışında gk gy kısmına katılıyorum. Ss den fazla puan almanın yolu ort her alan dersinde 6 doğru yapanlar ss alır. Bazı derslerde Full çeken ise ss istediği sapmayı alır.
-
Benim Türkçe anayasa idare full
İdari yargi medeni hukuk vergi matematik vatandaslik 1 yanlis
Borclar ceza hmk 2 yanlis
Iktisat maliye 4 yanlis -
@vatandaş123 tarih 3 yanlis
-
Boşuna atıp tutan arkadaşlar için üye oldum.10 tane salladığınız soruları doğru kabul edip boşuna 80 yazmayın öyle bir şey olsa 2011 sınavı gibi 90 la kapatır ki bu önceden belli olur ve öyle bir durum yok.78 ile kapatacaktır.Gk-gy de ss olmaz,bir soru 0.66 puandır ve 30 la çarparsanız 19.8 yapar yani ss etkisi en fazla 0.2 puan olabilir.Bölüm ağırlıklı 77-78 net çıkaran arkadaşlara hayırlı olsun.Lolipoplara aldanmayın..
-
ben geçenlerde kendim sapma hesabı yaptım taslak olarak. aslında bu sapma işinde fulleyen puan bazında daha az sapma oluyor çünkü zaten kendisinin ham puanı çok yüksek ve o ders bazındaki tavana yakın olduğu için ordaki maksimum puanı alıyor. oysa biraz daha az puan yapan daha fazla puan alıyor. zaten baktığınızda 85 yapan adya 3-4 puan geliyorken 60 yapana 12 falan geliyor
-
@aintmadatcha onu diyenler net yalan söylüyor... şu şekilde yalan söylüyor ,8 tane soru sallıyor mesela kendi 4 ünü doğru kabul ediyor ..Nohutçu gibi bir adam bile düşecek diyor siz lolipopları dikkate alıyorsunuz..Bu sınavın son 2 yıldan daha zor olduğunu otoriteler zaten kabul ediyor..Yani ben diyorum ki 77-78 ile kapatacak atın fav a bekleyin
-
@kimkibu123 hocam valla nohutçu hoca inşallah haklı çıkar ama gerçekten bariz bir 60 doğru ortalaması gözlemledim. tabi bunun doğruluğu insanların vicdanı. korona dönemi avantaj da olabilir dezavantaj da
-
@ozbekfrkn yapılamayan soruları yapanlara daha fazla gelecektir.Ama adam 90 doğru yapmış mesela ona gelmez tabi ss alt sınır da çok getirir üst sınır da değil.Ha bir de sınav da ki tavan puan 100 soru değildir.1 . Aday kaç yaptıysa atıyorum 96 tavan puan yani 100 puan 96 netten başlar..
-
@kimkibu123 adli yargıda tr1.liği bekleyen arkadaşımın idaride 92 doğrusu var soru bazlı sapma yok hocam
-
@ozbekfrkn vicdanla ilgisi yok.Şöyle düşünün 60 a 25 yapmış adam gelip burda acaba der mi ? Ya da 58-26 yapan ? Demez o kesindir .Baktığın da hiç endişe olmaması gerekir ama konuştuğunuz da en az 7-8 soru salladığını görüyorsunuz Diğerlerini fulledi mi yani 7-8 tane atıp ..İnsan iyi düşünmek istedikleri için en az 4-5 net daha fazla söylüyorlar bunu konuştukların da zaten anlıyorsunuz zaten aksi olsa 90 la kapatır..Açın 2018-2019 başlıklarına bakın hep aynı laflar ama doğru sayısı değişmiyor hemen hemen...Kovidle ilgisi yok bu işin bildiğini yapamıyorsun o an..Şahsen benim ortak alan ve alandan bilip de o an yapamadığım 6 soru var...
-
@kimkibu123 kesinlikle benim de öyle çok kaçtı. hepimizin öyle tabi kaçırmayan zaten deece yapıyor. bilmiyorum ama içimden bir his alan ağırlıklı 80 doğru falan diyor inşallah olmaz
-
@ozbekfrkn benim bildiğim standart sapma bu yıl soru bazlı oldu hocam.Eskiden doğru odaklıydı.Heyecan faktörünü elemek için zor soruyu yapanlara (çalışanlara avantaj sağlamak için) soru bazlıya döndü diye biliyorum.
-
@kimkibu123
eğer netini paylaşanlarin çoğu 4-5 doğru fazla saymışsa o zaman dediğinize göre 75-76 ile kapatacak. Neyse haftaya bu gün Allah ömür verirse sonuçları birlikte paylaşırız. -
@kimkibu123 ben direk bakanlığın yayınladığı kılavuzu okudum hocam. herhalde 15 ders bazında sapma olacak. gkgy 5 ders ortak alan 5 ders idari alan 5 ders olması lazım
-
@kamikaze benim dediğime göre değil hocam.Nohutçu-dağlar hoca-erhan vs herkes o bantları diyor..77-78 e kapatacak..Siz mesela +80 diyen birine zor soruları sordunuz mu hiç ? Ben onu diyene özellikle soruyorum ,çoğun da patlamış çıkıyor buda demek oluyor ki bilgi seviyesi o düzey de değil..Ki nohutçu herkesden 10 gün sonra konuşma yaptı..Neden ? Onun gibi bir isim 3 net yanılmamalı ,adam kendini rezil etmemek için 10 gün bekledi...
-
@kimkibu123 hocam sadece burda 50 kişi falan herhalde 80+ o yüzden biraz sıkıntı
-
@ozbekfrkn yalan söylüyorlar diyorum ya.Yani umut ettiğini yazıyor .O neti alan adamın kesindir ,endişe etmez.Attıklarınu doğru kabul ediyor..Her iddaya varım onu diyenlerle 81 diyen gelsin 78 + çıksın neti 5000 tl koyuyorum çok açık