1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@law bu derece soyutlama yaparsan fiyat artışı veya ücret artışı yerine enflasyon dersin
-
@cenk 19-49 hocam benimde
-
@law sorunun şıklarında doğru cevabın olmadığı konusunda hemfikirsek yeterli hocam ama ben soruyu okuduğumda ilk elediğim şık senyoraj oldu bir diğer şıkta antienflasyon vergisi (enflasyon vergisinin karşıtı) senyorajın karşıtı olarak algılanması güç ikilemde kaldım ne anlatmak istiyor soru diye bence sorunun soruluş tarzı yanlış
-
arkadaşlar sayıştayın denetim türü performans ve düzenlilik değil mi mali ve uygunluk denetimi düzenliliğin içinde değil mi
-
@mermaiden doğru cevabı yok diyemeyiz hocam yorumlayarak senyoraja ulaşabiliyoruz senyoraj yanlış bir şık değil. Sadece dolaylı sorulmuş. Siz yine itiraz edin ama zor iptal edilmesi
-
@Hasso aynı şey değil hocam
-
@zephead Dediğiniz doğru kanununda dediğiniz gibi geçiyor. Kanununda tür olarak sıralamıyor. Kapsamını açıklıyor.
MADDE 36 – (1) Sayıştay denetimi, düzenlilik denetimi ve performans denetimini kapsar.(2) Düzenlilik denetimi;
a) Kamu idarelerinin gelir, gider ve malları ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerinin kanunlara ve diğer hukuki düzenlemelere uygun olup olmadığının tespiti,
b) Kamu idarelerinin mali rapor ve tablolarının, bunlara dayanak oluşturan ve ihtiyaç duyulan her türlü belgelerin değerlendirilerek, bunların güvenilirliği ve doğruluğu hakkında görüş bildirilmesi,
c) Mali yönetim ve iç kontrol sistemlerinin değerlendirilmesi,suretiyle gerçekleştirilir.
(3) Performans denetimi; hesap verme sorumluluğu çerçevesinde idarelerce belirlenen hedef ve göstergelerle ilgili olarak faaliyet sonuçlarının ölçülmesi suretiyle gerçekleştirilir.
(4) Bu denetimler sonucunda denetimle ilgili olan veya denetimden kaynaklanan ve açıklanması gerekli görülen diğer hususlar da rapor edilebilir.
-
@onuktekin hocam ben öyle düşündüm işte sonuçta bize denetim türü diyor sayıştayın sitesinde bile performans ve düzenlilik yazıyor ben bu soruya itiraz edeceğim
-
@onuktekin çok çelişkili bir soru
-
@zephead düsenlilik denetimi mali ve uygunluk denetiminden oluşur diye ibare var tekrar bakabilirsiniz
-
@zephead hocam 4tde aynı soru var bakabilirsiniz hatalı değil
-
@zephead Edin hocam ama kanunda mali denetimi de söylemiş. Denetim kapsamını sorsa haklısınız ama kapsamını sormamış denetim türlerini sormuş.
-
@kalemcanavarı ben anlamadım valla böyle kelime oyunlarıyla boşu boşuna yanlış yapıyor insan
-
@onuktekin ![alt metni](![0_1604417333753_kaym.jpg](Yükleniyor 100%) )
-
@zephead hocam kelime oyunu yok gayet açık aynı soru 2019 kaymakamlıkta çıktı bu sefer tüm denetimi değil düzenlilik denetimi nelerdir diye soruldu bunda da tamamını sormuşlar
-
@onuktekin görsel atacaktım da atamadım hocam 2019 kaymakamalık sınavı 34.soru hangileri sayıştayın düzenlilik denetimi içinde yer alır diyor cevap mali ve uygunluk denetimi verilmiş.bu iki sorunun soruluş şekli birbiriyle çelişmiyor mu sizce
-
Arkadaşlar murat güzelli hocaya senyoraj sorusunu sordum,güzel bir şekilde izah etti soruda hata olmadığını. İsteyene görüntü atabilirim
-
@zephead sorular birbirinden farklı. Orada kapsam sorulmuş burada hangi denetim türleri diye sormuş.
-
@zephead sayıştay denetim türleri
#DÜZENLİLİK DENETİMİ
-mali denetim
-uygunluk denetimi
#PERFORMANS DENETİMİ -
@law buraya koyabilir misiniz? Ben senyoraj yaptım ama en yakın o diye.