2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
bana da ingilizce sorulmadı. yabancı dil durumun nasıl denildi sadece. güncel gelismeler hakkinda sorular geldi
-
hukuk alanından İngilizce olarak Google gibi firmaların vergi yükümlülükleri hakkında ne düşünüyorsunuz, navtex ne demek, kültürel diplomasi hakkında ne söyleyebilirsin dediler (ingilizce sorular zordu bence) Türkçe ise sosyal medya düzenlemelerini, normlar hiyerarşisinde cb kararnamelerinin yerini, icra takip yollarını, soruşturma, kovuşturma, muhakeme aşamalarının tanımlarını, anayasa mahkemesinin kuruluşunu, 1971 muhtırasının içeriğinin ne olduğunu, bireysel başvurunun ne zaman geldiğini sordular. Herkese geçmiş olsun gerçekten. İnsanı yoran bir süreçti.
-
@platypus amma soru sormuşlar ya
-
@platypus bir de basın kartı alamayacak kimseleri sordular** o kadar çok sordular ki hatırlayamıyorum
-
@beirutde şans gerçekten sanıyorum ki bir de ilk ingilizceleri sorunca bayılacağım sandım bir ara
-
@platypus off çok stresli. bu işlerde standart olmamasi kötü.
-
@beirutde gerçekten öyle herkes için hayırlısı neyse o olsun demekten başka yapılabilecek bir şey kalmıyor
-
Özelden çok soran oluyor. Ben de siyaset bilimi ve kamu yönetimi mezunu olarak kısaca anlatayım. Öncelikle ingilizce olarak çok soru soruldu. Bazı arkadaşlara da hiç sorulmamış mesela. Onun dışında çoğunlukla kamu diplomasisi ve idare hukuku üzerinden gitti mülakat
-
Bu mesaj gelecekteki İletişim Sınavı için buraya bakacak arkadaşlar için;
Arkadaşlar geçen seneki ve bu seneki mülakat şekilleri ve soruları birbirinden çok farklıydı, büyük ihtimalle sizin gireceğiniz mülakatın şekli ve soruları da bizim 2020 Mülakatımızından farklı olacaktır. Ör: 2019'da SETA Vakfından Uzmanlar mülakatı yaptığı için Dış Politika odaklı sorular sorulmuştu, ben de bu yüzden dış politika konularına ağırlıklı çalıştım. Fakat bana mülakatta bir tane bile dış politika sorusu sorulmadı, Uİ'ci olmama rağmen, çünkü bu mülakatı yapan kişiler İletişim Bşk'lığının Bşk. Yardımcısı ve Daire Başkanlarıydı. Bana yönetilen sorular "18 Eylül'de yapılan 14 Sayısı CB Kararnamesindeki Değişiklik" ve "İletişim Başkanlığının Balkanlarda yaptığı çalışmalar (İngilizce)" oldu.
Umarım verdiğim bilgi faydalı olmuştur.
Ayrıca Sayın Çağatay Özdemir ve Değerli Daire Başkanları dünyanın bu zor zamanında olağanüstü durumlarda gerçekleşmek zorunda kalan sözlü sınavı başarılı şekilde tamamladıkları için saygıyı ve hürmeti hak ediyorlar. Herkese bol şanslar.
-
@altairtyraen açıklayıcı bi yazı olmuş .elinize sağlık
-
Ben zaten arkadaşlara yazmıştım ama buradan da yazayım. Mülakat kendimi tanıtmamla başladı. Sonra başkan sosyal medya kullanıyor musun, İngilizcen nasıl vs. gibi kişisel sorular sordu. Devamında daire başkanları tarafından 1 sayılı ve 14 sayılı cbk, basın kanunu, basın ilan kurumu kanunu, trt kanunu ve anayasadan detaylı sorular sıralandı. Tamamen mevzuat ağırlıklı bir mülakat oldu.
-
Korona ya da temaslı aday varsa önce onların mülakatlarını bekleyeceğiz. Onu da atlamayalım. Umarım bir an evvel açıklanır.
-
@keynesinvarisi bölüm neydi sizin?
-
@MaxWeber Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
-
Arkadaşlar mülakata giren herkese geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla mülakat içeriği kişideki kişiye farklılık gösteriyor. Kimine İngilizce sorular yöneltilirken kimine yöneltilmiyor. Bu durumda yapacak bir şey yok sanırım, ne çıkarsa bahtımıza...
-
@3pruu Benim girdiğim gün mülakata gelmeyen bir kişi vardı sadece fakat o başka bir teklifi değerlendirdiği için gelmemiş dediler. Diğer günlerde ne oldu bilmiyorum.
-
@altairtyraen benim girdiğim gün de listenin sonlarında olduğumdan biliyorum. Herkes geldi.
-
@altairtyraen Hangi gün girdiniz?
-
@keynesinvarisi Pazartesi
-
@altairtyraen Salı günü de 1 kişi gelmemiş.