21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@ozbekfrkn
Bekleyip göreceğiz hocam, ben yine söylüyorum ham puan hesaplamalarına çok yakın puanlar gelecek. -
@kamikaze hayor tabiki de ders bazlı olduğu için puan yüksek gelecek. Ama doğru sayıları diğer yıllara göre artı eksi 2 falan oynar
-
@frieddmann
2018 sınavı ham puan ile hazırlanan liste ve sınav sonucunda paylaşılan puanlara bakmanızı tavsiye edebilirim hocam. -
@kamikaze biliyorum puanları ve ham puanları. 2018 soru bazında sapma olduğu için toplam puanlar ham puana çok yakın geldi. O yüzden bu sene ders bazında sapma gelecek ve puanlar yükselecek
-
@frieddmann o zaman sizce bu yıl tahmini kaç puan ile kapatır hocam? Rekor bir puan olur çünkü dediğiniz gibi olursa.
-
@kamikaze sınav açıklanınca beni bul hocam
-
@ozbekfrkn 2016 dan beri burdayım hocam
-
@kamikaze şu netlere bakıp 80 ham puanla kapatsa minimum 84-85 arası olur
-
@kamikaze yani puan yükselecek ama doğru sayısında en fazla max 2 artış olur gibi. Geçen yıl kaç puanla kapattı
-
@ozbekfrkn doğru aynen 83.5 84 puanla kapatabilir
-
@frieddmann
geçen yıl 300. adayin puanı 83.67 idi.
2018 yılında ise galiba 82.05 idi en son sıradaki adayın puanı.
Hesaplama falan değiştiyse bilmem ama doğru sayıları 2018 yılına çok benziyor. Ve o yıl ss ortalama - 1/+1 gelmiş baktığım kadarıyla. Ham puanı düşen de var yani. -
@kamikaze 2018 ve 2019 300. adayların gkgy ve alan doğrularını hatırlıyor musun dostum..
-
@hakimikaymakam Hocam 2018'in doğru sayıları yok ancak 2019'un mevcut. Sonuçlara dair çalışmaları inceleyebilirsiniz;
2018;
2019;
-
@kamikaze hocam işte kendin bulmuşsun. 2018 ile 2019 aynı doğru sayılarında kapattı. Ama puanlar farklı çünkü 2018 soru bazlı 2019 ders bazlı ss geldi. Bu yılda ss ders bazında gelecek.
-
@mk-ank 2019'da 300. adayın ham puanı 77,71 gelmiş. Sonuç puan 83,67 gelmiş. Yani standart sapma yaklaşık 6 puan gelmiş. Ben 2019'da ilk ondaydım; bana 3.2 standart sapma geldi. İlginç... Neyse, sonuç olarak bu sene ham puan tahminimi 79.5 olarak güncellemek istiyorum. Hakkımızda hayırlısı
-
Ben ilk 10'daydım bana ss az geldi ilginç, diye bir şey yok: zaten olması gereken bu. Yoksa birincinin puanı 105 filan olurdu
Ss konusu kılavuzda var ve net olarak ders bazında olacak. Bunun hala tartışılıyor olması şaşırtıcı. 2019'da ss hesabı değiştiği için 2018'den farklı. Bunu anlamayacak ne var?
Bu sınav için söyleyeceğim şudur:
Birinci kişinin alanda yanlış sayısı 10
İkinci kişinin alanda yanlış sayısı 15 olsun.Normalde birincinin puanı 5,7 daha fazla olmalı ancak birincinin yanlışları beş derse eşit olarak dağılmışsa bu kişi muhtemelen o beş dersten ss alamayacak. Ancak ikinci kişinin yanlışları üç derse eşit dağılıp diğer tüm dersleri full yapmışsa yani geri kalan 7 dersin ss puanlarını tamamen toplayacak, demektir. Dolayısıyla bu iki kişinin puanlarının birbirine yakın olma ihtimali var. Doğru soru sayısına bakınca ikincinin hiç şansı yokken işin içine ss girince potaya girmiş oluyor.
Konu bu kadar basit..
-
Yarın saat kaç gibi açıklanır sonuçlar?
-
@galaxyy 10'da açıklanır inşallah.
-
Standart sapma önceden % ve ders bazlı geliyordu.2019 da soru bazlı geldi.Bu yıl da soru bazlı gelecek.Yani zor soruları yapanlar daha çok puan alacak...İsteyen erhan hocadan dinleyebilir..
-
@geliruzmanı07 kamu kurumları mesaiye 10 da başlamıyor mu