21 - 22 Kasım 2020 İdari Yargı Hakimliği Sınavı (Mezun)
-
@bcbc3434 Danıştay görev uyuşmazlıklarını mı soruyordu iş bölümünü mü? Görev uyuşmazlıkları diye hatırlıyorum başkanlar kurulu yaptım ama?
-
İstem diyordu kesinlikle @keynesinvarisi
-
@Marsiyal başkanlar kurulu doğru cevap
-
@Antimülakat adli yargı hakimliği sorularındediğin ortak alanla ilgili değil mi onu da ortak alan içerisine koyabilir misin ?
-
Onun cevabı büyük ihtimalle benzetme ile ilgili şık hocam. Nesnel ifadeler vardı. @keynesinvarisi
-
@keynesinvarisi 2 5 4 3 1 yaptım bu olmuyor mu
-
Ardışık sayılar yan yana gelmiş hocam, malesef @Kymkm109
-
13524 arkadaşlar. Ama ben sondaki iki sayının çarpımı diye okudum ve 8 yaptım cevabı.
-
2-4 birbirine bölünebilir cevap 4-2-5-3-1
-
4 2 ye bölünür , 3te 1 e
-
2 5 3 1 4
-
hiç mi iktisatla vergi usul hukuku ile uğraşan olmadı ?
-
@solely21 hocam bende aynı böyle yaptım ve soldan dediğine eminim
-
@Antimülakat 3. Oturumda
-
Yüksek kapatır.
-
Ikinci oturmda 12 kişilik sınıfta 4 kişi yoktu bizde.
-
Öte yandan hukukta “tipiklik” diye adlandırılan somut maddi olayın, soyut hukuk kurallarına uygun olması olgusunu vergi hukukuna taşımak olanaklıdır. Vergi hukukunda soyut bir tip olan vergiyi doğuran olay somut olarak ortaya çıkarsa tipiklikten söz edilir; burada ortaya çıkan sonuç vergilendirmedir. Dolayısıyla vergiyi doğuran olayın vergilendirilebilmesi, soyut tipe uymasına ve onun unsurlarını taşımasına bağlıdır.
-
5604 sayılı Malî Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanunun 1 inci maddesinde “Her yıl temmuz ayının birinden yirmisine kadar (yirmisi dahil) malî tatil uygulanır. Haziran ayının son gününün tatil günü uugulanır
-
@strtmn neye istinaden bence kolay değildi o kadar
-
Borçlar Ödemezlik Defi Zorunluluk halinde tazminat son bulmaz Hakkaniyet sorumluluğu Ayırt etme gücü olmayanlar- Zamanaşımı vardı CEZA Adalet bakanı - Ağır Ceza Mahkemesi - Yaralamak için ateş etmek iki durum içinde doğrudan kast Tekerrür 3 yıl - Hapis Cezasının ertelenmesinde hakim denetimli serbestlik uygulamayabilir - Af sorusu - taksirli öldürmede mahkum oy kullanabilir ve ehliyetine el konulabilir öncülleri hatırlamamakla birlikte bunlar