21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@hkmhkm ben medeni hukukta full yaptım serkan karaoğlu nun kpss ders notu vardı kpss için detay hakimliğe daha yakın, kanunla beraber desteklenirse daha ağır hicbir kaynağa gerek yok bence.
-
@elitnur bağlantı metni Hocam bu mudur acaba
-
@hkmhkm yok bu değil bir önceki başlıkta sanırım bir arkadaş paylaşmıştı pdf ama bulabilmem mümkün değil ben kpss dershanesinde dersini almıştım oradan mevcut benim elimde ancak sayfalarda bulabilirseniz biri paylaşmıştı
-
@elitnur 150 sayfalık bi not buldum o mudur acaba? Turkuaz mavi renklerde tablolar da var içerisinde
-
Arkadaşlar bir de bu temsil yayınlarınım özgün soru bankası hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Arkadaşlar benim geçen sınav zamanından kalan bolca kitabım var . Hukukta en çok hangi alanda değişiklik yapıldı geçen seneden beri ? Hangi bölümün kitabını tekrardan almalıyım sizce ?
-
@hkmhkm evet o.dedigim gibi kanunla beraber çalışın nacizane.
-
@elitnur teşekkürler böyle yapacağım. Borçlar için se öneriniz varsa dinlemek isterim.
-
@hkmhkm Ali sakinci nin borçlar genel özet kitabını aldım fasikül gibi ve aynı şekilde kanunu çıktı halinde yanlarına notlar alarak çalıştım .son sınavda aliud ifa sorulmuştu bu tarz kavramları kanundan direkt öğrenmek mümkün olmayabilir o yüzden bir kaynakla beraber kanun çalışmakta fayda var ben çok memnun kaldım o fasikulden detay değil yüzeysel de değil . Herkesin çalışma stili farklidir ama ben fazla detay kaynaklarda bunalıyordum.
-
@elitnur çok çok teşekkür ederim zaman ayırıp cevap verdiğiniz için. Ben adli hakimlikten giricem sınava ama borçlar için bi fark olmaz değil mi kaynak bakımından? Hani idari ve adli borçlar soruları çok farklı mıdır?
-
@vasathane idare ve vergi değişir diğerleri değişmedi
-
@hkmhkm hocam adli için bir şey diyemeyeceğim .adli olduğunuzu bilmiyordum. Borçlar genel adlide farklı mi olur o konuda da fikrim yok ortak alan kapsamında değil çünkü .
-
6100 sayılı hukuk muhakemeleri kanununda da son günlerde değişmeler oldu kaynaklarınızı ona göre güncelleyin. Hakimlik için en çok değişen mevzuatlar idare hukuku ve vergi hukukunda olur bundan dolayı bu iki ders için kaynakları sürekli güncel tutmak lazım.
-
@RootofAllEvil idare hukuku için 2019 kaynakları yeterli mi Hocam?
-
@mami1616 yeter diye düşünüyorum 2020 deki değişikliklere pek bakmadım ama sınav için idare ve vergi hukukunda en güncel kaynaklardan çalışılmalı
-
Vergi Izahat'in yeni baskısı çıkacakmış sanirim ama tarihi tam belli değil alacak arkadaslar biraz bekleyin
-
@olursaolur hocam ve ben vergi maliye iktisat çalışmamistim . Sınavı da bu yüzden kaybettim . O yüzden şimdi bunlara ağırlık vermek istiyorum . Matrah da alınabilir diyorlar. Sizce izahat mi matrah mi? Bir de ben sadece soru bankası almayı düşünüyorum .
-
@vasathane hocam ben yalnızca matrah çözmüştüm vergiden bir de uzerine kendi notlarımı okumuştum full yapamadım diye bu kez izahati de almayı dusunuyorum içeriğini bilmiyorum ama epey doyurucu bir kitap olduğunu duymuştum.ama temeliniz varsa eğer şart değil onu almak bol bol kanun okuyup soru çözmek de yeterli olur vaktinize göre kendinizi ayarlarsınız
-
ortama bakıyorum iibf lisi , hukuk mezunu ve diğer fakülteler hep bu sınava çalışıyor .Alım yok ve pek çok kişi umudunu buna bağlamış durumda .Kpssden 80 almış hakimlik çalışıyor ,atanmış hakimlik çalışıyor .Hangi birı kazanacak bilmiyorum.
-
@ekeblad Haklısınız. Şuan mülakat bekleyen 211 iibfli var ve yalnızca 20 si mülakatı geçecek. Bu sınava çok bel bağlamamak lazım diye düşünüyorum.