17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
-
Faiz sorusunun cevabını bilen var mı?
-
üstadlar bide su devletin gorevi sorusu koruma miydi kesin.
-
Valla şimdilik kesin biraderim
-
Kapsanmış faizi 1-2 defa Sayıştay yazılıda sormuşlar da bi formül yok ortada. Bakalım ne çıkacak
-
@Harun-Resid 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
Kapsanmış faizi 1-2 defa Sayıştay yazılıda sormuşlar da bi formül yok ortada. Bakalım ne çıkacak
"Bakalım ne çıkacak"
Kardeşim müthiş oldu ya -
Bu arada harun reşid; kurban olurum..
Elbette "1 numaram" Ömer bin Abdülaziz'dir -
Hiç anlamadım ama mutlu olduğuna sevindim @kadir_karasu
-
türkçeden yazarın sanatlı dili falan vardı.ne yazdınız arkadaşlar
-
yazarın sanatını anlamak için,okurun ekstra efor sarfetmesi gerekir.yeterlimidir sizce?
-
@şahbender 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
yazarın sanatını anlamak için,okurun ekstra efor sarfetmesi gerekir.yeterlimidir sizce?
Işte mesele oydu o soruda
Aynı kelimeleri kullanmadan yazmak çok zorladı beni ya -
Bu arada harun reşid ve ömer bin abdülaziz "adaletli" iki devlet adamıdır.
Onu kast etmiştim -
@kadir_karasu sonuc olarak yeterlimidir sence
-
Valla bilemiyorum üstad ya
-
Sen ne yazdn kardesim
-
Öncelikle bazı arkadaşlar orada okurun donanımlı olması durumu kastedildiğini söylüyor
Ben buna katılmıyorum
Benim "okurun da çaba göstermesi"nden anladığım,bu eser anlaşılması zor bir eser,o nedenle okuyan kişi de eseri anlamak çaba göstermeli,odaklanmalı,yoğunlaşmalı vs vsAncak gel gör ki işte sınavda bu anlama gelecek bir tümce ya da izafet yazamadım.
Yazdığım şey "okurun da yoğunlaşması gerektiği" oldu
-
çaba göstermesi anlamı doğruysa yazdığın karşılar rahat ol.ama donamlı mevzusu benimde aklımı kurcalıyor.o yuzden sordum zaten.ama iyimsermi bakıyorum bilmiyorum ama adı üstünde açık uçlu bir sınav .kel alaka bir şey yazmadığımız takdirde puan alacağımızı düşünüyorum.tabi türkçe için geçerli bu dediğim
-
O soruda istenen altı çizili sözle 'sanata dair ' anlatılmak istenen nedir idi .Dolayısıyla cevap 'sanat'ı niteleyen kelimeleri içermeliydi,ağdalı bir sanat,derinliği olan bir sanat gibi.
-
@kale1915 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI içinde söyledi:
O soruda istenen altı çizili sözle 'sanata dair ' anlatılmak istenen nedir idi .Dolayısıyla cevap 'sanat'ı niteleyen kelimeleri içermeliydi,ağdalı bir sanat,derinliği olan bir sanat gibi.
"okurun çaba göstermesi" tamlamasından mı kardeşim ?
-
@kadir_karasu altı çizili söz öbeğini tam hatırlamıyorum ama soru kökünü net hatırlıyorum çok düşündüğüm için,okura değil sanata dair cevap içermeliydi diye düşünüyorum.
-
Kardeşim soru öbeği aynen buydu. Net hatırlıyorum.
Ancak ben sanki sanata değil okura odaklanma durumu var gibi görmüştüm.Bakalım artık