17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@mülkiyeli 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
5355 sayılı mahalli idare birlikleri kanuna göre köylere hizmet götürme birliği kurulmasında genel izin veren yetkili organ ..........dır.Birlik başkanı merkez ilçelerde ............ veya ............ olup, ilçelerde ...............dır.Hizmet götürme meclisi , birlik başkanı başkanlığında birliğe üye ..................ve ..................................'den oluşur.
Bakanlar kurulu-Vali-valinin görevlendireceği vali yardımcısı-köylerin muhtarları -o ilçeden seçilen il genel meclisi üyeleridir.
-
3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre, “Bu
Kanun hükümlerine göre, ruhsat alınmadan yapılabilecek
yapılar hariç, ruhsat alınmadan yapıya başlandığı
veya ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapıldığı, ilgili idarece
tespiti, fennî mesulce tespiti ve ihbarı veya herhangi
bir şekilde bu duruma muttali olunması üzerine, belediye
veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir.
Yapı mühürlenerek inşaat derhâl durdurulur. ”A’ya ait yapının inşaat ruhsatına aykırı yapıldığının
tespiti üzerine belediye tarafından yapı hakkında
alınan yıkım kararı, idari işlemin hangi unsur yönünden
hukuka aykırı olacaktırKONU
-
A ve B mallarını tüketen bir bireyin fayda fonksiyonu
U(A,B) = AB şeklindedir. Malların fiyatı sırasıyla 6 ve 10
birim, bireyin geliri ise 500 birimdir.Buna göre, bireyin faydasını maksimum kılan B malı
miktarı kaçtır?25
-
Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesi halinde, yönetmeliğin plan yapım kurallarına uyulmak üzere yapımı mümkün olan, yürürlükteki her tür ve ölçekteki plan sınırları dışında, planla bütünleşmeyen konumdaki, sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde sağlayan, raporuyla bir bütün olan imar planı........................................................ dır.
mevzi imar planı
-
EMEK VEREN HERKESE BAŞARILAR, ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN , İNŞALLAH EMEKLERİNİZ BOŞA GİTMEZ.
-
@uzman iyi çalışmalar.
-
Kaymakamlık sınavında soruların nasıl değerlendirildiği hakkında bilgisi olan var mı? Yani soruda 3 boşluk var 2 si yapıldı nasıl değerlendirilir?
-
@mustafakeser o soruya göre değişir mesela öncüllü sorularda her maddeye 0,5 puan verilecektir der yanında ama bazı sorularda hepsini tam olarak yazmayınca puan yok der.
-
Arkadaşlar merhaba. Sınava 3 gün var ben burayı yeni keşfettim. Yazık oldu Herkes güzel sorular paylaşmış. Bi kaç kez okudum faydalı oldu. Benimde aklıma takılan bişey var onu sorayım:
1.TBMM de kurulan son komisyon hangisidir?
2.TBMM İçtüzüğü'ne göre son kurulan komisyon hangisidir? -
@maviadam sorunu tam anlayamadım
-
@maviadam son komisyon Kadın ve Erkek Fırsat eşitliği komisyonu da içtüzüğe göre hangisi bilmiyorum ve bilen birinin cevabını bekliyorum:)
-
En son kurulan ihtisas komisyonu güvenlik ve istihbarat komisyonu
-
@mülkiyeli Bazı kitaplarda İçtüzüğü göre TBMM de kurulan son komisyon Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu diyor. Bunun kurulma yılı 2009.
Ama 2014 yılında TBMM de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu kuruldu. Bunu anlamadım. Acaba bu komisyon İçtüzüğe eklenmediği için mi böyle bir durum var.
-
@maviadam kas'ta gördüysen orada bazı hatalar var. Ancak en son kurulan Güvenlik ve istihbarat komisyonu.
"Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, 17.04.2014 tarihli ve 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 12’nci maddesi ile 01.11.1983 tarihli ve 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanunu’na eklenen Ek 2’nci madde uyarınca kurulmuştur. Komisyon, söz konusu Kanun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ve denetim görevini haiz bir ihtisas komisyonudur."
-
@gumusayburak Evet Kas ta ve nohutçunun konu anlatımı kitabında gördüm. Themis in soru bankasında da aynen dediğin gibi kurulan son komisyon Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu diyor
-
Benimde kafam itirazen şikayet süresine takıldı arkadaşlar
Konsensus çıkmış sorulara bakıyorum da çıkmış sorularda KİK'e başvuru 5 gün diyor.Kas'ta 10 diyor.
10 olan güncel olan mı olmuş oluyor -
10 gün içinde kuruma yapılır. Ancak şikayet sonucu ihale iptal olduysa 5 gün içinde yapılır
-
@Bireysel-başvuru tamamdır
-
HeyecN var mi heyecan ankarada kar var ona göre gelin..
-
Arkadaşlar Danıştay daire sayisi hakkında kesin bilgisi olan var mı idare ve dava daireleri hakkında?