17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
@uzman Kardeş 1 idari,9 dava dairesi var yani toplam 10 daireden oluşmaktadır.
-
Nohutçu hocanın kitapları çok yeterli olmakla beraber bazen hatalı bilgiler de oluyor arkadaşlar. Bunu gözönünde bulundurmak gerekiyor.
Hiç unutmam 2013 baskısı "maximus kamu yön. soru bankası" kitabı. Soruda Iran için monarşi ile yönetilir diyordu
"İran İslâm Cumhuriyeti" malumO derece yani
-
@miltonfriedman Danıştay kendi sitesinde 17 daire olduğu belirtiliyor sonradan bi değişiklik mi oldu? Bide kaymakam atama usulü nasıl onuda bi yazabilir misiniz?
-
@uzman @milton-friedman dediği doğru 2016 değişikliği ile Danıştay 10 daireye düşürüldü.
-
@Bireysel-başvuru eyvallah. Kaymakam atama usulü hakkında bilginiz varmı nohutcuyla benim kitap arasında farklı bilgiler varr ?
-
@uzman Kaymakam müşterek kararname ile atanır. İçişler Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı.
-
@Bireysel-başvuru eyvallah kardesim . bendeki bilgide ic isleri bakanlığı müdürler kurulu kararı ve bakan onayı diyodu yanlışmis demekki.
-
@uzman yanlış değil hocam. Bir önceki aşama.
Ya da biraz daha ayrıntısı diyeyim -
@uzman yanlış değil üstat. İçişleri Bakanlığı Müdürler encümeni kararı gerekir. Ancak o çok detay olur.
-
Belediye kurulması gibi düşün
Evet müşterek kararname ama danıştay görüşü var,şehircilik bakanlığı'nın görüşü var,yeni iskan ise danıştay görüşüne gerek yok vs vs -
@kadir_karasu @Bireysel-başvuru detay olmaması beni işime gelir teşekkürler
-
Kardeşim maalesef en önce ayrıntı bile önemli ya
-
@kadir_karasu cok ayrıntı değil gibi sorular gecen senekilere bakarsak a burda paylaşılanlar beni zorluyo açıkçası
-
Hocam şöyle demek istedim
Evet "sıradan" sorular da var ancak "seçici" sorular da var.
Ki zaten sınavı kazandıran da bu sorular oluyor -
@kadir_karasu anladım her sınavda olduğu gibi belirleyiciler vardır burda paylaşılanların çoğu belirleyici olmuş bence gecen sene 79 demislerdi taban puan için kaçıncı adayın puaniydi o ?
-
Aynen. Özellikle "mülkiyeli" arkadaşımın soruları çok fena
- kardeşim
-
mülkiyelinin sorularında ekranı kapatıyom direk. cahilliğimi yüzüme vuran sorular resmen:))
-
@kozexpo :))) sormuyom sormuyom
-
İstiklal mahkemelerinin görev yaptığı olaylar nelerdir?
-
@maviadam
1-Şeyh Sait isyanında
2-TBMM yapılan ayaklanmalara karşı
3-Eskişehir-Kütahya savaşında asker kaçakları için
4-Tekalifi milli emirlerine uyulması esnasında
5-İzmir suikasti sonrasında