1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
Halihazırda kpssye çalışanlar icin cok guzel bir ilan oldu herkese başarılar
-
@conqusator Teşekkür ederim. Zor olduğunu adım gibi biliyorum, şansımı deneyeyim dedim, sınav ücretinden başka kaybedecek bir şeyimiz yok
-
@esü geçmiş yılların sorularına bakın çok zor değil ama düzgün sorular.
-
Eleme sınavından sonra kaç katı yazılıya çağrılıyordu
-
@tozkok 225 kişi kalıyor yazılıya daha sonra 135 kişi sözlü mülakata kalıyor
-
Arkadaslar bu sınava daha önce girmiştim. Hatırladığım kadarı ile, eleme sınavında idari yargı yoktu. Yazılı sınavda oluyordu. Maliye için de eleme sınavında borçlanma yoktu.
Hatırlayan var mı?
Zaman kısa, bir kaç konu elemek önemli. -
@cenk pareto tüm detayları ile twitter hesabında paylaştı bakabilirsiniz.
-
Şu klasik "abi İktisat bir bütündür, İktisat sorulacak dendiyse hepsi sorulur." cevabı verilmeyecekse bir soru sormak isterim: Sizce ilk sınavda Uluslardan, Büyüme Kalkınmadan soru gelir mi ne dersiniz?
Bir de eskiden girenler her soru eşit değere mi sahip aydınlatırsanız sevinirim. -
@conqusator
Yapılan son düzenlemelerle birlikte alanların ağırlıkları şu şekilde güncellenmiştir.Genel Kültür(%10)
Genel Yetenek(%10)
Hukuk (%20)
İktisat (%20)
Maliye (%20)
Muhasebe (%20)
kusura bakmayın cevabı yine paretonun paylaşımdan buldum.
-
@conqusator bir önceki sınavda uluslardan soru geldi. Büyüme kalkınma da gelebilir. Evet o klasik cümle gerçekten doğru tüm iktisat konularından soru gelebiliyor.
-
Sınav ücreti yazıyo mu ben mi göremedim dostlar
-
Yazılı sınavda kompozisyonun etkisi nedir acaba bilen var mı?
-
Dostlar cevabını bulamadığım bir soru var.sayıştay denetçisi turnesi nasıl oluyor.Yani turneye gidilip 3-4 ay sonramı geliniyor, yada 1 ay gidiliyor sonra 2 hafta gidiliyo şeklinde parça parçamı?birde turne isteğe bağlı mı?
-
Arkadaşlar öncelikle hayırlı olsun. herkesin olduğu gibi kafamda soru işaretleri var . turnelerle ilgili geniş bilgisi olan var mı?
-
Öncelikle ilan hayırlı olsun.Guy ve Vmy' nin belirsizlikte kaldığı ve bu belirsizliğin devam etmekte olduğu süreçte, bu sene kpss' ye iyi bir şekilde çalışanlar için kaymakamlık, idari hakimlik ve sayıştay kaçırılmaması gereken bir sınavdır.
Eleştirdiğim husus ise pandemi ve salgın döneminde bu sınavların yapılması için ısrar edilmesi ayrıca sınavların tek bir ille sınırlı olmasıdır.
Girecek arkadaşlara başarılar. -
@sayidcerrah ben de bütün bu sınavlar nicin iki üc aya sıkıstiriliyo her seferinde onu anlayamadim
-
@cenk hocam mesela normalde konu dağılımında iktisat için makro mikro iktisat teorisi ve politikası ile para banka; maliye için de maliye teorisi, politikası bütçe ve vergi var diye biliyorum ama geçmiş sınavda ben de uluslararası iktisattan soru geldi diye hatırlıyorum yine de gözden geçirilmeli hem borçlanma hem de büyüme kalkınma ile u.iktisat diye düşünüyorum naçizane zaten kpss sürecinde çalıştık mecbur iyuk gelmedi ama hiç sanırım elemede ️
-
@nrpsmf ua iktisat büyüme kalkınmayi da iktisat teorisi içinde değerlendiriyor olabilirler sonuçta net bir sınırlama yok iktisat teorisi dendiği zaman
-
@churcill olabilir hocam haklısınız
-
Hayırlı olsun arkadaşlar ilan gelmiş, ben hazırlanmıyorum ama duyunca paylaşmıştım:
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5594/2019-kpss-sonrası-açılmasını-beklediğimiz-kurum-sınavları/3107
Sağlık problemleri ile mücadele ettiğim şu günlerde bir hayır duanızı alırım🤲
Şükür ki Sayıştay süreci erteleme yönünde bir karar almadı ve bir şekilde başlattılar, umuyorum bundan sonrası da hayırlı olur. Başarılar, kolaylıklar dilerim.