2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları
-
@keynesinvarisi Di mi ben de öyle düşünüyorum. Tercüman alımı açılmış yeni.
-
@3pruu Evet her yeni duyuruda heyecanlanma dönemini başlatıyorum kendi adıma
-
Arkadaşlar Kasım'ın ilk haftasını bekleyin derim ben, haftaya da çok erken. Alınacak 30 kişinin arşiv taraması yapılacak sonuçta. Sözleşmeli alımında mülakat tarihinin ilanı ve mülakat sonuçları arasında 37 gün kadar süre geçmişti hatırlayalım.
-
Yok mu bir haber, gün sayıyoruz...
-
@siyaset-bilimci henüz erken gibi. ben kasimin ortasindan evvel bi gelisme beklemiyorum
-
@siyaset-bilimci haber yok hocam. Ama keşke sonuçları açıklasalar da arşiv araştırması vs. sonra yapsalar
-
Hepiniz hakkında hayırlısı ne ise olsun diliyorum. İibf mezunuyum,gecen sene dil konusunda güvenmediğim için sınava girmedim. Bu yıl yine alım yapılır mı ,bir bilginiz var mıdır ?
-
@malthus76 bilgim yok ama muhtemelen yapılır hocam. Taşra teşkilatının kurulmasıyla personel ihtiyacı ciddi oranda artmış olmalı
-
Arkadaşlar merhaba, ben foruma yeni giriyorum, mezun olalı bir yıl oldu şansımı özelde denedim olmadı, o yüzden pek takip etmiyordum kamu ilanlarını, başkanlık iletişimde kadro açınca sürece dahil oldum, mülakatım da üç aşağı beş yukarı arkadaşların dediği şekilde oldu, bir tek ingilizce sorusuna fransızca cevap verdim daha sonra isteği üzerine ingilizce de söylemeye çalıştım ama heyecandan biraz tökezledim Sanırım mülakata kalmayı başaran iki ya da üç iletişim mezunu vardı, inşallah kazananlar için hayırlı olur, kazanamayanlar da bir an önce başka bir yerde iş bulur, ben de merakla bekliyorum. Herkese sevgiler.
-
@belhanda Merhaba hocam. Hayırlı sonuçlar alırız inşallah. Hangi gün girdiniz mülakata?
-
Hocalarım merhaba.
Tüzüğü okudum da kazananlar yazılı sınav ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması ile belirlenecek deniliyor. Sizce gerçekten yazılı sınavda üst sıralardaki kişilerin bir avantajı olur mu yoksa karar verecek kişiler yazılı sınav listesini tamamen görmezden mi gelirler?
Ben yazılı sınav sonuç listesinde en üst sıradakilerden biriyim de fakat mülakatta bir tane sorunun çok gözden kaçacak bir kısmının cevabını veremedim ve endişeleniyorum şu an.
-
@Raanelam1 o yazili puani sozlu puani aritmetigi falan hikaye. istersen birinci ol yazilida . alımlarda zerre kadar belirleyici bir faktör olduğunu sanmam
-
@beirutde Sağolun cevabınız için. tahminde mi bulunuyorsunuz yoksa bir bilgiye mi dayalı yorumunuz?
Başka yorumlar ve fikirler de vardır mutlaka.
-
@Raanelam1 yani az buçuk işlerin nasil işledigine yönelik tahmin diyelim
-
@Raanelam1 Merhaba. Sanırım tüzük derken yönetmeliği kastediyorsunuz. Sonuç olarak nihai liste hazırlanırken elbette yönetmelik hükümleri uyarınca ön eleme sınavı sonrası alan bilgisi sınavı yapıldığı için alan bilgisi sınavı ve sözlü sınavın aritmetik ortalaması alınarak sıralama yapılacak ve nihai liste oluşturulacak. Zannediyorum daha önce pek tecrübeniz olmadı bu hususlarda. Benim daha önce sizin tabirinizle "yazılı sınav listelerinin en üst sıralarında" girdiğim mülakatlar oldu. Yani bilgiden de öte tecrübeyle sorunuza rahatlıkla net bir şekilde cevap verebilirim. Ancak esasen herkesin rakip olduğu bu mecrada uzun süredir bir dostluk ve yardımlaşma ortamımız var o nedenle bu konuları bu mecrada konuşmaktan imtina ediyorum. Ancak şunu söyleyebilirim endişelenmeyin . Nasibinizde varsa rızkınız buradaysa değil en üst sıralarda en alt sıralarda dahi olsanız hakkınızı alırsınız. Zira çok gördüm en alt sıralarda olanların hatta tam olarak en alt sırada olanların hakkını aldığını. Doğru mu yanlış mı adaletli mi adaletsiz mi kendime göre cevaplarım var elbette. Ama en nihayetinde her şeyden öte nasip bunu da bilirim. Zannediyorum bunca yıldan sonra bu soruya verilebilecek en gerçekçi cevap bu olur. Hakkımızda hayırlısı olsun hocam. Adaletli bir alım olmasını temenni ediyorum.
-
Mulakatta tabiki butun sorulari bilmek insanin icini rahatlatir ama basari icin yuzde 80 duzeyinde sorulari bilmeniz mulakat esnasinda sorulari bilemeseniz bile ozguven gostermeniz ve hatta cv de doldurdugumuz staj egitim gecmisi vb hepsi etkili olacaktir. Bunu sadece mulakat sorularina cevap verdim veremedim seklinde degerlendirmeyin hocam
-
Geçen gün verdiğim 03125835812 numarayı arıyorum ama çalmıyor. Acaba herkes bu numaradaki personel arkadaşı keşfetti de numarayı mı kapattılar naptılar:)
-
Düzeltme: Diğer numaralar da çalmıyor, benim telefonda bir problem olabilir
-
@Raanelam1 ben de mülakatta sorulara doğru cevap vermenin kesin mülakat sonucu olduğunu düşünmüyorum hocam. Açıkcası ben komisyonun benim alanımda çok yetkin olduğunu düşünmüyorum, sorulara doğru cevap vermek zorundayım gibi de hissetmedim dolayısıyla. Ama her bir hareketim gözlemleniyordu. İlk mülakat tecrübemdi. Ama karşımdakilerin hiç biri psikoloji profesörü değildi. Doğru cevaplar elbette önemlidir de özgüven muhakeme yeteneği vs. bakıldı daha çok bence.
-
@siyaset-bilimci ben aramadım hocam