1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@cenk
Klasik psikoloji hocam o. Hiçbir zaman tam olarak hazır olduğunuzu hissedemezsiniz. Ama hakkını vererek çalıştıysanız merak etmeyin sınavda mutlaka şıkları görünce tüm detayıyla hatırlarsınız rahat olun. -
@KamuAdayı eyvallah hocam.
-
@mami1616 Tahvil talebini elinde para vs olup yatırım yapmak isteyen kişi ve kurumlar gibi düşün, tahvil arzini ise para ve sermayeye ihtiyaci olan kurumlar gibi düşün. Yani tahvil talep eden aslında borç verip faiz ve Tahvil fiyatına bağlı olarak kazanç sağlamak istiyor. Tahvil arz edenler ise borç almak istiyor. Tahvil arz ve talebini normal arz ve talep eğrilerine göre ters çizmek gerekir. Dikey eksende faiz yatay eksende Tahvil arz ve talebi olmak üzere. Buna göre tahvil talep eğrisi pozitif eğimli ( faiz arttıkça daha çok borç vermek istiyor gibi), tahvil arz eğrisi ise ne negatif eğimli ( faiz düştükçe daha çok borç almak istiyor gibi). Buna göre beklenen enflasyon artarsa paranin değeri düşecek ( Olivera-tanzi etkisi gibi düşün zamanla anapara asinacak). Eğer gelecekte enflasyon artacağı beklentisi var ise borç almak mantıklı borç vermek ise mantıksız olur. Buna göre beklenen enflasyon artınca borç almak isteyen yani tahvil arz edenlerin arzı artacak yani tahvil arz eğrisi yukarı kayacak (negatif eğimli idi yukarı kayınca faizler artar) aynı sekilde borç vermek mantıksız olduğu için tahvil talebi azalacak( pozitif eğimli idi o da sola kayacak) yine faizler artacak. Umarım anlaşılmıştır.
-
@simeranya Agzınıza sağlık harika anlatmışsınız . Ekran goruntusu alıyorum . Tahvil ile ilgili her sey burada
-
@Legendary1 ne açıdan niteliksiz bir sınav hocam?
-
@MMmustafa soru sayısı cok az, sure cok kisitli
-
Sınava başvurup guy ilanından dolayı girmiyexek varmı
-
@hicks guy ilani geldimi hocam tarih bellimi
-
@kürşadd, içinde söyledi: 1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
@hicks guy ilani geldimi hocam tarih bellimi
Bakanin açiklamasini diyordur. Ilan ile bakanin açıklamasıni ayni şey saniyor arkadaslar
-
@Legendary1 gelms ilan :)))
-
@kürşadd 12 aralık
-
@kürşadd guy ilani nerde biri bana gostersin RG de yok hmb sitesinde de yok.
-
@Legendary1 gib sayfasında
-
@kürşadd neyse hmuy 500 istanbul demis yuh o kadronun dolmasi imkansiz hem de 70 yds li ha guy da beni ilgilendirmiyor sayistay devam edelim biz
-
@Legendary1 hmuy kadrosunu mundat ettiler ya
-
@kürşadd bende yds var ama olmayan arkadaşlara yazik oldu resmen bosa gidecek kadro.
-
Dostlar eleme sinavi kacla netle kapatır bir fikri olan var mı
-
@churcill 68-70 gibi düşünüyorum
-
@churcill 48-17 yada 45-23 son sıralardan sokar listeye
-
@Hasso 2018de 24-48 yapan kişinin başarı sırası 52 olmuş yığılma oluyor demek 70-65 arası