21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@friedman-25 çok tesekkur ederim hocam sağ olun
-
Arkadaşlar bu insanlar nerede? Foruma bakıyorum netlerini yazan 10-15 kişi var. Önceki yıllarda burada 70-80 kişilik listeler olurdu. Kötü mü geldi acaba sonuçlar
-
@yts7718
sınav öncesi tarlaydı hocam buralar. yine bu kadar insan bulduğunuza dua edin. katılım canlılık yok bu sene idaride. farklı sebepleri olabilir. -
iptal edilecek bir soru yok bence de dostlar. bu sene kaymakamlıkta ne tartışmalar döndü. arz şoku sorusunu bilen bilir
hemen her zaman oluyor iptal muhabbeti de artık ösymnin neyi iptal edip etmeyeceğini az çok öğrendik. bu sınavda iptallik soru yok. -
@kamuadayı Birileri vardı liste yapıyordu anket tarzı. Kimin ne yaptığı ve kaçla kapatacağı hakkında bilgi sahibi oluyorduk. Yok mu öyle arkadaşlar
-
@frieddmann
vardır belki de o ben değilim malesef kaymakamlıkta güzel döndü bu sene o iş. ortalamayı da hesaplayabilen bir şekilde liste yapmıştı arkadaş. hemen hemen aynı geldi 72 ile kapattı kaymakamlık.
bu sene idaride öyle bir canlılık beklemiyorum ama. ben de bildirimi kapatıp sonucu bekleyeceğim gibi. arada bakarım -
@kamuadayı senin kaçtı kardeşim
-
@frieddmann
bakmadım hocam ben alana hazırlandım bu sene öylesine denemek için girdim alan bilgileriyle. büyük ihtimalle kalamamışımdır mülakata. sorulara bakmadım çünkü bilemediğim soruları aynı şık yaptım direkt optikten. yani benim kitapçığa göre neyi işaretledim bilmiyorum buradan bi beklentim yok başka sınavlara çalışıyorum. gelirse güzel olur tabi -
Arkadaslar borclarda zamanaşımı sorusu ile ilgili siklarda taşınır vaadi yoktu diye hatırlıyorum sanki siklarda taşınmaz vadınde zamanasimi işlemez diye hatırlıyorum acaba benmi hızlı okudum da öle yanlış yaptım benim gibi okuyan gören varmı el kaldirsin
-
@bovaryy ben de öyle hatırlıyorum.
-
hayirli aksamlar dostlar,
gk/gy 28
alan 50-51 olmasi durumunda cok umitlenmemeliyim diyorum ama siz ne dersiniz dostlar.. -
@fkoseli Hocam böyle sınavlarda çok sapma olmaz zaten . Sizin sınavlardan da gördüğümüz üzere ben yine barajın 78 alan ağırlıklı kalacağı kanısındayım.
-
@bovaryy taşınır rehni vardı hocam büyük ihtimal hızlı okudugunuz için taşınmaz olarak okumuş olabilirsiniz. Benzer sıkıntıyı ben de idarede KİK'e göre iptalde davet edilecek aday sorusunda yaşadım, teklif verecek aday sayısıni sorduklarına kendimce eminim ama kimse ses etmediğine göre yaniliyorum demekki:) Hakkımızda hayırlısı.
-
Kafayı yiyeceğim 5 iktisat yanlışı nedir yahu!
Buna rağmen
Gkgy 22
Ortak 32
İdari 2522 + 57 = 79
Gelir mi dostlar? Bir de her bölüm kendi içinde standart sapma hesaplanıyor demişsiniz. Eğer öyleyse iktisada çok kafayı takmayacağım çünkü tamamen benim saçmalığım yüzünden düşük geldi. Yoksa en az tartışılan bölüm iktisat. Herkes doğru cevaplardan emin gayet.
-
@akdamlı çok üzgünüm o kadar emek verip basit hatalar dikkatsizlik yüzünden olmasin...Nasip değil demekki
-
Beyler, bence muallakta olan bir soru var ne dersiniz? Borçlarda zorunluluk halinde tazminat cevabi doğru kabul edilmiş ama zorunluluk halinde fiil hukuka uygundur şıkkı var, araştırdığim yerlerde fiilin hukuka uygun olmadığı kusurluluğu ortadan kaldirdiğı yönünde beyanlar var.
-
5237 sayılı TCK'da zorunluluk hali bir hukuka uygunluk sebebi şeklinde değil, kusurluluğu ortadan kaldıran bir sebep olarak düzenlenmiştir. Yani, zorunluluk hali kapsamından işlenen fiil kasten işlendiğinden suç meydana gelir, ancak fail kusurlu kabul edilmediği için kendisine ceza verilmez.
-
@rengvah, içinde söyledi: 21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
Merhabalar herkese geçmiş olsun , umarım herkes gönlünün istediği yere girer .
Gkgy-21
Alan :32
İdari:30
Sizce durum nedir ?
.... -
Zorunluluk hali, fiilin suç olma özelliğini
bertaraf etmez. Ancak böyle bir durumda fail, bu suçla sebep olduğu zarardan
daha ağır bir zararı bertaraf etmek amacıyla hareket etmiştir. -
@vatandaş123 hocam ceza ile borclarda ki zorunluluk hali ayni degil
Cezada hukuka uygunluk sebebi degil ancak borçlarda hukuka uygunluk sebebi