Askerdeyken merkezi atama ?
-
-
Askerdeyken merkezi atamadan atanırsam hakkımla ilgili nasıl bir durumla karşılaşırımm?
-
@Laswell Atanma durumunda atandığın kurumu ararsın şuan askerde olduğunu söylersin isterlerse bunu belgeleyebileceğini belirtir birliğinden yazını alır gönderirsin. Askerliğin bittikten sonrada tekrardan kurumla iletişim kurar ilgili evraklarını teslim edersin. Kurum askerde olduğundan dolayı atamanı iptal etmez yani. Bu konuda sıkıntı çıkartmazlar.
-
@LioN Herhangi bir süre söz konusumu peki 6 ay yada 12 ay yapılması durumuda değişikliğe sebep olur mu?
-
@Laswell yok kardeşim bir değişikliğe sebep olacağını sanmıyorum. Kurumlar bu gibi konularda esneklik sağlayabiliyor. Neticede vatani görevini yapıyorsun. Tabi tercihini yaparken askerlikle ilişiği olmamak şartı vardır mutlaka. Sen askerden önce tercih yaptın veyahut askerdeyken tercih yaptın sonucunda atandın kurum bu noktada belki bir izahat isteyebilir vs ama ben genel kanı olarak askerdeyken gerçekleşen bir atamada sıkboğaz edeceklerini sanmıyorum. Durumunu izah edersin senin atama işlemini askıya alırlar beklenir.
-
@LioN Peki A Grubunda süreç nasıl oluyor hocam. Örneğin yazılı sınava girdikten sonra askere gitmeyi düşünüyorum önümüzdeki maliye alımları için.
-
@shocking herhangi bir sıkıntı olmaz. Sınava girip askere gidersen mülakata kalırsan izin alır mulakatina girersin. Zaten ataman olana kadar askerliği bitirmiş olursun kardesim.
-
Askerlik hizmetin devam ettiği sürece atanamazsın. Atamanı yapan usulsüzlük yapmış olur. Askerlik zorunlu ve bağlı bir hizmettir, uzaması, hizmet süresinin değişmesi ihtimalleri vardır.