3 Eki 2020 17:30

@crowdingout bende istanbulda 7 yılı geçmiş biri olarak söylüyorum 7 yıl önceki istanbulla şimdiki ayni değil eminim siz o evi en az 3-4 yıl önce kiraladınız ve kiracı cüzi miktarda zam yaptı. Su an nerden baksaniz en düşük ev kirasi 1700( merkezi yerlerde) tabiki maltepe gibi yerlerde daha ucuzdur fakat insanlar ucuz evde oturmak için o kadar yol gitmeyi tercih etmez bence.ben istanbulda 3500 tlyle geçinmeyi denedim olmadi çünkü en kotu öğle yemeğinde bile 25-30 tl paranız gidiyor ve bence insanlar artik öğrencilik hayatından çıkıp para hesabi yapmadığı bi hayata geçmek istiyorlar. Bunun da yolu istanbul dışında olsanız rahat rahat geçinirsiniz üstüne birikim yaparsanız diyoruz.istanbulu herkes biliyor zaten 3-4 arkadaşla ev tutmakla tek yalniz yasamak arasında çok fark var. Ayrica İstanbulu kotu göstermek gibi niyetimiz yok sadece madem 80 ustu bi puanınız var( büyük ihtimalle yazdığınız yer gelir) yasam standartları uygun bi yerde yaşayıp da kalan parayı da birikime ayırmak daha cazip.herkes istediği yeri yazabilir istediği yerde yasamakta özgür şahsen ben yasam standartları diğer şehirlere kıyasla daha pahalı olmasına ragmen yazicam. Amacımız tartışma yaratmak değil dusuncemizi dile getiriyoruz sadece.