2020 KPSS A Grubu İktisat Soruları ve Cevapları
-
@formidable üretici olsa anlarım ama tüketici nasıl korunacak ki ithalatı kısarak. İthalatı kısarak iç üretimdeki artış nedeniyle işsizlik azalmaz mı
-
Son düzenlemeler ile aşağıdaki link üzerinden iktisat sorularının büyük bölümünü görebilirsiniz arkadaşalar. Hatalı cevaplar, maliye ve bir başka bir testin sorularının karışması kuvvetle muhtemeldir. Katkı, destek ve düzeltmelerinizi bekliyoruz.
https://www.tercihiniyap.net/kpss/2020-kpss-a-grubu-iktisat-sorulari-ve-cevaplari-osym-h11355.html
-
@meç bende Böyle düşündüm açıkçası zira tüketicinin rantı büyük ölçüde kayboluyor
-
Rant kollama değil dışsallık olabilir cevap. Birde etken koruma lı bir soru vardı kimse yazmamış
-
@EsTerGon-Kalesi işsizlik dedim bende
-
@meç aslında doğrudan etkisi olarak sorduğunu varsayarak işsizliği düşürmesi olarak düşündüm sizin dediğiniz gibi üreticiyi korumak da bir neden. Tüketiciyi korumada ise bazı malların ithalatini sağlığa zararli vs diyerek engellebilir diye düşündüm. Ama işte emin değilim. Bazı konuları çok karıştırarak sormuslar ama soru çok isabetli cevap buldurmuyor. Sizin mantığıniz daha iyi, şu an niye öyle dolaylı etkileri düşünmedim diyorum
-
@whshw dışsallığın tanımınada uygun degil ki.Olumlu ya da olumsuz etkileme denilmeyen bir dışsalık tanımı olursa artık Ösym için hiçbir kitap iş yapmaz.
-
@zenginmemur soru tam neydi
-
@whshw taksiciler ve alternatif ulasım araçlarıyla ilgili bir soruydu.
-
@meç Arz formülü Q=50 + P idi. 20 tl düzeyinde tavan fiyat düzeyine arza denk gelen miktar 80 oluyordu. O yüzden cevap 30.
-
@whshw ben etken koruma yaptım ama emin değilim
-
taksi sorusu rant kollama
etken koruma sorusu
bide dis ticaret korumacigili tuketiciyi korumaz cevaplarim boyle ytd. -
@IS-LM Yatırım tavsiye değil mi hocam
-
Ticari küreselleşme vardı sanki
-
İflas kapanması ile ilgili bi soru vardı onun cevabı neydi
-
@bykeynes pardon arkadaşlar yanlış yere yazmısım
-
@bykeynes iflasın kaldırılması asliye ticaret
-
@EsTerGon-Kalesi bende işsizlik dedim
-
Bıraz gec bı cevap olacak ama ; arkadaslar tamamlayıcı malla alakalı ooan soruyo hepınız fıyato artarsa dogerının taleBi duser demıssınız soyle ornek vereyım cayın fıyatı arttıgında sekerın fıyatının dustugunu ne zaman gordunuz gozunuzu seveyım ya
-
@debis35 tamamayici mal olarak degil de negatif sonuca gore a malinin fiyati artarsa b mali miltari azaliyor diye bir şık vardi sanki hocam