1 Kasım 2020 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Eleme Sınavı
-
@jeffbezos mülakat sonuçları sitede yayınlanıyor hocam . Mülakatın son günü gece 1 2 gibi
-
@lallanaa teşekkürler
-
Boş muhabbet edenler için söylüyorum. Böyle bir karektere kişiliğe sahip adam/adamlar Sayıştay denetçisi olursa işte ona yanarım.
-
@önemli teşhis süper
-
@Hasso yok 55 e 20 kapatacak
-
@tefekkür hocam ne bos insanlar bizzat tanidigim hakim savci oldu burdada olacaktir
-
Guy başlığına döndü ha burası. 68 net ile ankara gelir mi.
-
Sinav konularıyla ilgili merak ettiğim birkaç mesele var. Test sinav konularinda kılavuza baktığımızda; Örneğin muhasebe alani için genel muhasebe ve mali tablolar analizi yazıyor. Sinavda fark ettiginiz gibi Türk muhasebe standartlarından soru geldi. TMS genel muhasebe kapsamına alınmış gibi duruyor. TMS genel muhasebe içinde sayılırsa kapsam oldukça büyümüş oluyor. Keza iktisatta gelen singer-prebisch tezi de bildiğim kadarıyla uluslararası iktisat konusu altında incelenmekte. Bunu da kılavuzda geçen hangi iktisat alt dalı konusuna binaen sorduklarını merak ediyorum.
Kılavuzda yazılı sinav konularına baktığımızda Hukuk alani için Medeni Hukuk dalı genel esaslar, kişiler ve eşya hukuku ile sınırlandırılmış olarak gözüküyor. Peki Muhasebede TMS sorusunun genel muhasebe kapsamı için alındığını düşünürsek, hukukta miras ve aile hukukunu Genel esaslar içerisine dahil etmeyecekleri ne malum? Aile ve miras hukukundan hiç soru gelmeyecek mi? Maliye için Devlet Borclanmasi konusu da klavuza baktığımızda kapsam dahilinde görünmüyor. Veya belirtilen konulardan birinin alt dalidir.
Yazılı konularında Medeni Hukukta sorumlu tutulan alan icin Genel esaslar, kişiler hukuku ve eşya hukukunu görünce görüşü olanlar ile bu konuyu tartışmak istedim. Herkese iyi günler dilerim, iyi çalışmalar.
-
@raws hocam keza gumrukle ilgili soru da vardı o da Uluslararası iktisat özetle kpss formatindan gelen adaylar olduğundan dolayı sanırım biraz eleme maksatlı kasıtlı olarak yapılıyor sınav süresi zaten çok dar olduğu için giren adayların çoğu 3 4 tane sallamak zorunda bile kaliyor. Anlaşılması gerçekten güç bir durum resmen sabır testi
-
18 46 ile buradaki netlere bakarak calismayi birakmistim umarim pisman olmam
-
@mulkiyeli38 muhtemelen pisman olursunuz tahminimce 200 225 arasi klasik sinava kalirsiniz bakmayin burda yuksek yapanlara elbette yuksek yapanlar olacaktir, siz ufaktan bikac derse bakin zaten 10 gun falan kaldi bisey kaybetmezsiniz
-
@mulkiyeli38 bence de hocam halen bir sey kaybetmiş de değilsin, sonra daha çok üzülürsün
-
45 21 ile hasso ve adanali01 yorumlari uzerine calsma sevkim kirildi hic bakmadim aciklansn hele bir yorum yazacam gelecek kusaklar icin
-
@samatta bence bir şey kaybedilmiş değil hala yeterli süre var
-
Arkadaşlar bu sene kaymakamlık-sayıştay-hakimlik peş peşe oldu . Acaba bu durum sayıştayı ciddi anlamda etkiler mi ? Puan biraz daha düşer mi bu sebepten dolayı
-
@samatta hocam naptınız bence kesinlikle çalışmaya devam edin
-
@samatta ya siz şakamızınız hocam kaç yaşındasınız 15 falanmı ben 67 68 dediğimde ders çalışmıyorsunuz fikrimi belirtrmeyeckmiyim şaka gibisiniz yemin ederim
-
@adanali01 şimdide 50 yle kapatacak diyorum bana göre ders calismiyorsaniz hadi gidin ders çalışın bana göre ders çalışıp çalışmıyorsanız yazmayacam diyorum sürekli adımı geçirmeyin
-
@adanali01 sinav aciklannca bir cift lafim olacak bu manipule edenlere
-
@samatta vala sıkıntı yok benim için